Beskrivning och egenskaper hos druvsorten Häxans fingrar, historia och odlingsregler

Witch's Fingers druvsort är hybrid och kännetecknas av en elitesort. Frukterna uppskattas för sitt ovanliga utseende och höga smak. Sorten erhålls genom att korsa flera arter med hjälp av hand pollination.

Historien om skapandet av sorten

Den utsökta Witch's Fingers-druvan uppföddes av kaliforniska uppfödare 2002. Sorten har vuxit snabbt eftersom den har ovanliga egenskaper på grund av hybridisering av amerikanska druvor med andra medelhavssorter.

Botanisk beskrivning

Witch's Fingers druvan tillhör kategorin bordsröda arter. Vinrankorna är kraftfulla och används ofta för dekorativa ändamål. Blommor är hermafrodite och kan självbestöva. Vid tidpunkten för mognad hör sorten till den tidiga mognaden.

buske

Med korrekt skötsel och gynnsamma klimatförhållanden växer druvbuskar höga, förtjockade och starka. På grund av den stora mängden bladverk behöver buskarna regelbundet beskärning.

druvor häxans fingrar

Utseende och smak av frukt

Formen på mogna frukter är rörformiga, avlånga. Färgen är mörkblå och förvandlas gradvis till lila med svarta accenter. Fruktens yta är tråkig.

Specifikationer

Vid odling av druvor är det nödvändigt att ta hänsyn till dess tekniska egenskaper och känslighet för olika miljöförhållanden.

Att skapa en gynnsam miljö för tillväxt av bär har en positiv effekt på grödans kvalitet och kvantitet.

Frostmotstånd

Anläggningen är termofil, genomsnittlig frostbeständighet. Buskarna tål temperaturer ner till -23 grader. På kvällen före frosten rekommenderas att ta bort vinstockarna från spalten och skydda mot kylan med ett täckmaterial.

druvor häxfingrar

Klimatförhållanden för tillväxt

Sorten är opretentiös i vård och tål klimatförhållandena i centrala Ryssland, samtidigt som den visar höga avkastningsgrader. Det är möjligt att växa Witchs fingrar både i industriell skala och på privata territorier.

Sjukdomsresistens

Druvor är resistenta mot en mängd vanliga sjukdomar, inklusive dimmig mögel och penosporos.Denna sort är inte mottaglig för sjukdom på grund av dess höga sockerinnehåll och minskade surhet.

druvor häxans fingrar

Mognadstid och utbyte

Mognadstid - tidigt-mitten. De första frukterna mognar i mitten av sommaren, 115-120 dagar efter början av blomningen. Buskarna växer enorma kluster som väger från 0,7 till 1,5 kg. En bärs massa är 7-10 g. I jämförelse med andra sorter är avkastningsindikatorn genomsnittlig.

Uppfödning och plantering

Vid plantering och ytterligare odling av vinstockar måste ett antal regler följas. För att konsekvent få en hälsosam och stor skörd måste du välja en lämplig planta, besluta om dess plats och ge ständig vård.

druvor häxans fingrar

Sapling val

När du väljer en planta med ett öppet rotsystem rekommenderas det att ta hänsyn till flera nyanser. Särskilt:

 1. Rötternas färg ska vara ljus. Om huvuddelen av rötterna har mörknat, kommer busken troligen inte att rota och ruttna.
 2. Efter bearbetning med beskärningssax bör roten på snittet vara krämig.
 3. Rötterna bör vara fria från förtjockning och synliga skador, vilket indikerar infektion eller skadedjursskada.

Planteringsschema och djup

En druva plantage läggs, börjar med valet av plats. För häxans fingersortiment är soliga områden lämpliga, skyddade från vind och översvämningar. Det rekommenderas att lämna ett avstånd på 1-1,5 m mellan buskarna.

druvor häxfingrar

Jorden förbereds genom att plöja till ett djup av 60-80 cm. Djupet för hålet för att placera plantan är också upp till 80 cm, och bredden är cirka 1 m.

Toppklädsel av en ung shoot

För intensiv utveckling av växter vid plantering av en planta krävs ytterligare gödsling. I botten av det grävda hålet placeras kompost, mineralgödsel och ruttad gödsel. Jorden späds ut med grov sand och svart jord.

Tips för att amma en kultur

Regelbunden och korrekt skötsel är nyckeln till att få en högkvalitativ skörd. Vingårdsvård innebär konstant inspektion för att snabbt upptäcka sjukdomar, jordbearbetning, toppförband och eliminering av ogynnsamma faktorer.

druvor häxfingrar

Lossa jorden

Djup lossning av marken utförs varje höst. Jorden grävs till ett djup av cirka 1 m för att blanda de nedre och övre skikten. Som ett resultat av försiktig lossning är jorden helt mättad med näringsämnen, som den överför till växternas rötter. Förutom djup lösgöring rekommenderas det att det översta lagret av jorden periodvis lossnar så att vätskan och sedimenten inte stagnerar.

Vattnets regelbundenhet

Det är viktigt att observera regelbundet att vattna Witch's fingrar, eftersom brist på vätska leder till otillräcklig utveckling av buskar och en minskning av utbytet. Vattendragning av jorden provoserar ruttnar av rötter, vilket resulterar i att växterna dör.

Vid odling av unga plantor bildas ett hål och vattning utförs endast inom dess gränser.

Efter att vinstockarna har grodde vattnas marken under buskarna. Under säsongen fuktas jorden flera gånger, iakttagande av växternas yttre tillstånd. Omedelbart efter plantering vattnas plantorna en gång i veckan, vilket minskar frekvensen med tiden.

vattna druvor

Fertilizer

Druvor kräver komplexa gödselmedel med ett högt innehåll av kväve, fosfor och kalium. Ämnena ansvarar för att stimulera tillväxten av grön massa, bildandet av blommor och äggstockar, en ökning av frostbeständigheten, en ökning av mängden utbyte och en förbättring av smakegenskaperna.

Den första befruktningen tillämpas vid planteringen av druvor. Sedan måste du gödsla växterna på våren för aktiv tillväxt och 10 dagar före början av äggstocksbildningen. 3-4 veckor före skörden används en slutförband för att öka fruktens vikt och förbättra hållbarheten.

Infektion och skadedjursbekämpning

Trots att häxans fingrar är motståndskraftiga mot sjukdomar, om reglerna för vård bryts eller i ett ogynnsamt klimat, finns det risk för infektion eller attack av skadliga insekter.

druvbearbetning

Tecken på skador på druvor är:

 • mörka fläckar på bladen;
 • formbildning;
 • förfall av rötter;
 • utseendet på plack på den gröna delen av växten.

För att skydda buskarna och i förebyggande syfte är det nödvändigt att spruta växterna med insekticidala och fungicidala preparat. Stora skadedjur får ta bort från grönområden på egen hand.

Beskärning och formning av vinstockar

För att få tillräckligt med solljus och luft till klasarna krävs beskärning av vinstockar. Växten kan bildas på våren, när risken för återkommande frost försvinner eller i början av hösten. Beskärningsprocessen tar bort gamla grenar, ruttna löv och överskott av grön massa. Det sekundära syftet med att bilda vinstockar är att ge ett dekorativt utseende.

beskärning av druvor

Förbereda druvor för vintern

Innan den första frosten börjar är det nödvändigt att förbereda vingården och skydda buskarna med ett täckmaterial. Behovet av skydd uppstår när frost är under -25 grader eller när hösten beskärs. Som ett material för att skydda buskar kan du använda en tät film av förstärkt polyeten eller säckväv.

När du täcker druvor bör man vara försiktig så att växterna delvis ventileras för att förhindra ruttning. Det är också viktigt att inte täcka buskarna för tidigt, eftersom växten behöver naturliga tillväxtförhållanden under den period då positiva temperaturer råder.

Där häxfingrar skörd används

Skördade frukter på grund av deras ovanliga smakegenskaper används ofta för färsk konsumtion. För beredningen av vin och juice används häxans fingersort praktiskt taget inte. Om det är nödvändigt att bevara en del av skörden efter skörd, är det tillåtet att frysa bären eller lämna dem en kort tid på en mörk, sval plats. Så att grödan inte förlorar sina smakegenskaper är det nödvändigt att förhindra solljus och hög luftfuktighet under lagring.

recensioner
 1. Carlo
  10.10.2019 17:17

  Du kan köpa en sådan druva och några uns vin.

  Att svara
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa