Beskrivning och karaktäristika för Gala-druvsorten, odlingens historia och finesser

Uppfödare strävar efter att skapa sorter som är anpassade till klimatförhållandena i de växande regionerna. Galadruvor har många beundrare bland sommarinvånare i de norra regionerna. Anledningen är att bären mognar tidigt, så skörden har tid att mogna innan det kalla vädret börjar.

Historien om utseendet på Gala-sorten

Författaren till denna art är V.V. Zagorulko, uppfödare från Ukraina. Experimentellt korsade jag två druvsorter och fick ett utmärkt resultat. Arter som deltar i experimentet:

 • Gåva till Zaporizhzhia;
 • Codryanka.

Priset var ursprungligen mycket högt. Plantorna såldes till ett högt pris på grund av de enastående egenskaper som vinstockarna hade. Med tiden verkade andra konkurrerande sorter, priset sänktes.

Fördelar och nackdelar med en hybrid

Gala har avundsvärda egenskaper, särskilt uppskattade för sitt presentabla utseende och smak.

druvvård

fördelar:

 • högt utbyte;
 • blå fruktfärg, vackert utseende;
 • utmärkta smakegenskaper;
 • hög immunitet;
 • tidig mognad.

nackdelar:

 • grödan måste tas bort omedelbart efter det att bären mognar;
 • frostbeständighet är medelvärde;
 • exakthet att ta hand.

Trädgårdsmästaren kommer att uppskatta variationen först när han planterar den på platsen.

Externa data

Många sommarinvånare studerar beskrivningen av arten innan de beslutar att köpa plantor. Detta kommer att undvika problem i framtiden.

galadruvor

Bush och skott

Vinrankan i Gala-druvor är kraftfull, bladen är stora. Detta skapar en nyans, så sorten används för att dekorera platsen eller plantera runt lusthus, markiser och andra strukturer. Vinrankan mognar väl.

Sorten kan självbestöva, så insekter behövs inte för druvbuskar.

Om vinrankan är överbelastad försenas mogningen. Följaktligen försämras fruktens smak och presentation.

Bär

Färgen på ett moget bär är blått, formen är rund. Smakegenskaperna är högre än hos många druvsorter. Den maximala druvvikten är 12 g. Det beror på korrekt skötsel.

vindruvor

Borstar växer upp till 1-2 kg för att uppfylla alla krav inom jordbrukstekniken i rätt tid. Smaken är söt, utan surhet, massan är köttig, tät och saftig. Benen är små.

Specifikationer

En viktig aspekt när du väljer en sort.Sommarbor väljer sorter som är lämpliga för odlingsförhållanden.

Frost- och torktålig

Medium frostbeständighet gör det möjligt att odla galadruvor i kalla regioner. Det enda villkoret är täckta vinstockar för vintern.

I områden med ett varmt klimat, där det på vintern inte faller någon temperatur i mer än -21 ⁰⁰, täcks inte druvor för vintern.

druvor i krukor

Torkmotståndet är genomsnittligt. Galla tolererar inte vattendrag och brist på fukt.

Resistens mot svamp- och bakterieinfektioner

Trots att sorten har en genomsnittlig immunitet, är förebyggande behandlingar nödvändiga. Buskarna sprayas på våren och hösten. Om det är nödvändigt, gör detta på sommaren.

För att förhindra uppkomsten av sjukdomar i galadruvor, övervakar de strikt att jordbruksmetoder, vattning, utfodring, lossning och barkning sker i tid.

Pollinering

Enligt producenterna finns blommor av båda könen på vinrankan. Därför behöver växter inte insekter och pollinerande sorter för pollinering.

druvskott

Början på fruktan av en ung shoot

Enligt trädgårdsmästare och uppfödare ger en ordentligt planterad växt en gröda det andra året efter plantering på en permanent plats. Att snabbt bevattna och utfodra hjälper växten att utvecklas korrekt.

Skördemängd

Denna siffra beror på trädgårdsmästarnas hårda arbete. Om druvorna är välskötta, ger det ett stort utbyte, 15-18 kg bär.

Var och hur man planterar druvor

Inledningsvis väljs en plats, ett väl upplyst område, stängt från ett utkast. Sedan förbereds groparna för plantorna.

växande druvor

Djupet bör vara större än rötternas storlek. Ett dräneringsskikt läggs ut längst ner, sedan bördig jord blandas med humus och mineralgödsel.

Planteringsmaterial planteras, täckt med jord och vattnas väl.

Omsorgstips

Korrekt planterade druvor är halva striden. Därefter ska du kompetent ta hand om växterna.

Lossa jorden

Efter varje vattning rekommenderar trädgårdsmästare att lossa marken. På detta sätt kan rotsystemet få mer syre och fukt behålls. Ett annat plus på mottagningen, avlägsnande av ogräs nära druvorna.

Hur ofta och hur mycket att vattna druvorna

Det speciella med kulturen är att den inte tolererar jordning. Därför rekommenderas att placera plantorna något på en kulle.

Ofta vattnas bara unga, aktivt utvecklande växter. Vuxna buskar behöver vattna 3-4 gånger per säsong:

 • under blomningen;
 • före fruktning;
 • efter skörd;
 • som förberedelse för vintern.

Under mognaden av borstarna stoppas vattningen. Överdriven fukt leder till sprickor av frukten.

Vattenvolymen beror på vilken typ av jord som galadruvorna växer i.

Toppdressing

Det första året har plantorna tillräckligt med näringsämnen introducerats under plantering. Sedan matas de med organiskt material under säsongen, och på våren och hösten med komplexa gödselmedel.

matande druvor

Säsongsbeskärning

Trädgårdsmästare rekommenderar att beskära buskarna på hösten. Så anläggningen kommer att skada mindre. Lämna 45 knoppar och 8 ögon på vinrankan. Utan snabb beskärning försvagas busken och förlorar en betydande del av grödan.

Skydd för vintern

Trots det faktum att vinrankan är frostbeständig, lindrar sommarinvånarna det för vintern, använd ett speciellt täckmaterial. Så de förblir lugna bakom buskarna under vintern.

Mognadperiod av klaser

Den första skörden skördas i slutet av juli. Det är tillrådligt att ta bort buntarna omedelbart, annars bör bären spricka och getingarna förstör druvorna snabbt.

mognad av druvor

Var används bär?

En sort för bordändamål, aktivt används för färsk konsumtion. Hemmafruar använder bär för att tillverka juice, kompott, vinterförberedelser och vin.

Gala druvsorten är resistent mot sjukdomar, ger en stabil årlig skörd. Tack vare dessa egenskaper blir det populärt bland trädgårdsmästare.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa