De bästa sorterna av självfruktbara och undermåliga körsbär för Moskva-regionen, plantering och vård

Att odla dina egna bär i trädgården är varje trädgårdsmästares dröm. Men det händer ofta att trädet inte bär frukt alls. Vilken typ av körsbär är lämplig för Moskva-regionen, vilka egenskaper träd måste ha för att bära frukt i denna region. Sommarbeboaren ställer dessa frågor när han letar efter en lämplig körsbärssort i plantskolor.

Klimatförhållanden i regionen

Moskva-regionen kännetecknas som en inte så framgångsrik region för odling av frukt- och bärgrödor. Men ändå, tack vare uppfödarnas ansträngningar, utvecklas körsbärssorter som anpassats till regionens klimategenskaper. Sommarbeboare som bor i denna region kan odla sina egna bär utan mycket ansträngning.

självfruktbara sorter

Plantering i öppen mark innebär valet av trädvarianter som inte är rädda för kyla, väderförändringar och andra förhållanden som inte är mest gynnsamma för tillväxten av en ung växt.

Klimatet i regionen kännetecknas på följande sätt:

 • Temperaturskillnad. Hög på sommaren och låg på vintern.
 • Mycket kallt. Under den kalla säsongen når frosten -35 ⁰С.
 • Snöfria vintrar. Frånvaron av snö på vintern leder till frysning av oanpassade växter.
 • Växling. Varma dagar ger plats för relativt svala.

För att välja en variation för plantering i denna region är det nödvändigt att studera väl arternas egenskaper och beskrivning. Först då fatta ett slutligt beslut.

Understora körsbär

Körsbärsegenskaper för framgångsrik tillväxt och frukt

Vilka egenskaper ett körsbär bör ha för att dess odling i Moskva-regionen ska ge ett positivt resultat:

 1. Själv fertilitet. En viktig kvalitet på växter eftersom pollinering utan insekter är möjlig i alla väder. Naturligtvis förutom regnet. Själv pollinerade körsbär ger ett mer stabilt utbyte, de har inte avbrott i fruktan. Detta är ett stort plus för alla trädgårdsmästare.
 2. Lågväxande träd fryser mindre på vintern, de kan lindas. Så de övervintrar lugnt och fortsätter att växa och utvecklas under våren.
 3. Vinterhård. Denna kvalitet är en av de viktigaste, om körsbäret inte tål låga temperaturer väl, kommer inget utbyte att täcka det. Växter fryser helt enkelt.
 4. Hög immunitet. Ju mer sjukdomsresistent ett träd är, desto bättre. En frisk plantor ger mer avkastning.
 5. Motstånd från knoppar och blommor mot frost. På våren, under perioden med tillbaka frost, kan ett blommande träd förlora sin skörd.Men om blommorna är resistenta mot låga temperaturer, bör sommaren inte vara rädd för att förlora skörden.

framgångsrik tillväxt

När du väljer en sort för odling i Moskva-regionen måste alla dessa egenskaper beaktas. Först då är det möjligt att få den deklarerade avkastningen.

De bästa körsbären för Moskva-regionen

Listan med sorter som är anpassade till klimategenskaper hjälper sommaren att snabbt göra ett val. Han kan bara välja mellan de erbjudna alternativen. Efter att ha noggrant studerat beskrivningen och jämfört med familjens behov gör de det slutliga valet.

körsbärsegenskaper

Lyubskaya

Körsbär från folket. Sorten som odlas av trädgårdsmästare har sådana egenskaper, tack vare vilken populariteten inte faller ens för närvarande. Sorten har en nackdel, frukterna är mycket sura. Men trots detta fortsätter de att odla det på tomterna.

Trädet är inte högt, tack vare detta är det bekvämt att samla frukt från det. Cherry börjar bära frukt vid 4 års ålder. Gradvis ökande når skörden sin topp, och denna siffra varar länge. Söta sorter som odlas på platsen är underlägsen Lyubskaya enligt andra kriterier.

Ett stort plus av sorten är självfruktbarhet, grödan mognar stadigt, utan avbrott.

körsbär från folket

Apukhtinskaya

Denna körsbärssort mognar sent. Trädet är inte högt, avkastningen växer varje år.

Ett särdrag är att trädet bär frukt för första gången redan på andra året efter plantering.

Körsbär är härdiga och självfruktbara. Smakegenskaper skiljer bär från andra sorter. De är sura, ibland avger de bitterhet. Tack vare dessa funktioner används den vid bearbetning, den lägger till krydda till efterrätten.

lågt träd

En annan funktion är den hjärtformade frukten och den mörka färgen på bär. De mognar i mitten av augusti. Utbytet per växt är 10 kg bär.

Med förbehåll för alla planterings- och vårdstandarder säkerställs ett stabilt högt utbyte för trädgårdsmästaren. Arten anses vara måttligt resistent mot sjukdomar, men för trovärdighet kommer inte förebyggande behandlingar att störa.

hjärtformade

Turgenevskaya

Sorten har varit känd för sommarinvånare länge. Dess popularitet är hög. Storleken på ett vuxet träd är 3 m. Trädgårdsmästare uppskattar Turgenev-körsbäret för ett antal positiva egenskaper:

 • storfruktad (6 g);
 • vinterhårdhet;
 • hög immunitet;
 • anspråkslöshet;
 • undemandingness;
 • avkastning och mycket mer.

Bären har en standardsmak, de används för alla metoder för bearbetning, frysning och färsk konsumtion. Frukten transporteras lätt utan att tappa presentationen.

Cherry of universal pollination, det vill säga trädet är delvis självfruktbart. För att öka utbytet rekommenderas att plantera ett antal pollinerande sorter. Bärarna mognar samtidigt, detta underlättar för sommaren, eftersom hela skörden skördas åt gången.

mogna träd

Ungdom

Detta körsbär växer i form av en buske och ett träd, beroende på hur det bildas. Storleken på en vuxen växt överstiger inte 2,5 m. Sorten är självfruktbar, första gången den börjar bära frukt under fjärde livet.

Utbytet från 1 träd är 12 kg bär. Fruktande ungdomkörsbär 18 år, plus eller minus 2 år. Trädet har medelhög motståndskraft mot låga temperaturer. Blommaknoppar tål ljusa frost på våren.

Frukten är välsmakande och hälsosamma, stenen kan lätt separeras. Bäret används för alla bearbetningsmetoder.

buske och träd

Chokladflicka

Trädena för denna typ av körsbär är små, korta och kompakta. Chokladflickan behöver inte insekter för pollinering, eftersom hon klarar denna uppgift perfekt på egen hand. Frukten har en standardsmak och är lätt att plocka, eftersom trädet bara är 2,5 m högt.

Frukt börjar från fjärde året och varar 18-20 år. Genom att skapa nödvändiga villkor och uppfylla agrotekniska krav får trädgårdsmästare ett stabilt, högt utbyte av bär. De används för att tillverka vin, juice, konserver, sylt och andra metoder för bearbetning av färska bär.

Den söta och syrliga smaken som ingår i många körsbärsorter gör att de kan konsumeras färska. Det genomsnittliga utbytet per växt är 9,5 kg. Maximal volym är 15 kg.

Chokladflickan är opretentiös och krävande i vård. Den lägsta kostnaden för ansträngning och tid lönar sig med kilo läckra bär.

låg och kompakt

Robin

Når en höjd av 3,5 m. Frukter bildas på förra årets grenar. Den mest läckra färska efterrätten, och också hälsosam. Bärvikten är liten, 4 g, men smakegenskaperna är utmärkta. Tack vare detta används körsbär för alla typer av förberedelser för vintern.

En opretentiös anläggning kräver praktiskt taget inget underhåll. Du behöver bara följa de vanliga jordbruksmetoderna för fruktgrödor.

Utbytet når 14 kg per träd. Om du följer alla regler och krav för att växa blir Robin inte sjuk. Genomföra förebyggande behandlingar, ta bort ogräs, lossa och snabbt standardisera vattning hjälper till att undvika uppkomsten av skadedjur och vissa sjukdomar.

förra årets filialer

Fe

Träden är inte höga, från 2 m till 3 m. Efter 3-4 år kommer körsbäret att ge sin första skörd. Frukten är medelstora, väger 3,5 g. Deras smak är sötaktig, det finns en karakteristisk surhet. Trädet bär frukt varje år, tar inte pauser. Det är nödvändigt att observera alla finesser för vård och plantering, då kommer växten att visa de bästa resultaten.

Feet tål långa kalla vintrar väl, dessutom är hon immun mot sjukdomar. Tack vare de positiva egenskaperna och recensionerna från trädgårdsmästare är det efterfrågat bland sommarinvånarna. Bush körsbär och liten, så skörden är snabb och enkel.

bär fruktträd

Silvia

En vanlig typ av körsbär som efterfrågas bland sommarinvånare. Växthöjd 3 m. Det har positiva egenskaper och recensioner från trädgårdsmästare och tillverkaren. Hög vinterhårdhet, stor avkastning garanteras. Det är resistent mot svampinfektioner.

Frukt mognar tidigt, de tolererar transporter långt över långa avstånd. Smaken är sur, därför används bär för bearbetning och konsumeras sällan färskt. Fruktens vikt är bara 2 g, men det stör inte kokande kompott, sylt sylt och fryser dem för lagring för vintern.

gemensam syn

Sommarbeboare rekommenderas att slå in körsbär för vintern för säkerhetsnät.

Sorten har nackdelar, för vissa sommarinvånare är de obetydliga, men det är fortfarande nödvändigt att rikta uppmärksamhet:

 • svag immunitet;
 • medelavkastning;
 • liten frukt.

Odlingen av Silva-körsbär orsakar inte svårigheter, iakttagande av jordbruksmetoder, en stabil skördsvolym erhålls, cirka 12 kg.

jordbruksmetoder

Radonezh

Relativt nya sorter orsakar ofta oro bland sommarinvånarna om det är värt att plantera träd som inte har testats vid tiden. Men Radonezh visade sin bästa sida, många erfarna trädgårdsmästare talar positivt om honom.

Trädet växer upp till 3,5 m, kronan är tät med kraftfulla skott. Frukten är medelstora, väger upp till 5 g. Bärens färg är mörkröd, smakegenskaperna är utmärkta, karakteristiska för körsbär. Det konsumeras färskt, används för att göra juicer, konserver, kompott och andra typer av vinterförberedelser.

kraftfulla skott

Denna körsbärsort används ofta för odling i industriell skala. Växten är motståndskraftig mot frost, torka och ogynnsamma väderförhållanden.

Fruktknopparna i trädet är resistenta mot vårfrost. De kan motstå en sänkning av temperaturen utan att förlora avkastningen. Radonezh är det inte dvärg körsbärså skörden är lite problematisk. Det är nödvändigt att bygga speciella strukturer, skördens volym är 10 kg per träd. Med korrekt vård ökar priserna.

röda bär

Volochaevka

Det kommer inte att finnas några speciella svårigheter under odlingen av körsbär. Det räcker med att följa standard jordbruksmetoder, och trädet kommer att glädja ägarna med en hög avkastning.

Höjden når 3 m.Frukterna är stora och väger upp till 4,5 g. Smaken är vanlig, juicen är rik röd. Bär används för färsk konsumtion och alla bearbetningsmetoder.

Trädet motstår frost ned till -30 ⁰C, om temperaturen är lägre, vaknar inte fruktknopparna på våren.

Frukt vid trädet börjar vid 4 års ålder. Utbytet är 12 kg per träd. Volochaevka är självfruktbar och har hög immunitet.

jordbruksmetoder

Hur och när man planterar körsbär i förorterna

För att odla körsbär under klimatförhållandena i Moskva-regionen måste du uppfylla vissa krav. De hänför sig till tidpunkten, platsen och metoderna för landning. Avstånd mellan körsbär är 3 m. Lågväxande arter eller dvärgarter planteras på ett avstånd av 2 m.

Att välja landningstid

Experter rekommenderar att göra detta på våren. Före knoppbrytningen, ungefär i början av april. För höstplantning rekommenderas det att ordna allt före oktober. Annars kommer trädet inte att rota och frysa på vintern.

Bland annat måste man ta hänsyn till plantornas egenheter, vissa prov kan frysa. Det är bättre att inte plantera på hösten, men att lämna planteringen till våren, är plantan begravd i, väl lindad och lämnad till vintern. I början av våren kan den planteras på en permanent plats.

värt att plantera

Sitsval

För att plantorna ska må bra är det nödvändigt att välja rätt plats. Ett väl upplyst område i solen kommer att göra. Jordkomposition:

 • lerig;
 • sandig blandjord.

Smält vatten bör inte stagnera vid landningsplatsen. Innan plantering kontrolleras platsens surhet, den måste vara neutral. Kalkning utförs vid behov. Det är bättre att inte använda de södra sluttningarna för plantering, eftersom på vintern fryser trädet där, och på sommaren kommer det att behöva mycket vatten.

illustrativt exempel

Regler för körsbärsskötsel

För att odla en gröda är det nödvändigt att noggrant följa rekommendationerna från erfarna sommarinvånare. Uppfyllande av standard agronomiska krav gör att du kan få det deklarerade avkastningen från alla växter, inklusive körsbär.

Vattning

Mängden fukt som konsumeras av ett träd beror på växternas variation och ålder. Ju mindre trädet är, desto oftare måste det vattnas. Vuxna körsbär vattnas sällan, men rikligt. Det är tillrådligt att inte tillåta vattning och urvattning av jorden samt uttorkning.

val av säte

Toppdressing

Även under plantering rekommenderas att applicera komplexa mineralgödselmedel och organiska ämnen. I framtiden, när trädet växer, övervakas dess utseende; yttre förändringar kommer att signalera bristen på något ämne.

En vuxen växt matas med organiska ämnen varje 2-3 år, och mineralgödselmedel appliceras 2-3 gånger per säsong. Matning på hösten och våren kräver uppmärksamhet.

beskärning

Bildningen av kronan beror på sorts egenskaper. Vissa träd beskärs det första året. Och vissa kräver bildning först efter några år.

Glöm inte sanitetsbeskärningen. Ju tidigare en deformerad eller sjuk filial skärs ned, desto mindre skada kommer det att göra för trädet.

kronbildning

Förbereda trädet för vintern

De klimatiska egenskaperna i Moskva-regionen ger ytterligare skydd för fruktträd i trädgården. Sedan hösten matas de med komplexa gödselmedel, skär av onödiga grenar och bildar en krona.

När det kalla vädret börjar lindas trädet så att fruktknopparna inte fryser ut under vinterkylan.

förbereder trädet

Typiska sjukdomar och metoder för att hantera dem

I Moskva-regionen är klimatet främst fuktigt, så körsbär lider ofta av svampsjukdomar:

 • coccomycosis;
 • klasterosporiumsjukdom;
 • moniliosis.

blommande körsbär

Det är bättre att välja sorter som inte är mottagliga för dessa sjukdomar. Men även dessa typer måste bearbetas för säkerhetsnät. Använd kemikalier eller folkläkemedel, beroende på växtsäsongens skede. På våren och senhösten behandlas de djärvt med kemi.

Folkläkemedel används under blomning och fruktning av körsbär.

Odling av körsbär i Moskva-regionen är möjlig, det rekommenderas att välja rätt sort och ta hand om det.

fruktbär

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa