Druvsorter för odling i en lägenhet och hemvård

Inte varje person har en personlig tomt där han kan odla grönsaker och bär. I detta fall rekommenderas det att uppmärksamma enkla och prisvärda sätt att odla grödor hemma. Om du studerar steg-för-steg-instruktionerna och strikt följer alla stadier, välj rätt sort, kommer odlingen av druvor i stadslägenheter att vara framgångsrik och orsakar inga speciella svårigheter.

De bästa sorterna inomhus druvor

Flera druvsorter speciellt anpassade för detta odlas hemma:

 1. Den mest populära är rhomboid cissus. Det är en örtartad vinstockstyp. På den finns ternära blad med en diamantform och en mörkgrön färg. Varje broschyr kännetecknas av en snygg kant. Stammarna och petiolen i denna druvsort har liten pubescens och små slingor, med hjälp av vilken vinstocken håller fast vid underlaget. Om pollinering utförs korrekt bildas små blommor på druvorna, från vilka små bär bildas sedan som har en behaglig smak. Av alla sorter av inomhusdruvor är Cissus romboid den mest opretentiösa.
 2. Cissus Antarctic. Bladen på denna örtartade vinranka är mörkgrön och äggformig. De är arrangerade omväxlande och överstiger inte 10 cm i längd. Alla stjälkar och antenner har tät pubescens med bruna hår. Blad med en snygg kant. I corymbose uppsamlas blomställningar gröna blommor.
 3. Cissus mångfärgad. En av de mest krävande arterna för odlingsförhållanden. Bladen med räfflade kanter är ordnade växelvis. Färgen på bladens yta är rödgrön, den nedre delen är lila. Stammarna och bladarna har samma skugga.

En druvsort som tetrastigma odlas sällan hemma, eftersom den har övervikt vinstockar och är mer lämpad för plantering i växthus.

Finesserna i växande grödor hemma

Så att processen med att odla druvor inte orsakar svårigheter, studerar de anläggningens krav på mark, belysning och organiserar kompetent agroteknisk växtskydd.

Beredning av underlaget och behållaren

För att odla druvor i en lägenhet är det viktigt att välja lämpliga behållare, detta kan göras i krukor eller i badkar. Det första året tar du en blomkruka med en volym på 5 liter. Under det 2-3: e odlingsåret transplanteras buskarna i en behållare som har en konisk form och en volym på 10 liter.

växer druvor i en lägenhet

För full utveckling av druvbusken hemma, förbered jorden med följande sammansättning:

 1. Sodmark - 1/3 timmar.
 2. Jordunderlag - 1/3 tsk
 3. Flodsand - 1/3 tsk.
 4. Full mineralgödsel - 0,5 koppar.
 5. Träaska - 1 glas.

Jord för att plantera vinstockar kan också köpas i en trädgårdsbutik, så länge den har en neutral reaktion.

Landningsalgoritm

Plantering rekommenderas de sista dagarna av mars eller början av april. För att odla friska och fruktbara druvor i fönsterbrädan följer de följande handlingsalgoritm:

 1. Antingen en tvåårig eller en välutvecklad ettårig plantor köps.
 2. 3 dagar innan man planterar plantor i marken skärs deras rötter med 10 cm och sänks i vatten. Vi rekommenderar att du lägger till någon rotföre där, till exempel Kornevin.
 3. En liten hög med beredd jordblandning hälls i botten av den valda behållaren.
 4. En druva plantor placeras på den och dess rötter sprids försiktigt, täckt med jord.
 5. Jorden bevattnas och jorden hälls uppifrån till behållarens kant.
 6. Plastkåpor med hål gjorda i dem för luftcirkulation installeras på plantorna. Så snart knopparna börjar blomma tas de bort.

växer druvor i en lägenhet

Funktioner av växtskötsel

Det finns inget svårt i den agrotekniska vården av druvplantor. Allt som växter behöver är vattning, utfodring, snabb beskärning och förebyggande åtgärder.

Temperatur

Temperaturen för hemmadruvor på sommaren och hösten är att föredra framför måttlig, högst 25 grader. För vintern överförs trimmade buskar till ett rum där temperaturen ligger i intervallet 12-15 grader. För flerfärgad cissus rekommenderas en högre sommartemperatur på vintern - minst 16 grader.

Fuktighet

Om en flerfärgad cissus odlas i en lägenhet, behöver den hög luftfuktighet. Därför rekommenderas det att spruta växten varje vecka och ibland ge en dusch. Resten av sorterna av hembruvor är inte så krävande för fuktindikatorer, de tolererar torr luft normalt. Det enda som påverkar deras utveckling negativt är intensiv värme. Under sådana perioder befuktas luften i rummet med en spray.

växer druvor i en lägenhet

Belysning

För full utveckling av hemmadruvor krävs belysning minst 10 timmar om dagen. Om buskarna odlas på norra fönsterbrädor, organiseras extra belysning med lysrör.

I händelse av att växterna placeras på husets södra sida, måste de vara skuggade vid middagstid så att de brinnande solstrålarna inte bränner druvorna.

Vattning

Riklig och regelbunden vattning är nödvändig för vinbuskarna under våren och sommaren. På hösten och vintern fuktar de plantorna måttligt, annars rötterna ruttnar. Otillräcklig bevattning under blomning och bärbildning resulterar i låga utbyten, och druvorna blir små och sura. Därför övervakar de regelbundet jordens tillstånd och förhindrar att den torkar ut. Vattnet dräneras från pallen så att det inte stagnerar och inte skadar plantorns rotsystem.

vattna druvor

Toppförband och gödselmedel

Tillväxten och utvecklingen av druvor hemma är intensiv, så du kan inte göra det utan näring av näringsämnen. Gödselmedel används för växter som inte blommar, som köps i trädgårdsbutiker. På våren föredras kompositioner med en ökad kvävemängd; på hösten föredras kaliumfosforfetter. På vintern slutar de mata druvorna.

Formning och trimning

När våren kommer är de engagerade i sanitets- och anti-aging-beskärning så att druvbuskarna ser attraktiva ut. Fruktande vinstockar måste förkortas till 5-8 ögon.Skottens toppar är klämda för bättre förgrening. Formen på krukväxten ges efter eget gottfinnande.

växer druvor i en lägenhet

Regler för överföring och omlastning

På grund av att druvor växer och utvecklas ganska snabbt inomhus, transplanteras de årligen. Gör detta tills buskarna är 5 år gamla. I framtiden räcker det att återplantera anläggningen om ett år eller två.

Detta görs under hösten, efter att man tidigare förberett en större behållare och en bördig blandning som användes när man planterade druvor. Förvattna jorden i en kruka och ta försiktigt bort med växten från behållaren med en klump. Spalterna är täckta med ny jord och lätt kompakterade.

Skörd och lagring

Skörden av hemlagade druvor börjar i september, när bären är helt mogna. Fruktarna lagras på olika sätt - de är frysta för vintern, kompott bereds av dem och används för att skapa vin och likör. Färska druvor förvaras i kylskåp under högst en vecka.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa