Att odla och ta hand om druvor i Moskva-regionen utan växthus i det öppna fältet för nybörjare

Druvor är en av de värmeförsörjande växterna. Samtidigt är det möjligt att odla en gröda i Moskva-regionen. Dessutom är det sista alternativet av vissa skäl mer bekvämt. När man planterar druvor i Moskva-regionen och växer utan växthus, utsätts växten inte för patogena mikroorganismer som är karakteristiska för värmeförsörjande regioner.

Funktioner av växande druvor i Moskva-regionen

För att uppnå mogningen av druvor är det nödvändigt att följa flera regler för hur växten ska odlas. Bäret rekommenderas att planteras på den södra sidan av platsen, nära byggnader eller strukturer längs vingården kommer att krulla.Sorter med bär med en mörk nyans ställer högre krav på odlingsområdet.

Planteringskultur i Moskva-regionen utförs enligt flera regler:

 • beroende på jordtyp, grävs ett hål 25-50 centimeter;
 • före plantering trampas botten i gropen ned, varefter den fylls med förvärmt vatten;
 • en blandning av organiskt material, ask, kalium, nitrat och superfosfat används som gödningsmedel.

I Moskva-regionen väljs sorter som har tid att mogna innan omgivningstemperaturen sjunker till minusindikatorer. Kulturen planteras i öppen och uppvärmd mark.

Genom att observera alla funktioner i odlingen kan du uppnå ett konstant och högt utbyte. Det är också viktigt att täcka druvorna innan kallt väder börjar.

växer druvor i ett växthus

Tips för att välja en sort

Listan över de bästa druvsorterna inkluderar tidiga, frostbeständiga och icke-täckande växter. Lämplig för odling i Moskva-regionen:

 1. Aleshenkin. Denna druva, efter plantering i Moskva-regionen, ger en skörd på 118 dagar. Borstarna är mycket stora (upp till 1,5 kg). Denna sort skiljer sig åt genom att bären inte innehåller frön. Aleshenkin förblir livskraftig vid en temperatur på -26 grader. Denna sort har emellertid dålig motståndskraft mot svampar.
 2. Victoria. Skörd från druvor av denna sort utförs efter 4 månader. Bären är mörkrosa i färg, stora i storlek och har en söt smak. Handens vikt når 1 kilogram.
 3. Lydia. Bären har mörk färg och har en söt och syrlig smak. Lydia tolererar vattentät jord och effekterna av mögel och oidium väl. Grödan visas 5 månader efter blomningen. Lydia bildar små borstar som väger cirka 100 gram.
 4. Kuderka. Trots att druvorna bär frukt sent, lyckas vinstocken mogna i Moskva-regionen.Detta förklaras av att sorten tål frost mot -30 grader och ställer få krav på odlingsområdet. Kuderka anses vara en teknisk variation av druvor, eftersom den främst används för att tillverka vin.
 5. Jupiter. Skörden kan skördas efter 4 månader. Vikten på Jupiters klasser når 500 gram. Bären är lila i färg, med en söt och något muskotsmak. Jupiter tål frost mot -27 grader.
 6. Sovering Tiara. Anläggningen producerar grödor i mitten av augusti. Buntens vikt är liten och är cirka 200 gram. En tre år gammal vinstock tål frost mot ner till -30 grader. Bären har en söt och syrlig smak.
 7. Tapper. Druvan kännetecknas av en kraftfull vinstock, vars längd når upp till 10 meter. Skörden kan skördas närmare höstens början. En vuxen vinstockar tål frost mot -10 grader.
 8. Fenomen. Vitt-gula bär är främst lämpliga för att göra vin. Buntens vikt når 1 kilo. Denna sort ger en skörd vid tidig höst.
 9. Alfa. Sorten är väl lämpad för plantering i Moskva-regionen, eftersom den tål frost mot -35 grader. Alpha skördar i slutet av augusti. Upp till 10 kilogram kan skördas från en vinstock.
 10. Buffel. I Moskva-regionen ger sådana druvor ut i mitten av september. Växten har tid att mogna innan början av höstens kalla väder.

växer druvor i ett växthus

För Moskva-regionen rekommenderas det att välja självbestörande grödor. Det bästa valet är en kultur som kan motstå effekterna av patogena svampar.

Landningsdatum

För att kulturen i Moskva-regionen ska slå rot är det nödvändigt att följa villkoren när man planterar vinstockar. Dessutom påverkar typen av variation valet av perioden. Planteringskultur i Moskva-regionen genomförs på våren eller hösten. Om det första alternativet väljs, är det nödvändigt att vänta på att jorden värms upp till en temperatur på +10 grader.

Det är viktigt att inte missa detta ögonblick. Plantor vid ett senare datum rotar dåligt.

Det rekommenderas att lämna årliga växter på hösten. Dessa druvor bör tas bort försiktigt från förvaringsbehållaren. I unga skott skadas rötter på grund av mindre belastningar. Planteringen måste vara klar i mitten av oktober.

plantera druvor

Urval av plantor och tomt

Valet av en planteringsplats för en kultur i Moskva-regionen måste göras med särskild omsorg. Trots att växten älskar ett överflöd av ljusstrålar, rekommenderas det inte att odla vinrankan i öppna områden. En sådan plantering i Moskva-regionen kommer att leda till snabb frysning av plantor.

För druvor är tomter som uppfyller följande krav lämpliga:

 • söder eller sydväst sida;
 • under dagen är det upplyst av solen under lång tid;
 • det finns vindskydd;
 • det finns inga naturliga sluttningar;
 • på våren värms jorden snabbt upp.

Druvor kan växa i olika jordtyper. Chernozem eller sandsten anses vara optimal för plantering. Kan också odlas i ler. Dessutom är det sista alternativet det mest lämpliga, eftersom denna typ av jord är lösare, tack vare vilken den värms upp snabbare på våren. Det rekommenderas inte att plantera en gröda i våtmarker. De flesta sorter tolererar inte ett överflöd av fukt, på grund av vilken svampsjukdomar utvecklas.

växer druvor i ett växthus

Det rekommenderas att köpa plantor på våren innan de första dagarna av april. För plantering i förorterna är groddar med frodiga rötter av en lätt skugga lämpliga. När du arbetar med plantor är det nödvändigt att förbereda plantningsmaterial. För att göra detta skärs rötter så att längden i slutet är cirka 18 centimeter. Före plantering doppas den nedre delen av plantan i en lösning av lera (2 delar) och jäsad mullein (1 del) och den övre delen i smält vax eller paraffin.

Landningsförfarande

För att plantera grödor i Moskva-regionen rekommenderas det att välja zoner med flerskiktsjord och surhet i intervallet 6,5-7. Druvor bör inte odlas i kalkrik jord.

Jorden bereds genom blandning i lika stora proportioner:

 • lerjord;
 • krossad tegel (grus);
 • sand;
 • humus.

färsk humus

Även ask och superfosfater tillsättes till kompositionen med en hastighet av 500 gram respektive 50 gram per 1 kvadratmeter. Sådan jord passerar fritt vatten och luft, vilket ger vinsten normal näring. Den optimala tiden för plantering av en gröda med ett slutet rotsystem är maj-juni, med en öppen - april-maj eller oktober.

Om du planerar att odla flera växter på en plats, bör hål grävas på ett avstånd av mer än 1,5 meter.

Oavsett den valda sorten planteras kulturen i Moskva-regionen till ett djup av 25 centimeter. Innan du begraver anläggningen måste du:

 • räta ut rötterna och därmed förhindra vridning;
 • placera den övre njuren på ett djup av 5-8 centimeter;
 • luta vinrankan mot norr.

Efter plantering måste plantan knytas till ett stöd längs vilket det kommer att krullas. I slutet hälls druvorna rikligt med varmt vatten och stängs en stund med en mörk film.

vattna druvor

Druvvård

Oavsett vilken sort som odlas i Moskva-regionen behöver druvorna vård. Genom att följa vissa rekommendationer kan du få en stor skörd varje år. Det finns flera regler för hur man tar hand om druvor som växer i Moskva-regionen. Från början av våren är det nödvändigt att applicera mineralgödselmedel. Jorden runt vinrankan är böjd med hjälp av förfallet lövverk, som läggs till ett djup på mer än tre centimeter.

När man odlar en växt i Moskva-regionen är det viktigt att undvika magnesiumbrist i jorden. Avsaknaden av detta spårämne leder till att vinstocken dör. För att förhindra utveckling av sjukdomar bör växten sprutas varannan vecka. För detta används ett speciellt medel som framställs genom att blanda 250 gram av en blandning av magnesium och svavel och en hink med vatten.

blandningar av magnesium och svavel och hinkar med vatten.

På våren appliceras också mineralgödselmedel med flytande sammansättning varje vecka (tills bären mognar). Använd en toppdressing:

 • för jord med högt alkaliinnehåll - föreningar som surgör jorden;
 • för sura jordalkaliserande föreningar.

Under den period då växtsäsongen har börjat bör humus från bladen införas, samtidigt behandla stammen med fugicider. Tid viktigt vattna druvornaför att undvika vattendrag av området. När du odlar en växt i Moskva-regionen bör du se till att vattnet tränger in till ett djup av 50 centimeter. Vanligtvis räcker det med 10 liter för vinrankan, appliceras varje vecka. Vattning utförs i spår som bryter nära stammen. I slutet av augusti stoppas vattnet, eftersom under denna period bär bärna smak.

olivdruva

När man tar hand om vinstockar används vanligtvis inte jordbruksteknologi. Behovet av mekaniserade installationer uppstår när flera växter samtidigt odlas på platsen.

Formning och beskärning

Bildningen av kronan undviker uppkomsten av skott som inte ger en gröda. Men för detta måste du veta hur man beskär druvor... När de odlar en växt i Moskva-regionen börjar de bilda en krona på hösten, från andra året. Under den första säsongen rekommenderar erfarna trädgårdsmästare att inte röra vid plantorna. Inom ett år efter plantering bör vinrankan bli starkare och få den nödvändiga styrkan.

Från och med den andra säsongen börjar de bilda skott. Beskärning sker i två steg:

 1. Höst. Innan det kalla vädret, skär till 2/3 av vinrankan som kräver borttagning.
 2. På våren. Frysta eller defekta bilagor tas bort.

Det rekommenderas att spåra utvecklingen av skott från början av utseendet på skott. Stora grenar bör inte tillåtas visas. I detta fall kommer utbytet av druvor att minska.

beskärning av druvor

Den enklaste metoden för omskärelse är Guino-metoden, som involverar att utföra följande manipulationer:

 1. Det första året efter plantering, skär på hösten och lämnar två "ögon" ovanför jordytan.
 2. Under det andra året avskärs två återväxta årliga skott. Den första lämnas lång, för bildandet av kluster, den andra förkortas till tre "ögon".

Under det tredje året kommer en stark vinstock att visas från det andra "ögat", vilket ger en skörd.

Hur kan jag skydda druvor för vintern?

Förberedelserna för den kalla säsongen börjar på hösten. Täckande druvor som växer i Moskva-regionen för vintern bör vara i den period då ihållande nattfrost visas med en temperatur på -2 grader. I processen att förbereda en anläggning för kallt väder används mark eller torv. För skydd för vintern täcks avskurna skott med jord med 10-15 centimeter.

Om det behövs fixas vinrankan med hjälp av improviserade medel eller grenar på jordens yta. Uppifrån stängs växten med grangrenar. Om vinrankan växer längs väggen läggs brädor ovanpå de avskurna skotten, vilket skyddar druvorna från vatten som rinner från taket.

skydd för druvor

För att vinstocken ska behålla förmågan att producera grödor rekommenderas det att samla in så mycket snö som möjligt och lägga den på den plats där grödan växer. Använd inte plastfolie för att isolera växten. I frånvaro av grenar används halm eller löv.

Ta skydd på våren

På våren befrias kulturen från sitt skydd. Jordskiktet avlägsnas och den organiska isoleringen avlägsnas endast under en dag. På natten rekommenderas att lägga löv eller grangrenar på nytt. Under perioden mars till maj bör inte pinnar eller andra sätt att fixa grödan markas bort. Det är tillåtet att befria anläggningen helt från isolering när konstant varmt väder är etablerat. Från denna punkt kan kulturen knytas upp.

Skördsförfarande

De flesta sorter producerar grödor antingen i slutet av augusti eller början av september. Vissa druvor är mogna i Moskva-regionen under en månad. Samtidigt är det viktigt att skörda i tid. Övermogna bär har en obehaglig smak och är lämpliga för att göra hemlagat vin. Dessutom lockar sen skörd skadedjur.

Bär plockas för hand. Klasarna beskärs med en trädgårdsskärare. Försiktighet bör vidtas vid skörden för att undvika skador på bär. Defekta frukter ruttnar snabbt, vilket får hela gruppen att drabbas.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa