Hur man odlar druvor ordentligt i det öppna fältet i mittbanan och tips för plantering och vård för nybörjare

Många trädgårdsmästare som bor i mittfältet driver med odling av druvor. I sådana områden bör endast lämpliga sorter odlas som tål temperaturer och extrema klimatförändringar utan problem. Innan du börjar plantera frukt bör du bekanta dig med särdragen hos växande druvor i mittbanan för nybörjare.

De bästa sorterna

Under de senaste åren har uppfödare som är engagerade i skapandet av nya växtsorter avlat många druvsorter. Många av dem kännetecknas inte bara av stora frukter, utan också av motstånd mot låga temperaturer. De är de bästa sorterna för centrala Ryssland. Det rekommenderas att du bekanta dig med funktionerna i var och en av dem i förväg för att välja den bästa sorten i framtiden.

odla druvor

Samara Amber

Uppfödare fick en sådan variation redan 1949 genom att korsa Muscat- och Madeleine-druvor. Anläggningen har medelstora buskar vars höjd når upp till två meter. På våren är varje planterad busk täckt med stora blad, på spetsarna av vilka det finns raka triangulära tänder.

Bären från Samara Amber är stora och växer upp till 20 mm. Vikten på var och en av dem når fem gram. Mogna frukter täcks med en tunn gyllene hud.

Samara Amber

Glädje

Sådana tekniska betyg druvor som Rapture perfekt för att växa i mittbanan. Fördelarna med sorten inkluderar dess stora och välsmakande druvbär. Deras yta är täckt med en krispig och tät hud, under vilken det finns en sötaktig massa. Deras diameter når 30 mm, och deras vikt är 7-8 gram.

Erfaren trädgårdsmästare som har odlat Rapture i många år noterar dess frostbeständighet. Även vid temperaturer under 25 grader frost, förlorar buskarna inte sin förmåga att bära frukt och växa normalt.

grad glädje

Kristall

Trädgårdsmästare som föredrar att odla ultra-tidiga druvsorter bör uppmärksamma Crystal. Dess frukter har tid att mogna inom 100 dagar, tack vare vilket det är möjligt att skörda grödan i början av augusti.

Mogna ovala druvor är guldfärgade med en ljus skugga. De är täckta med ett tunt lager av vaxartad beläggning som skyddar dem från farliga mikroorganismer. Fördelarna med Crystal inkluderar dess smak.Druvorna är söta, och därför skapar vissa hemmafruar inte ens socker när de skapar kompott och sylt.

Crystal glöd

Laura

I mittfältet växer många Laura druvorvilket klarar hårt vinterfrost. Växtens buskar är stora och växer upp till 2-3 meter. På våren är de täckta med fem-lobade gröna blad.

På mitten av sommaren bildas fruktkluster på buskarna som växer upp till 35-40 cm i längd. Varje kluster väger ett kilogram. När du odlas i ett växthus kan du öka vikten av fruktborstar upp till tre kilo.

fruktborstar

När köper man plantmaterial?

Det rekommenderas att du bekanta dig med detaljerna för att köpa planteringsmaterial i förväg för att köpa de bästa plantorna. Det är bättre att köpa det på våren, några dagar innan du planterar druvor i trädgården. Innan dess måste du bekanta dig med följande rekommendationer:

  • Du kan inte köpa druvplantor i ögonblicket. När du väljer en växt, bör du inte ta den första plantan som kommer över, eftersom det kan visa sig vara bortskämd. Bättre att undersöka det noggrant och jämföra det med andra plantor som säljs i butiken.
  • Inköp görs endast i butiker som säljer frön och plantor. På sådana platser finns det alltid ett bra val, vilket gör att du kan välja de bästa druvsorterna för plantering i mittbanan.
  • För plantering passar plantor som planteras på hösten bättre. De är hårdare än våren, och därför rekommenderas trädgårdsmästare att köpa dem. Men om de kommer att ägna sig till druvor i juli, och inte på hösten, är det bättre att köpa plantor för vårplantning.
  • Köpta plantor lagras inte på länge. Du måste plantera dem i trädgården dagen efter köpet.

planteringsmaterial

Tidtagning och val av plats för plantering

Innan du planterar plantor bör du bestämma om den optimala tidpunkten och hitta en plats för druvorna.

timing

Det är möjligt att plantera druvplantor på våren och hösten. Erfaren trädgårdsmästare rekommenderas att plantera dem på hösten, eftersom detta kommer att göra det möjligt för druvorna att snabbt vänja sig vid nya klimatförhållanden. Dessutom stärker buskarna som planteras under hösten sin immunitet mot skadedjur och sjukdomar.

platsval

Den bästa tiden för att plantera druvor i mittfältet under hösten anses vara i slutet av september och första halvan av oktober.

Sitsval

När du väljer en plats för en vingård, ta hänsyn till jorden. Det bör inte planteras på träskig jord och områden där grundvattnet ligger nära översidan. Landningsplatsen ska skyddas på ett tillförlitligt sätt mot vindkast och upplyst av solens strålar. Utan tillräckligt med ljus kommer buskarna att växa långsamt och bära dålig frukt.

landningsplatser

Hur planterar jag druvor ordentligt i mittbanan?

Oerfarna trädgårdsmästare kan ha svårt att plantera druvor i centrala Ryssland. För att göra allt på rätt sätt måste du bekanta dig med i förväg hur du planterar druvplantor själv. Följ följande rekommendationer vid avstigning:

  • Köpta plantor blötläggs i kallt vatten i förväg och beskäras. Vid beskärning trimmas rotsystemet och skottet förkortas med tre knoppar. Trädgårdsmästare rekommenderas också att omedelbart bli av med sidoskott, vilket avsevärt kan bromsa tillväxten av planterade buskar.
  • Den trimmade växten placeras i en behållare med en lera-lösning i en halvtimme, varefter den planteras i det öppna fältet. För plantering görs ett grunt hål på platsen där flera buskar kan planteras samtidigt.
  • Organiskt eller mineralgödselmedel läggs till det grävde hålet för plantering, vilket bidrar till tillväxten av druvor.
  • Vid plantering sänks plantorna ned i jorden till ett djup av 7-10 cm så att rotsystemet är i marken.
  • När planteringen av druvor med plantor på hösten är över görs en låg kulle runt druvsprotten för att skydda den från frost.

svårigheter med landning

Omsorg och växande tips

Inte alla vet hur man odlar druvor på mittbanan. För att hantera detta bör du bekanta dig med de särdrag som finns i att ta hand om druvplantor.

Under vård av druvorna i mittbanan utförs vattning. Jordfuktning görs på sommaren eller våren. Samtidigt konsumeras minst 10-15 liter vätska för varje planterad buske.

Om regnväder råder på sommaren, vattnar druvorna 1-2 gånger per säsong. Vid torrt väder ökas antalet bevattningar upp till 4-5 gånger. Det är omöjligt att vattna växten oftare, eftersom med hög luftfuktighet, skadedjur aktiveras, och sannolikheten för infektion med mögel eller sen blight ökar.

vårdtips

Reproduktion av druvor i centrala Ryssland

Trädgårdsmästare vill inte bara odla druvor, utan också att reproducera dem. Det vanligaste sättet att sprida en sådan växt är att strö mark på vinrankan. Denna metod används bäst endast i den mittersta körfältet och i de södra regionerna. Erfarna trädgårdsmästare råder att utföra förfarandet på mitten av sommaren eller sen våren, om buskarna redan är förliknade.

När du strö vinrankorna, se till att dess övre del förblir på jordytan. Efter några månader börjar den del av växten som är täckt med mark börja gro. I oktober separeras alla bildade groddar försiktigt och överförs till rummet. På våren, när lufttemperaturen värms upp till 15-20 grader, kan plantorna planteras i trädgården.

reproducera

När ska man beskära?

För att druvbuskarna ska växa och bära frukt bättre måste de skäras regelbundet. Du måste utföra underhållsskärning under hösten minst två gånger. I detta fall avlägsnas överskott av skott några dagar innan växterns vinterskydd. Till att börja med måste du klippa bara stora stjälkar som inte hade borstar. Alla klippta grenar placeras försiktigt nära plantan.

Stammar från druvor skärs inte bara på hösten, utan också på våren. Med vårbeskärning tas torkade grenar bort, på vilka det inte finns några blad. Också på våren är de engagerade i att klämma stjälkarna, vilket bidrar till det rätta bildandet av druvor.

Trädgårdsmästare med många års erfarenhet av att odla druvor rekommenderar klämma omedelbart efter plantering. Detta gör att busken kan bildas korrekt och öka utbytet.

beskära

Förfarandet för skydd av druvor för vintern

Det är absolut nödvändigt att täcka druvorna för vintern, eftersom det utan djur kan dö. För att göra detta, på hösten grävs alla buskar försiktigt in så att rötter inte fryser. Ibland tillsätts växterna inte i droppar utan täcks med torkade löv, halm eller grenar. Täckmaterial ovanifrån kan strö med jord eller täckas med oljeduk så att jorden inte fryser.

Det skapade skyddet avlägsnas endast på våren, när nattfrosten slutar och lufttemperaturen alltid är över noll.

skydd druvor

Slutsats

Vissa trädgårdsmästare i mittbanan planerar att plantera druvor i trädgården. Innan detta bör du bekanta dig med de bästa sorterna för en sådan region, liksom funktionerna i plantering och vård av planterade plantor.

växt i trädgården

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa