Beskrivning av den Julianska druvsorten och avkastningsegenskaper, odlingsegenskaper

Sedan antiken har druvor varit vördade av många människor, det ansågs vara gudarnas bär. Det användes för att göra berusande drycker, medicinska infusioner och fröolja. På grund av det höga innehållet i olika typer av sockerarter (glukos, fruktos), organiska syror, vitaminer, makro- och mikroelement har det en antibakteriell, antiinflammatorisk, antipyretisk effekt. Druvorna odlades huvudsakligen i de södra regionerna, men underverk av det moderna urvalet tillåter de nordliga regionerna att njuta av smaken av det gudomliga druvorna som Julian.

Avelshistoria

Julian-sorten avlades av folkuppfödaren experimentellt av Vasily Ulyanovich Kapelyushny. På gården i Rostov-regionen genom att korsa variationerna Kesha och Rizamat. Julian tog vackra stora klasar från Rizamat-druvor, som när de är mogna ändrar färg från grön-gul-rosa till mörkrosa. Också högt avkastning och tidig mogning och sötma hos bären. Från Kesha-sorten har Julianas druvklasar tagit anspråkslöshet till odlingsförhållanden, frostbeständighet, oöverträffad smak och resistens mot sjukdomar.

Beskrivning av Julian druvor

Julian druvan tillhör hybridsorter, uppfödda för 16 år sedan, kännetecknade av:

KarakteristiskBeskrivning
MognadstidTidigare mognar borstar inom 90-105 dagar
Anpassning och rotningAnpassar sig snabbt och tar rot
Markval och skötselOpretentiös
sjukdomarResistent mot många sjukdomar, särskilt svamp
SkördaRikligt, från 3-4 år
VarukvaliteterLångvarig lagring, knappast skrynklig under transport
Tillväxt av vinstockarSnabb
Frostbeständig-23 ... -25 ° C

2011 fick han Golden Bunch-utmärkelsen för dess kvalitetsegenskaper. Följande är en beskrivning av druvsorten Julian.

Julian druvor

Druvkluster växer som väger från 0,9 kg till 2 kg, bärens form är fingerformad, långsträckt-oval. Ett bär som väger upp till 20 g har en lätt mysk aroma och en söt muskotsmak. Huden är tunn, krispig när den skärs, massan är tät med 3-5 frön. Gruppen är cylindrisk eller formlös, något lös, upp till 40 cm lång. Vinrankor växer upp till 4 m höjd i centrala Ryssland. Julian tillhör bordsdruvsorter, har en lång stjälk och bisexuella blommor.

För-och nackdelar

Som alla sorter har Julian sina för- och nackdelar, även om det finns fler fördelar än nackdelar.

minuses:

 1. Att välja en landningsplats.Av stor vikt under mognadstiden är valet av en solig plats, utan drag och tätt beläget grundvatten.
 2. Skarpa väderförändringar från plus till minus kan skada unga vinstockar, även om denna sort anses vara frostbeständig.

Julian druvor

Fördelar:

 1. Långtidsförvaring av borstar som inte försämras externt.
 2. Resistent mot mögel och andra svampsjukdomar.
 3. Läckra, stora, söta bär, utan bitterhet.
 4. Den växer snabbt och anpassar sig till nya förhållanden.
 5. Getingar attackeras inte.
 6. Frukt av signalborstar börjar från det andra året av plantan liv.
 7. Den tolererar varma, torra somrar.
 8. Skörden är tidig och riklig.

Julian är en av de bästa sorter som är lämplig för färsk och bearbetad konsumtion: sylt, juice, vin, russin, kompott, sylt, marmelad.

Variationsegenskaper

Julian tog de bästa egenskaperna hos moderplantorna, han kan kallas en ny generations sort:

 1. Sockeransamling upp till 28%.
 2. Opretentiös i valet av angränsande växter.
 3. Kompatibel med de flesta sorter och rotstockar.
 4. Kräver ständig beskärning på grund av riklig skörd och tunga buntar.
 5. Självbearbetad sort, blommor är bisexuella.
 6. Beroende på buskens storlek och ålder skördas 4-10 kg.
 7. Hållbarheten för klasar utan att förlora sitt utseende är upp till 20 dagar.

Julian druvor

Tack vare dess kvaliteter kan buskarna odlas inte bara av proffs utan också av amatörer.

Mognande termer

Den super-tidiga sorten Julian börjar blomma i mitten av maj, blommorna blommar i 7-14 dagar, i mitten av augusti kan du få mogna borstar. Från ögonblicket av blommande till mogna bär tar det 90-105 dagar.

Plantera och lämna

Plantor eller sticklingar bör planteras i de södra regionerna under hösten (september till början av november), under våren (april-maj), i de nordliga regionerna är planteringen mest framgångsrik under våren från början av maj till första halvan av juni:

 1. Komplott. Soligt (söder, sydost), med starka stöd, vindstilla.
 2. Jorden. Helst sandslam, med djupt grundvatten eller väl dränerat.
 3. Beskärning. Genomförs på hösten, omogna gröna vinstockar skärs ut. Våren utförs för att ta bort frysta skott och bildandet av fruktbara grenar.

plantera druvor

Landning utförs i flera steg:

 1. Förberedelse för grop, bredd och höjd ska vara 1,5-2 gånger större än rotsystemet.
 2. Lägg ett lager av dränering på botten och tillsätt sedan en blandning av jord med organisk gödningsmedel ovanpå.
 3. Vattna hålet rikligt, men så att det inte finns någon stagnation av vatten.
 4. Plantera en planta, strö över jordblandningen, tryck ner lite.

En liten fördjupning ska lämnas runt busken och ett spår bör göras för att tappa överflödigt vatten. Sticklingar planteras på samma sätt som plantor, men i en vinkel på 40-50 grader.

På våren och hösten, för bättre anpassning och övervintring, bör växterna befruktas med kvävegödselmedel, under bildandet av borstar, befruktade med fosfor-kaliumkomplex.

Det är viktigt att beskära styvbarn och extra borstar på sommaren så att druvorna hälls snabbare och vinrankan inte går sönder från gruppens svårighetsgrad.

beskärning av druvor

Sjukdomar och skadedjur

Sorten har stark immunitet mot de flesta sjukdomar, men du bör inte hoppa över förebyggande sprutning. Den första sprutningen utförs på våren när knopparna visas, och även på hösten, efter skörd. Precis som andra druvsorter, om jordbrukstekniken inte följs, kan de attackeras: antraknos, alternaria, grå råta, oidium, mögel.

Den huvudsakliga druvskadedjur - fåglar och getingar, men om ett skrämmande nät sträcker sig över växten och bäret inte är knäckt, kommer det inte att locka deras uppmärksamhet. Också en farlig skadedjur: phylloxera, druvmite, marmorbagge. Dessa skadedjur måste hanteras snabbt och effektivt, eftersom deras spridning kan leda till att hela vingården dör.

De bästa regionerna att växa

Julian-sorten är ganska ung och testas fortfarande i de nordliga regionerna. Den växer utan skydd för vintern på Krim, Krasnodar-territoriet, Rostov, Astrakhan-regionerna, republikerna Kalmykia och Adygea. Enligt trädgårdsmästarnas älskare odlas det säkert i Moskva, Moskva-regionen, södra och centrala Sibirien, men unga plantor behöver skydd för vintern.

För alla druvsorter måste agrotekniska odlingsförhållanden följas, då kommer det att vara möjligt att få en riklig skörd och framgångsrikt övervinna vinterkylan.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa