Beskrivning och egenskaper hos Vodogray-druvsorten, för- och nackdelar, odling

En utmärkt lösning för trädgårdsmästare med små områden. Vodogray är en opretentiös druva med positiva egenskaper. Bland sommarinvånarna är det känt för att det ger en stabil hög avkastning och inte kräver särskild vård.

Vodogray druvsort

För att lära känna växten bättre måste du studera beskrivningen. Denna information hjälper dig att undvika misstag när du växer.

Historisk referens

Sorten skapades av V.V. Zagorulko, en ukrainsk uppfödare som har avlat mer än en magnifik sort. Vid korsningen användes två sorter:

 • Kishmish;
 • Arcadia.

Resultatet var Vodogray-sorten som ärvde alla positiva egenskaper från sina föräldrar.

Bushstruktur

Skott upp till ett år har en grönaktig nyans, efter hösten blir de bruna. Bladen är små, dissekerade, fem-lobade. Blommor är bisexuella, penslar bildas även på styvbarn. Buskarna är kraftfulla, rotsystemet är kraftfullt.

vodogray druvor

Fördelar och nackdelar med den aktuella kulturen

Fördelarna med Vodogray-druvor räcker för att få erkännande bland trädgårdsmästare.

Fördelar:

 • högt, stabilt utbyte;
 • krävande vård;
 • utmärkta smakegenskaper;
 • universalitet i tillämpningen;
 • hög immunitet;
 • lång hållbarhet;
 • förmågan att transportera över långa sträckor utan att tappa presentationen.

vodogray druvor

minuses:

 • genomsnittlig frostmotstånd;
 • frukt kan falla av händerna under transport.

Sorten Vodograi har mer positiva egenskaper än negativa, därför blir den populär bland trädgårdsmästare.

Växtegenskaper

När du väljer en sort letar trädgårdsmästaren efter en beskrivning av växten. Ju bättre prestanda, desto mer troligt är det att druvor växer på platsen.

vodogray druvor

Avkastning

Skördens volym beror på det hårda arbetet för sommaren. Uppfyllning av alla krav och finesser för odling leder till mottagandet av den deklarerade avkastningen. Borsten når 2 kg i storlek, det totala utbytet per buske är 18-22 kg.

Vanliga sjukdomar och skadedjur

Fälthälsan för Vodogray druvor är utmärkt. Sorten motstår:

 • mögel;
 • oidium.

vodogray druvor

För att konsolidera resultaten används förebyggande växtbehandlingar på våren och hösten. Att utföra jordbruksmetoder skyddar också buskarna från virus och svampar.

Behandling med kemikalier eller folkläkemedel rekommenderas mot skadedjur.

Frostmotstånd

Vodograi kan motstå temperatursänkningar ner till -20 ⁰С. När vinodlingen odlas i norra regioner måste vinrankan täckas för vintern. Trädgårdsmästare övar på att strö över jord.

vodogray druvor

Beskrivning av gäng och bär

Borstens form är konisk, lös, medelvikten 1,1 kg. Bäret väger 10 g. Hudtonen är ljusrosa eller mer intensiv om gäng växte i solen. Smaken är utmärkt, användningen av Vodogray druvor är universell. Frukterna används för bevarande, de konsumeras färskt.

Reproduktionsmetoder

Det finns flera sätt att självföröka druvor. Dessa inkluderar sticklingar, fröutbredning och ympning.Vodograi sticklingar rotar bra. Beståndet växer tillsammans med scion utan problem.Vid förökning med sticklingar förbereds plantningsmaterialet på hösten. Och de planteras i marken på våren i mars. Hela denna tid lagras kaparna i en fuktig trasa i ett källarrum med en relativt stabil temperatur.

vodogray druvor

Vaccination utförs på sommaren. Under säsongen växer rotstocken tillsammans med scion, och växten förbereder sig för vintern. Fröutbredning är den längsta processen, eftersom trädgårdsmästaren väntar på de första frukterna efter 5-6 år. Nackdelen med denna metod är att föräldrarna inte bevaras.

Plantera plantor

Korrekt plantering är garantin för att den framtida växten växer stark och livskraftig. Uppfylla enkla krav, även en nybörjare kan odla Vodogray-druvor på platsen.

I det öppna fältet

Välj ett soligt område, skyddat från utkast. Ett planthål grävs, vars storlek beror på plantorns rotsystem. Den bör vara bred och djup.

plantera druvor

Ett dräneringsskikt läggs ut på botten och fylls sedan med ett bördigt jordlager blandat med humus och mineraler. Plantan planteras i ett hål, strö av jord, vattnas rikligt med vatten, mulched.

Rötningsprocess

För att växterna ska rota snabbare måste planteringsproceduren följas strikt. Topdressing i tid, låt inte plantorna torka ut. Om du följer dessa enkla krav kommer rotprocessen att vara snabb och smärtfri för växter.

Vi växer och bryr oss

När plantan godkänts är det nödvändigt att ta hand om det ordentligt. Genom att snabbt implementera jordbruksmetoder kan växter bilda ett starkt rotsystem och en kraftfull del ovan jord.

vodogray druvor

Hur man trimmar ordentligt

Det rekommenderas att lossa vinstockarna, eftersom de extra skotten gör busken svagare. Detta görs på hösten, fruktkorsarna skärs bort, lämnar åtta ögon, är inte längre vettigt.

Bevattning och befruktning

Vattning för Vodogray-druvor, liksom för andra sorter, är nödvändig. Trädgårdsmästare rekommenderar att du är noga med att inte låta växterna torka ut. Men vattendragning hotar också rotsystemets död och själva växten. Först vattnas plantorna 1-2 gånger i veckan. Mängden vatten per växt beräknas av trädgårdsmästaren själv, eftersom klimatförhållandena för odling är olika.

En vuxen växt vattnas minst fyra gånger:

 • före blomningen;
 • före mognad;
 • efter skörd;
 • som förberedelse för vintern.

vodogray druvor

Mängden vatten beräknas också med hänsyn till markens sammansättning.

Sjukdom och skadedjursbekämpning

Var noga med att utföra förebyggande arbete. Det består inte bara i besprutning med fungicider, utan också i att utföra agrotekniska tekniker som är standard för alla kulturer. Dessa inkluderar:

 • snabbt måttlig vattning;
 • lossning och mulching;
 • ogräsavlägsnande;
 • beskärning eller formning av kronan;
 • matning.

Korrekt planterade plantor skyddas från skadliga effekter av virus och svampar.Om det blir nödvändigt att bearbeta vinrankan på sommaren, gör de det noggrant, utan att använda kemi under fruktperioden och en månad innan. Sommarbeboare rekommenderar att använda folkrättsmedel, deras effekt är kortlivad, men de är säkra för människors hälsa.

Hur man täcker druvor för vintern

De gör detta i regioner med kalla vintrar, i de områden där temperaturen sjunker under -21 ⁰С på vintern. Använd speciellt polyeten eller annat material för skydd av hög kvalitet. Köp det i specialbutiker. I områden med riskabelt jordbruk praktiseras sprinkling med mark. Vodograydruvor visar sig perfekt i små områden. Det kräver inte mycket vård. Ger en utmärkt skörd och är lämplig för att dekorera lusthus och andra byggnader.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa