Beskrivning och historia av Victoria druvor, plantering och vård funktioner

För den mellersta remsan, med inte så långa somrar och svåra vintrar, är det svårt att plocka upp druvor för plantering. Ett söt och stort bär med en kort mognadstid är druvan Victoria. Denna buske är lätt rotad eller ympad, när den är skyddad tål den kalla vintrar väl och behaglig med en riklig skörd, en uttalad smak. Skillnaden i resistens mot sjukdomar och är nästan inte intressant för skadedjur.

Ursprungshistoria

Denna sort odlades på 90-talet av ryska uppfödare. Huvuduppgiften var att få frostbeständiga druvor för odling på mellanlängderna med korta somrar. Urvalet gjordes på grundval av tre sorter: Vitis Vinifera, Vitis Amurenzis och Save Vilar 12-304.

Resultatet var en växt som liknar den japanska Uehara och ursprungligen hade samma arbetsnamn. Senare fick sorten namn efter kejsarinnan Victoria.

Beskrivning av sorten

Busken känns bra under förhållandena i Sibirien, Mellanremmen, tål frost upp till 27 ° C. När det gäller storlek är den medelstor, med ett kraftfullt rotsystem. Bladen är mjuka, mjuka, mörkgröna i färgen.

Beskrivningen av druvsorten indikerar den blommande typen av kvinnor. Det är nödvändigt att plantera andra pollinerande sorter i närheten.

Victoria druvor mår bra med en belastning på 25-30 ögon med en fördelning på 5-8 per skott. Bär frukt i 2-3 år efter roten. Mognadstiden för grödan är 115-120 dagar. Borstar med medium densitet, som väger 0,5 till 0,7 kg. Bäret är avlångt, stort, med en tunn hud, köttig.

victoria druvor

Beroende på bärens färg skiljer sig flera sorter:

 • Pink Victoria - lila-rosa penslar som mognar samtidigt;
 • Vit Victoria - gulgröna kluster, mindre;
 • Rumänska Victoria - bär är gula, rosa och gröna på grund av icke-samtidig mogning.

Landningsfunktioner

En plats med god belysning och ett minimum av utkast väljs för plantering. Den bästa tiden är hösten, eftersom på våren vaknar busken snabbt och växer.

Markval

För hästsystemet bereds en grop med en diameter på cirka 0,8-1 meter. Botten är fylld med dränering och sedan växlas 10 centimeter lager vanligt trädgårdsjord och humus. För rotsystemet finns ett hål med nödvändiga dimensioner kvar. Landet är väl rammat och vattnat. Efter att du har planterat druvorna, är ytan böjd med sågspån eller halm. Landsteget utförs med ett steg på 1,5-3,0 meter.

jord i händerna

Sapling val

Växternas överlevnad beror på plantmaterialets kvalitet. När du väljer druvor, var uppmärksam på:

 • längd - minst 20 centimeter;
 • träets kvalitet - om du slår av barken är det grönt;
 • utvecklingen av rotsystemet, frånvaron av tillväxter och förtjockningar på det;
 • rotfärg - vit och fuktig när den skärs;
 • ögonkvaliteten - när de trycks ner faller de inte av och skalar inte bort.

druvplantor

Förutom en planta kan du välja en skärning och ympa den till en annan medium eller hög druvsort.

Vård

De viktigaste stadierna för att ta hand om nyplanterade druvor är periodisk lossning av jorden, vattning - vid behov, snabb utfodring och beskärning, på vilket utbytet beror.

Toppdressing

Förfarandet utförs på våren, när temperaturen på gatan är över 16 ° C. I en 10-liters hink med vatten utspädes 20 gram superfosfater, 10 gram ammoniumnitrat och 5 gram kaliumsalt. Efter bildandet av äggstocken utförs en andra utfodring: 30 gram av en blandning av kalium (1 del) och fosfor (2 delar) sättes till en hink med vatten. För att stimulera mogningen av bär i slutet av sommaren, vattna busken med superfosfater (50 gram) och kaliumsulfat (25 gram).

matande druvor

beskärning

På våren är det aktiv juice produktion, så Victoria druvor beskäras på hösten. De skär av allt överskott som har vuxit under sommaren. Den normala belastningen på busken är 25-30 ögon. Vissa trädgårdsmästare föredrar att lämna 2-3 ögon istället för 5-8.

Styrka och svagheter i sorten

Victoria lockar trädgårdsmästare på grund av:

 • stor skörd;
 • samtidig mogning av alla bär på borsten;
 • sjukdomsresistens;
 • förmåga att motstå frost ner till -27 ° С;
 • snabb acklimatisering på en ny plats.

victoria druvor

De största nackdelarna är:

 • krossa frukter med beskärning av dålig kvalitet och öka belastningen på busken;
 • attraktivitet för getingar - om grödan inte skyddas kommer den snabbt att ätas;
 • sprickbildning i huden vid mognadstillfället i strid med vattenregimen. Från rikligt, men sällsynt vattning eller i torrt väder och kortvarigt regn, spricker skalet lätt.

Uppmärksamhet! När du lägger druvor måste du komma ihåg övervägande av blommor av kvinnlig typ och välja andra pollinerande sorter.

Sjukdomar och skadedjur

Bland skadedjur av denna sort bör särskild uppmärksamhet ägnas åt getingar och druvkvalster. Getingar lockas till saftiga och söta bär. Med felaktig vattning, plocka mogna bär eller ett lågt arrangemang av klaser, druvor spricka, släppa juice. Getingar flockar till denna juice. Inte en enda druva är försäkrad mot fästingen, och de kämpar med den med speciella medel innan klasarna börjar mogna.

På skalan av resistens mot sjukdomar fick Victoria en poäng på 2,3 poäng, vilket är ganska bra. Ibland utsätts denna sort för mjölk, kloros, vit och grå rutt, svart fläck. Alla dessa sjukdomar bekämpas med speciella läkemedel, förebyggande behandling utförs under hösten.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa