Beskrivning av hybrid druvsorter Pärlor Svart, rosa, vit och Saba

Den universella variationen av druvor Pärlor har flera underarter, som är utbredda i Europa. Sorten uppskattas för sin opretentiösa vård, höga smakegenskaper och motstånd mot extrema temperaturer. Druvorna är lämpliga för dekorativa ändamål, och frukterna konsumeras färska eller bearbetade.

Avelshistoria

Pearl druvsorten avlades i början av 1900-talet av uppfödare från Ungern. De första frukterna odlades av okända frön och liknade utåt runda pärlor med en uttalad vaxartad blom. Senare, genom att korsa den ungerska Muscat och Ottonel Muscat, erhölls ett prov med identiska egenskaper som hjälpte till att upprätta ett föräldrar av druvor. På grund av användbarhet och frostbeständighet har sorten blivit utbredd på östeuropeiska staters territorium och i Transcarpathia.

Botanisk och teknisk beskrivning av sorten

Pärlsrankor har enskilda egenskaper som skiljer dem från andra sorter. Innan du växer växter bör du läsa den detaljerade beskrivningen av sorten.

Vinrankor och skott

Unga skott blir lila. Den övre delen av skotten är täckt med spindelnät. Skott blir bruna när de mognar.

Produktivitet och frukt

Pärldruvan betraktas som en tidig tabellsort som bär skörden på mitten av sommaren. Rundade frukter är av medelstor, bärnstensfärgad och tunn hud. Bärmassan uppskattas för sin speciella smak med en övervägande av muskotarom.

druvor pärlor

Hybridformer

Som ett resultat av avelsstudier har flera hybridunderarter av sorten avlats. Varje sort har distinkta egenskaper och är lämplig för odling under specifika förhållanden.

Grape White Pearl

En tidig mognadssort som ger efter 4 månaders mognad. Bären är gulaktiga i vikt 3-4 g. Smaken är rik, söt. Sockerhalten är 16%. Vita pärlor är kända för sin ökade motståndskraft mot kyla, ner till -25 grader. Denna druvsort är sällan mottaglig för sjukdomar och tolererar skadliga effekter av skadliga insekter.

druvor pärlor

Pearl Saba

Jämfört med andra hybrider ger Saba-pärlor mindre skörd.Buntarna är medelstora: längden är 12-17 cm, bredden är 8-10 cm. Frukterna har en rundad form, tunn hud och en svag vaxartad blom. Massan är saftig, öm, med en trevlig muskotaroma.

Rosa

Sorten Pink Pearl är lämplig för odling i mitten av zonförhållanden med konstant frost. Druvbuskar är kända för sin höga motståndskraft mot kalla och föränderliga temperaturer. Växter tål temperaturer ner till -30 grader. Andelen mogna frukter når 95%. Grödan används för att tillverka vin, juice eller färsk konsumtion.

druvor pärlor

Den svarta

Svarta pärlor är en teknisk kvalitet som främst används för vinframställning. Frukterna har en gynnsam effekt på människokroppen genom att stärka blodkärlens väggar, förhindra bildandet av blodproppar och förbättra cirkulationssystemets funktion.

Fördelar och nackdelar med vyn

Pearl Grape har ett antal positiva och negativa egenskaper. Fördelarna inkluderar:

  • hög resistans mot frost;
  • tidig mognad;
  • minimal mottaglighet för sjukdomar och skadedjursattacker;
  • enkel avstigning och efterföljande vård.

druvor pärlor

Den största nackdelen med sorten är dess låga transportabilitet. Om grödan inte skördas i tid förlorar frukterna sina smakegenskaper. Vid överbelastning av vinstockarna börjar bären i korgarna krympa.

Var och när man planterar druvor

För att få en skörd rekommenderas det att plantera druvor i mitten av våren, vilket eliminerar risken för återkommande frost. För Pearl-kultivaren är de föredragna områdena permanent solbelysta, belägna på toppar eller kuperade områden. Loamy eller sandig loamy jord med neutral surhet bidrar till rätt tillväxt.

Växande områden

Optimala förhållanden för tillväxt av pärlsdruvor observeras i europeiska länder och Transkarpaterna. När de odlas i andra regioner krävs mer noggrant underhåll så att buskarna växer friska och ger jämnhet.

druvor pärlor

Landningsschema och timing

Det är bättre att börja plantera druvor under andra hälften av våren, när temperaturen är fast på ett positivt märke och det inte finns någon risk för att kallt väder kommer tillbaka. Under den varma perioden kommer plantorna att slå rot och skörda på sommaren. Ett avstånd på minst 2 m är kvar mellan raderna och 1,5 m mellan buskarna.

Regler för vård

Processen att ta hand om plantor innebär periodisk inspektion av växter, snabb vattning, markbehandling och beskärning av buskar. Konstant vård har en gynnsam effekt på grödans kvalitet och kvantitet, vilket garanterar dess stabilitet och förbättrar smakegenskaperna.

vattna druvor

Lossa jorden

Under tidig höst, före den första frosten, utförs djup lossning av jorden runt buskarna. Jorden grävs till ett djup av 0,7 till 1 m.

I processen med att lossna rör sig det översta lagret av jord med gödselmedel ner, och botten lyfter upp till ytan för att bli mättad med näringsämnen.

Bevattningsläge

Vingårdar är torktoleranta och kan växa utan ofta vattning, men fuktning av jord och mark bidrar till ökade avkastningar och kraftig tillväxt. Behovet av konstgjord bevattning uppstår i torra regioner, där det sällan regnar. Att vattna vinrankorna med vatten bör undvika vattendrag.

druvor pärlor

Fertilizer

Om, när man planterar plantor, introduceras gödsling i marken, är det inte nödvändigt att gödsla växterna under de kommande 3-4 åren. Vuxna buskar kräver näringskomponenter för aktiv frukt. Det rekommenderas att applicera gödselmedel på våren och hösten med fosfor, kväve och kaliumgödsel.

Vinbildning

För att ge ett dekorativt utseende och ta bort gamla grenar är det nödvändigt att beskära vinstockarna med jämna mellanrum. Det rekommenderas att utföra formationen på våren så att frost inte förstör buskarna. För att noggrant klippa bort några av lövverk och grenar måste du använda en beskärare.

Behöver jag skydd för vintern

Skydd för vinterperioden är nödvändig vid svår frost eller efter vintern beskärning av buskar för ytterligare skydd. Tjock säckväv eller annat liknande tyg kan användas som täckmaterial. Täcker växter, bör du ge luftåtkomst så att buskarna inte börjar ruttna.

skydd för druvor

När man väntar på den första frukten

Pärlsrankor börjar producera sin första skörd under det fjärde odlingsåret. Bären på buntarna mognar i mitten av juli, med lämplig skötsel, lämpliga klimatförhållanden och snabb befruktning.

Insamling och användning av bär

Druvorna måste skördas vid en viss tidpunkt, eftersom sen skörd leder till en delvis förlust av grödan, och klipporna som klippts före tiden kan inte lagras på länge. Med snabb insamling når bären gränsvärdena när det gäller smak och närvaro av näringskomponenter. När druvorna är mogna räcker det att klippa av klipporna med en beskärare eller trädgårdsax.

Bären kan ätas färskt eller användas för att göra vin och juice. Druvorna måste också frysas. Om du vill lämna grödan för lagring rekommenderas det att förvara den på en mörk, sval plats.

Vanlig svart pärlsjukdom

Vid felaktig vård eller negativ yttre påverkan ökar risken för druvsjukdom med dimmig mögel. Denna sjukdom är den vanligaste och leder till gradvis skada och död av vinrankan. De främsta tecknen på sjukdomen är oljiga fläckar på bladen, som ständigt ökar i volym. Vid höga nattemperaturer bildas en gråaktig beläggning på baksidan av lakan. Alla delar av växten påverkas av sjukdomen.

För att bekämpa dunig mögel krävs det att spruta den gröna delen av vingården med preparat i svampdödande kategori. Det rekommenderas att utföra bearbetning innan blomningen.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa