Beskrivning och subtilitet av växande Triumph-druvor

Triumfdruvor är populära bland sommarinvånare. Det handlar inte bara om den fantastiska aromen, den rika smaken, utan också om att växa enkelt. Det är motståndskraftigt mot låga temperaturer och sjukdomar, så det kan odlas i alla regioner i landet.

Beskrivning och egenskaper hos Triumph-druvorna

Anläggningen skapades av USA: s uppfödare Campbell. För att få variationen användes de populära Chasselas från Concorde och Muscat. Överraskande nog, efter att Triumph uppträdde på marknaden, försvann dessa sorter praktiskt taget i glömska.

Triumfdruvorna är höga, kraftfulla. Bladen har tre håligheter, ganska stora i storlek. Blommor är bisexuella. Massor av druvor är vanligtvis i intervallet från medel till stor vikt, deras form är närmare konisk.

Amur-druvor Triumph tillhör bordssorter. Detta måste beaktas innan behandlingen fortsätter. Från ett gäng kan du samla upp till ett kilo färska bär, vilket naturligtvis är en ganska stor siffra. I motsats till vad många tror, ​​kan ovala druvor vara mer än bara mörklila. Det finns också variationer med avvikelse mot guld och grönt.

I alla fall finns det en naturlig vaxartad beläggning. I genomsnitt är vikten av ett bär 4,5 gram, men den kan nå cirka 6 gram på en mogen vinstock. Du kan ta reda på de specifika egenskaperna hos en viss sort från säljaren av anläggningen.

De viktigaste egenskaperna hos Triumph-druvor:

 • den främsta mogna tiden är från 15 augusti och framåt;
 • medelavkastning - cirka 50 ton per hektar för medelålders druvor;
 • motstånd mot låga temperaturer - tål upp till -50 grader;
 • sjukdomsresistens - inte mottaglig för mögel, fylloxera.

Frukten av Triumph-druvorna kännetecknas av goda smakegenskaper. De har en typisk druvearoma och med tiden minskar den inte. Den innehåller en stor mängd socker, vilket gör det till ett av de bästa alternativen för att göra en vinkopp.

Triumf variation

Fördelar och nackdelar

Den amerikanska druvsorten är populär i länderna i före detta Sovjetunionen. Faktum är att denna anläggning har perfekt anpassats till frost, vilket är vanligt för landet. Sommarbeboare odlar druvor även under ogynnsamma förhållanden. Samtidigt är ytterligare ett plus att skörden äger rum i mitten av augusti, vilket är lite tidigare än resten. Detta gör det möjligt att plocka bär före den första frosten.

Druvor används också för att skapa hybrider. Detta förklaras av det faktum att det lätt slår rot, vid skada återhämtar det sig snabbt.

druvor mognar

Andra fördelar med druvsorten Triumph, som sommarinvånare särskilt framhäver:

 • optimal för att tillverka vin på grund av det maximala sockerinnehållet;
 • högt utbyte av sorten;
 • enkel skörd;
 • en mängd olika bär efter färg;
 • enkel avstigning, vård.

Nackdelen med denna sort är att det inte alltid är trevligt att äta den färskt. Faktum är att dess hud är ganska tät, den måste kastas bort och massan lämnas.

frukt gäng

Specifikationerna för växande sorter

För framgångsrik odling, var uppmärksam på följande punkter.

timing

Triumph-druvplantor planteras tidigt på våren, men efter den sista frosten. Men i vissa fall är det tillåtet att plantera en växt på senhösten.

Plantor förberedelse

Vid köpet bör du undersöka plantan noggrant. Det bör inte ha torra platser. Om det finns skadade rötter fungerar inte en sådan fröplanta. Men närvaron av små veck är tillåten - då tas de helt enkelt bort.

plantor förberedda

Sitsval

En druvplantor av denna sort placeras endast på väl upplysta platser. Välj den södra delen av trädgården, som inte mörknar någon gång av stora träd. Placeras från norr till söder, medan landning på branta kullar inte är tillåtet (en maximal avvikelse på 5 grader är tillåten).

Jorden där plantan växer måste bearbetas regelbundet.

Om det inte finns tillräckligt med näringsämnen appliceras mineralgödselmedel. Enligt sommarinvånarna kommer svagt sur jord att vara optimal för att odla Triumph-druvor.

Landningsalgoritm

Det är nödvändigt att förbereda hålet, häll mineralgödselmedel i det. Om jorden är av otillräcklig kvalitet, komplettera med näringsämnen. Plantan placeras i ett hål, växten vattnas. Det måste fixas med ett stöd - en vanlig träpinne gör det. Jorden är strö med mulch, men detta är inte nödvändigt.

landar i marken

Skötselråd

Kompetent vård är också viktigt.

beskärning

Beskärning krävs. Detta görs minst fyra ögon längs fruktpilen. Pilarna är fixerade. Beskärning utförs också innan övervintring.

Toppdressing

Toppförband utförs vid blomningen och äggstocksbildningen. Toppdressing:

 • 3 veckor före blomningen (organisk);
 • efter att färgen har sjunkit efter 2 veckor (även organisk);
 • före mognad i flera dagar (kaliumsulfat och superfosfat);
 • efter skörden (på samma sätt som den tredje).

askhink

Vattning

Det är möjligt att samla den största mängden bär endast om växten regelbundet vattnas. En droppteknik används, medan utfodring sker under vattning.

Vattning utförs först i början av mognad. Det reduceras när bären börjar färga. Men efter deras färgning och mognad rekommenderas det inte att tillsätta vatten.

Förbereder för vintern

Triumph-sorten kännetecknas av dess tolerans mot låga temperaturer. Men det är värt att vänja anläggningen till detta. Under de första två till tre åren skyddas vingården på vintern på vanligt sätt. Efter att tiden har gått är en ärm kvar. Om det är normalt, täcker de inte på det femte året alls.

skydd för vintern

Skydd mot sjukdomar och skadedjur

Även om växten klarar av skadedjur och sjukdomar krävs regelbunden behandling med insekticider och fungicider.

solen skiner

Insamling och lagring av druvor

Skörden sker från mitten av augusti. Förvaring är möjlig eftersom druvorna har en tät hud.

Triumph-sorten producerar många frukter som används för olika ändamål. När gödsling, lämnar växten glädje i många år.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa