Hur man kan bli av med bladlöss på körsbär och hur man bearbetar dem, en granskning av droger och folkläkemedel

Cherry bladlöss är en vanlig trädgårdsskadedjur som livnär sig på sapen av unga blad och skott, vilket leder till förlust av lövverk på träd, med efterföljande död av grödan. Vad är sätten att bli av med bladlöss på körsbärsträd? Det finns kemiska och biologiska läkemedel, folkläkemedel. Deras behöriga tillämpning sparar skörden, sparar och skyddar träd från skadliga insekter.

Orsaker till bladlus

Körsbärsbladlöss förekommer i form av: larver, vinglösa, bevingade, heteroseksuella individer. Under sommaren ger bladlöss flera generationer. En överbefolkning av bladlusar i bostadsområde inträffar, och på hösten föds många bevingade kvinnor som flyger långa sträckor för att fånga nya platser för att skapa kolonier.

Om du inte tar bort en koloni med bladlöss som har fångat träd i trädgården under sommaren, kommer de att ligga på unga skott nära knopparna av övervintrande larver, och på våren börjar de föröka sig med förnyad kraft, fånga nya träd, buskar och örtartade växter (gurkor, tomater, paprika).

utseendet på bladlöss

Tecken på bladlusskada

Tusentals arter av bladlusar är kända. Svart körsbär bladlöss påverkar, förutom körsbär, stenträd: plommon, aprikos, persika. Det första tecknet på att fånga körsbär av bladlöss är utseendet på unga skott, knoppar, blommande blad av glans - detta är en söt honungdugg som bladlöss utsöndrar till följd av deras viktiga aktivitet. Bladlöss äter inte löv, de suger bara ut juicen. Blad, förlorar fukt, krullas upp, torka upp, bladlöss flyttar till andra blad.

Myror på träd är ett annat tecken på bladlöss; myror äter söt honungdug, de skyddar bladlöss och bär dem till andra träd. Myror finns längs myrorna. Myrbekämpning är ett måste i kampen mot bladlöss.

För att bevara träd och förhindra spridning av bladlöss i trädgårdsområdet bekämpas bladlöss med alla tillgängliga metoder och medel, utan att slösa bort tid.

Tecken på nederlag

Insektsbekämpningsmetoder

Det finns många sätt att bekämpa bladlöss:

 • i de initiala stadierna av utseende av bladlöss är en mekanisk metod för att hantera användningen av tekniker och anordningar som stör störningen av individer i trädgården lämplig: manuell insamling och bortskaffande av grenar och löv, lim och gräsfällor;
 • den tekniska metoden för kamp innefattar användning av modern teknik, verktyg, tekniker: bladlössfel med en stark vattenstråle, användning av sprutor, pumpar, rökning med olika föreningar;
 • en kemisk skadedjursbekämpningsmetod inkluderar behandling av träd med olika fungicider;
 • den biologiska metoden är användningen av biologiska produkter och naturliga fiender från skadedjur;
 • folkmetoder - användning av färdigheter och improviserade medel, bakteriedödande och phytoncidala egenskaper hos omgivande växter, kunskap som samlats av trädgårdsmästare under lång tid i kampen mot insekter.

Behörig och snabb tillämpning av alla metoder eller uppsättningar av åtgärder hjälper till att bli av med bladlössinfektionen. Hur du kan rädda trädgården från skadedjur, vilket sätt att välja för att säkerställa ett hälsosamt växtinnehåll och få ett högt utbyte är upp till trädgårdsmästare.

metoder för kamp

Mekanisk

I de första stadierna av insemination av larver och bladlöss kan unga skott och blad rivas av och kastas.

I kampen mot myror (försvarare och bärare av bladlöss) används limträdgårdsfällor för att förhindra att myror rör sig längs körsbärsstammen. Fällor säljs i specialbutiker. Odling av marken av trädgårds tomter, snabb borttagning av ogräs hjälper till i kampen mot skadedjur och växtsjukdomar.

Växtbaserade fällor framställs oberoende av färskt gräs, som läggs ut i ett bassäng med en hög sida och strö med sött vatten.

insemination av larver

Biologiskt sätt

Nyckelpigor, som livnär sig av vuxna och bladlövlarver, hjälper till att förstöra bladlöss utan att använda giftiga droger. Växter hjälper till att locka nyckelpigor till trädgårdsplottar: koriander, älskling, dill, persilja, fänkål, kalendula.

Levande biomaterial i form av nyckelpigor eller deras larver kan köpas i djuraffärer och planteras på träd infekterade med bladlöss.

Biologiskt medel Fitoverm har en nerveffekt på vuxna genom matsmältningskanalen; läkemedlet fungerar inte på larverna. Bearbetningen utförs enligt instruktionerna, upprepade gånger, vid skymningen, helst i vått väder (efter regn). Läkemedlet sönderdelas helt i ljuset inom 2-3 dagar, det är inte giftigt för miljön.

Biologiskt sätt

Läkemedlet Akarin är identiskt med dess egenskaper och administreringssätt som det tidigare läkemedlet.

Iskra Bio-beredning: 10 ml flaska, lösningen bereds enligt anvisningarna. Läkemedlet är mycket effektivt, vid värme + 25 Framifrån ökar effektiviteten. Inte beroendeframkallande för skadedjur. Växter bearbetas under blomning, inställning och mognad av körsbär.

Akarin läkemedel

Teknologisk

Teknologiska bearbetningsmetoder inkluderar användning av enkla folktekniker och moderna framsteg inom tekniska processer och utrustning.

Enkla tekniker inkluderar ett elementärt sätt att tvätta bort bladlöss och deras larver med en kraftfull vattenstråle. Jorden i området med kronsköljning behandlas med kemikalier eller folkrättsmedel, varefter det är nödvändigt att ta bort och avyttra all vegetation under kronan med körsbärsbär.

Under träden i en hink tänds bitar av gummidäck som avger skarp rök - bladlöss och larver dör av den.

Det finns modern utrustning som bildar fina blandningar av kall eller varm ånga med kemiska eller biologiska medel.

Hur man kan bli av med bladlöss på körsbär och hur man bearbetar dem, en granskning av droger och folkläkemedel

Det finns specialiserade organisationer som utför desinfektionsaktiviteter, både för individer och i stora plantskolor, med ny teknik och utrustning. De tar hänsyn till alla faktorer och processförhållanden, använder skickligt kemiska och biologiska preparat.

Kemisk metod

Kemikalier används när tiden går förlorad och bladlöss har sådd de flesta körsbärsgrenarna.Kemikalier väljs beroende på tidpunkten för behandlingen, mål, infektionsområden och förväntade resultat.

fina blandningar

 1. Gnistberedning: späd 1 tablett i 10 liter vatten och strö körsbärsträdet under svängningen av knopparna eller under lövets öppning.
 2. Kinmix-läkemedel: 2,5 ml av läkemedlet späds ut i 10 liter, 4 liter konsumeras på ett stort träd. Med denna lösning kan bladlöss förgiftas efter blomningen.
 3. Iskra Zolotaya-beredningen: 40 gram späds ut i 10 liter vatten, lösningskonsumtionen är 2-5 liter per träd, insekterna dör inom 2 dagar. Läkemedlet är av långvarig verkan, period - 25 dagar, skyddar skott som visas efter behandling.
 4. Iskra-M för larver (även effektiv mot bladlöss): 5 ml späds ut i 5 liter vatten, konsumtionen per träd är från 2 till 5 liter, beroende på trädets ålder och antalet frön. Har en snabb handling.

Kinmix-beredning

Folkrättsmedel i kampen mot insekter

Moderna kemiska och biologiska preparat för behandling av växter från sjukdomar och skadedjur dök upp i mitten av 1900-talet, med utvecklingen av kemiska industrier och bioteknik. Det finns många folkrättsmedel som människor har använt för att skydda sina trädgårdar tidigare. Alla fungicider, bekämpningsmedel, biologiska produkter innehåller ämnen av naturligt ursprung, erhållna eller härledda med konstgjorda metoder.

Därför, med hjälp av folkrättsmedel, är det nödvändigt att observera koncentrationen och doseringen av beredningen av infusioner, avkok, lösningar, eftersom de inte bara kan döda skadliga insekter, utan också förstöra träd.

Folkrättsmedel

Aska

Träaska innehåller salter av jordalkalimetaller; askvatten extrakt kallas lut, på grund av innehållet av alkalimetallsalter. Tvålslö vid beröring, har antibakteriella egenskaper. En lösning av lut i vatten berikas med ytterligare ämnen med svampdödande egenskaper.

Framställning av en asklösning med kaliumpermanganat (kaliumpermanganat):

 • 2 glas träaska hälls i 10 liter varmt vatten, blandas väl för att lösa lut i vatten;
 • kaliumpermanganat sättes till alkaliskt vatten - ½ en kaffesked, blanda väl;
 • lösningen ska bli mättad rosa; en vätska med ett högt innehåll av kaliumpermanganat (mörk rödbeta) kommer att bränna växten - en sådan lösning måste spädas med vatten;
 • sil lösningen och spraya träden.

asklösning

Förbereda en asklösning med tvål och vinäger:

 • 300 gram ask hälls i en hink, 3 liter kokande vatten hälls, blandas och insisteras under en dag;
 • tillsätt 2 matskedar hyvlad tjärtvål, blanda, lösa tvålen;
 • tillsätt 7 liter vatten, blanda, filtrera, tillsätt 2 matskedar 9% bordsäger (för att neutralisera överskottets alkalinitet för att inte bränna trädgrenarna).

Körsbärsträd sprayas med denna lösning före blomningen och 2 veckor efter blomningen.

sprayad med lösning

Vitlök

Vitlök tillhör phytoncidones - dess pilar släpper ut phytoncider i luften, som har bakteriedödande egenskaper, som skrämmer bort skadedjur. Trädgårdsmästare planterar områden runt äppelträd, körsbär, plommon med flerårig vitlök, som skyddar träd från insekter, inklusive bladlöss. Vitlök avlägsnar praktiskt taget alla skadedjur från området där det växer.

Vitlökinfusion bereds på följande sätt:

 • i 10 liter varmt, inte varmt vatten, pressa ut med en manuell vitlökspress (vitlökspress), 50 gram vitlök, blanda;
 • insistera dag;
 • filtreras genom en duktrasa, vrida ut;
 • lösningen sprutas över körsbär.

tillhör phytoncidones

Maskros

Maj och juni är månaderna med riklig blommning av maskrosen, med dess hjälp kan du bekämpa bladlöss. Färska maskrosblad eller rötter är bra för detta.

Gräva upp 300 gram rötter eller plocka 400 gram färska löv, hugga rötter, klipp av bladen och brygg dem varma (högst 40 C) vatten, insistera i 3 timmar, filtrera och bearbeta det sjuka trädet.

maskros blomning

celandine

Celandine är en växt som du framgångsrikt kan bli av med skadliga insekter. Celandine skördas i maj, under blomningen (rivs helt vid roten) - vid den här tiden har celandine mer bakteriedödande egenskaper. Det måste komma ihåg att hela växten är giftig.

Gräset torkas i skuggan, i ett väl ventilerat område. Det torkade gräset mals till pulver och pollineras med grenar och körsbärsskott infekterade med bladlöss. Torra celandine pulver fastnar vid klibbiga blad, celandine toxiner tränger in i bladjuicen, bladlöss suger ut den förgiftade juicen och dör.

En infusion kan göras av celandine: 3 kg färska växter krossas och bryggs med kokande vatten (10 liter), insisteras i 2 dagar eller kokas i en halvtimme. Du kan brygga torr celandine medan du tar 800 gram tidigare beredd celandine för samma volym vatten.

Celandine växt

Tvålösning

En lösning av 72% tvätt tvål fungerar som en kontaktsvampicid (det höga alkaliinnehållet i tvållösningen bildar en skyddande alkalisk film med en kraftfull bakteriedödande effekt). Om du förbereder en tvållösning i ett avkok av ryllik får du ett läkemedel med kombinerad verkan: kontakt och systemisk, på grund av rödbärens bakteriedödande egenskaper.

Beredning av en tvållösning med en rödgödsbuljong:

 • 800 gram torkat gräs krossas, hälls med 10 liter kokande vatten, insisteras i 2 dagar (eller kokas i en halvtimme);
 • buljongen eller infusionen filtreras genom ostduken;
 • rasp ½ bit tvättstvål, häll den i en hink med infusion, rör om tills tvålen är helt upplöst.
 • den beredda lösningen besprutas med grenar utsäde med bladlöss.

Bereda en tvållösning i vatten:

 • raspa en bit tvätt eller tjärtvål;
 • upplös tvålspånen i 10 liter varmt vatten, blanda väl, låt tvålen lösa upp;
 • spraya de infekterade träden med den resulterande lösningen.

tvållösning

Hur du hanterar korrekt

När bearbetar körsbärsträd det är nödvändigt att inte bara använda läkemedel för desinfektion, utan också att komma ihåg reglerna för bearbetning av träd och försiktighetsåtgärder mot giftiga effekter på människokroppen:

 • vid behandling av kemikalier är det nödvändigt att använda en skyddsdräkt, gummihandskar, andningsskydd, glasögon;
 • träd behandlas i tidigt eller på kvällstid, med hänsyn till fuktigheten, i enlighet med anvisningarna i instruktionerna, för att bevara lösningens insekticidala egenskaper;
 • bearbetning utförs från toppen av trädkrona nedåt, stammar av körsbärsträd bearbetas, en bit mark runt stammen;
 • utrustning, skyddsdräkt och tillbehör måste tvättas med tvättmedel;
 • läkemedlen används beroende på tillståndet där trädet är (blommande, mogna bär, efter skörd).

Under blomningen

Under blomningen bör träd inte behandlas med giftiga läkemedel, eftersom det kommer att skada bin och andra pollinatorer. Sista gången behandlingen med kemikalier görs 2 månader innan skörden mognar. Under blomningen kan den behandlas med Iskra Bio.

hantera korrekt

Under fruktning

Vid behov behandlas träd med fruktbiologiska preparat, eftersom det krävs kemiska ämnen som tränger in i bärmassan och har en giftig effekt på människokroppen.

Biologiska produkter används: Fitoverm, Akarin, Iskra Bio - de sönderdelas i ljuset inom 2-3 dagar.

Efter skörden

Efter skörd kan du använda olika kemikalier: med en snabb effekt, långvarig verkan, stark giftig verkan.

träbearbetning

Säsongens förebyggande åtgärder

Förebyggande åtgärder för att säkerställa ett hälsosamt trädgårdsområde och i synnerhet körsbärsträd måste genomföras med hänsyn till årstiderna, trädens tillstånd, förekomsten, frånvaron av sjukdomar eller skadedjur under den senaste säsongen.

Att välja en plats för att plantera körsbär i soliga, ventilerade områden är avgörande för tillväxt av friska träd utan skadedjur. Körsbär planteras bort från viburnum, hagtorn, eftersom de lockar bladlöss med sina specifika dofter.

Underhållet av trädgården, rensade för ogräs, rätt jordbruksteknik, förebyggande åtgärder mot skadedjur skapar alla förutsättningar för att odla friska träd.

förebyggande åtgärder

Vår

Vårförebyggande åtgärder inkluderar: jordbrukstekniska åtgärder i form av grävning av tomter under trädkrona, tvätt av stammar med preliminär rengöring av barken och kompetent applicering av mineralgödsel.

Koriander planterar runt vitlökstammarna och avvisar skadliga insekter; korianderens toppar trimmas dagligen för att öka frisättningen av phytoncider. Kalendula och saffran lockar nyckelpigor.

Sommar

Sommarförebyggande åtgärder: regelbunden ogräsning, bortskaffande av marken med nålar, eftersom den innehåller fytoncider, förebyggande behandling av träd med kemikalier med förlängd frisättning, för växter som planteras med bladlöss i närliggande områden.

Bekämpa myror i trädgården med användning av droger: Myror, åska och folkrättsmedel, eftersom myror är bärare av bladlöss.

förebyggande åtgärder

Falla

Höstförebyggande åtgärder: rengöring och tvätt av stammar, rengöring runt bagagerummet från fallna löv, torrt gräs, grävning av marken. Kronbildning, beskär torra och förtjockade grenar.

Kompetent och regelbundet genomförande av förebyggande åtgärder skapar förutsättningar för odling av friska växter i trädgården utan sjukdomar, skadedjur och för att få konsekvent höga avkastningar.

höstresultat

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa