Beskrivning och egenskaper hos Valiant druvsorten, odlingsregler och lagring

Valiant druvsorten används för att tillverka vin, juice, frysning och färsk konsumtion. Vinrankorna är frostbeständiga och kraftfulla. När du odlar frukt i en sommarstuga, rekommenderas det att först studera funktionerna i att ta hand om buskar. Genom korrekt vård kan du odla en god och stor skörd.

Valiant druvbeskrivning

Valiant tillhör de universella sorterna på grund av variationen i dess tillämpning. Frukterna används för bearbetning eller konsumtion efter skörd. De mörka bären mognar i slutet av augusti - början av september.

Avelshistoria och ursprung

Sorten avlades genom korsning 1967. Under de närmaste åren tog uppfödarna formen på frukten och genomförde en serie tester för att uppnå bästa smakegenskaper.

Beskrivning av busken

Kraftiga och produktiva druvbuskar. Varje buske växer många buntar, antalet beror på klimatförhållanden och vård.

Vin

Vinrankorna växer aktivt och används ofta för att dekorera byggnader. Vinrankor kräver ett torrt klimat för att växa snabbt.

Våra druvor

Lövverk

Bladen är stora, ljusgröna. Lövningarna i buskarna är tjockare och behöver periodisk bildas.

klasar

Grupperna är täta och små. Den genomsnittliga längden på en grupp är 10 cm. Valiant's frukter är svarta och runda. Bärens skal skalas i en "påse"

Positiva och negativa aspekter av sorten

Valiant har ett antal positiva och negativa egenskaper. De viktigaste fördelarna med sorten är höga smakegenskaper och motståndskraft mot negativ påverkan. Nackdelarna inkluderar vårdens komplexitet och krävande klimat.

Våra druvor

Egenskaper och funktioner

Liksom andra sorter har Valiant individuella egenskaper. För att säkerställa korrekt skötsel bör du bekanta dig med druvornas egenskaper.

Ökat avkastning

Förutsatt ett lämpligt klimat och konstant skötsel ger buskarna en stabil skörd.Volymmässigt överstiger avkastningen ett antal andra sorter.

Motstånd mot undervattentemperaturer

Trots den krävande klimatfuktigheten är sorten frostbeständig. Återvändande kyla och hög nederbörd påverkar inte avkastningen.

Våra druvor

Resistent mot skadedjur och sjukdomar

Sorten är resistent mot de viktigaste sjukdomarna som ingår i druvor. Med felaktig vård kan svamp utvecklas.

Mognande termer

Valiant druvan tillhör de tidiga mogna sorter. De första bären mognar på sensommaren - tidig höst.

Pollinerande sorter

För intensiv vingårdstillväxt rekommenderas att odla flera pollinerande sorter sida vid sida. För Valiant är sorter som Arcadia, Rusbol och Radiant Kishmish lämpliga.

Våra druvor

Beskrivning av bäret

Med deras utseende kännetecknas bären av en rik svart färg. Medelvikten på bär är 1,5-2,5 g. Vikten av en grupp når 85-95 g.

Sötma och surhet

Sockerhalten i sorten överstiger inte 20%. Aciditeten är 10 g / l.

Genomsnittlig bärdiameter

En bärs diameter är 1-2 cm. Fruktens storlek påverkas av de omgivande väderförhållandena, odlingsegenskaperna och gödselmedel som används.

Våra druvor

Hur många frön finns i bäret

Antalet frön i frukt är 3-4 st. Benen är mjuka och lätt att slipa under bearbetning.

Plantera plantor

För korrekt tillväxt av plantor måste ett antal regler och planteringsfunktioner beaktas. Det är viktigt att förbereda platsen, plocka upp friska plantor och ge ständig vård.

Plats förberedelse för plantering

Solbelysta områden skyddade från vindblåsning är lämpliga för plantor. Det rekommenderas att odla druvor nära staket så att vinstockarna kan bildas fritt.

druvplantor

Att välja plantor

Valiants plantor måste ha normal tillväxt på minst en skott.

Ett villkor för den aktiva tillväxten av buskar är närvaron av minst två utvecklade rötter vid stamens bas.

Vad och för vad man ska göra vid avstigning

När du planterar Valiant-sorten bör du hålla fast vid en viss algoritm. Landstegsprocessen inkluderar följande steg:

  • gräva en grop med medelhög djup;
  • toppdressing;
  • placering av plantor och återfyllning med jord;
  • mulching och vattning.

Våra druvor

Växande och vård

Rätt skötsel av buskarna påverkar fruktningen av druvor. I odlingsprocessen bör vinstockar bildas, vattning och gödsling appliceras.

beskärning

Beskärning utförs under mognadstiden för bär eller vid behov. Syftet med beskärningen är att mätta frukten med näringsämnen och ge vinstockarna ett dekorativt utseende.

Vattning

Det är nödvändigt att vattna druvorna när landet torkar, för att undvika skogsbruk. Efter att ha absorberat vatten i jorden utförs lossning runt buskarna.

vattna druvor

Fertilizer

Rotförband förbättrar växtens skyddande funktioner, ökar utbytet och har en positiv effekt på smakegenskaperna. Det rekommenderas att gödsla buskarna på våren eller hösten med kväve- och kaliumfosforgödsel.

Vi skyddar mot sjukdomar och skadedjur

För att förhindra utveckling av sjukdomar och förstörelse av skadedjur sprayas växter med beredningar av en fungicid och insekticid serie. Det är tillåtet att använda skyddsutrustning i förebyggande syfte.

Mognad och frukt frukt

Valiant-sorten börjar ge sig tidigt på hösten. Mognad av bär påverkas av klimatförhållanden och vårdegenskaper.

Skörd och lagring

Efter att bären mognar rekommenderas att klippa av klipporna med en beskärare, försök att inte radera vaxblomningen från frukten. När du planerar att lagra dina grödor under lång tid är det bättre att skörda druvor i torrt väder. För fruktens säkerhet är det nödvändigt att placera dem i kylskåp eller på en sval plats, och hålla rumets fuktighet inom 90-95%. Den optimala lagringstemperaturen är 0-2 grader.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa