Beskrivning och egenskaper hos traminerdruvor, odling och skötsel

Namnet Traminer druvsort betyder en familj av flera sorter av bär av österrikiskt ursprung. Denna sort är utbredd i Västeuropa och odlas allmänt inte bara på detta territorium utan också i Ryssland. Det föreslagna materialet undersöker druvorna i denna familj och funktionerna i dess jordbruksteknologi.

Avelshistoria

Denna druva och dess huvudsakliga sort - Gewürztraminer - odlades under medeltiden, på dagens Österrikes territorium, på alpina sluttningar. Med tiden har sorten spridit sig till andra länder.Det nuvarande namnet Traminer gavs relativt nyligen - 1973 och ägnas åt den italienska provinsen med samma namn. Ursprungligen odlades det av jordbrukare från de vilda druvorna som växte i området.

Sorter av sorter

Traminer tillhör druvsorten Muscat. Familjen innehåller flera olika sorter med vissa skillnader.

Rosa

Skadedjurs- och sjukdomsbeständig, fruktbar sort med runda och rosa bär. Bären är medelstora med ett högt innehåll av juice. Det huvudsakliga syftet är att göra vin.

Den svarta

Denna sort odlades ganska nyligen - 2007 i Grekland. Bäret har en blå-svart nyans, borsten är tät och medelstor.

druvsorter

Vit

En variation av den rosa sorten. Det kännetecknas av en ljusare (nästan vit) bärfärg. Den har en kryddig smak och används ofta i vinframställning.

Externa data

Alla listade sorter av sorter skiljer sig huvudsakligen endast på bärens färg och egenskaper. Vidare - om de externa uppgifterna om sorten.

buske

Det har inte en stor styrka av tillväxt, särskilt när det gäller industriell odling. Det ser klassiskt ut - medellång höjd, tätt täckt med löv och strött med druvkluster.

druvsorter

Löv och skott

Bladen är breda, läderartade, med rundade tänder, små i storlek. Färgen på unga bladverk är grön, medan säsongens gång får en gulaktig nyans. Skotten sprider sig, topparna är vita.

Frukt och avkastning

Fruktens storlek är liten. Bärens färg beror på variationen. Borsten är tät, konisk i form, efter att den mognat väger den i genomsnitt cirka 90 gram.Spårvagnen kännetecknas av tidig mogning, bären lagras under lång tid på vinrankan, vilket möjliggör fullständig skörd av frukterna. Produktiviteten är genomgående hög med mindre fluktuationer från år till år.

druvsorter

Växande region

Traminer föredrar ett varmt klimat och odlas i den södra delen av Europa, på vårt lands territorium - i Kuban, Krim och andra regioner med ett varmt klimat.

Landningstid och teknik

Skott planteras i platta områden och sluttningar mot söder och sydväst. Platsen väljs med fri tillgång till solljus och måste vara tillräckligt fuktig.

Om en övervintrande plantor används planteras i mitten av april, unga skott planteras senare - i början av juni.

Ett litet hål dras ut preliminärt, upp till åttio i djup och upp till sjuttio centimeter i diameter. Rötterna är besprutade med ett övre, mer bördigt jordlager, och den nedre är jämnt spridd över platsen. Om jorden är lera, hälls en liten sten med sand i gropen innan plantering, och kompost används för sandjord. Med den angivna kompositionen fylls gropen upp till hälften, sedan appliceras gödningsmedel och jorden fylls.

plantera druvor

Plantan bör placeras så att den öppen öppna knoppen ligger fem till tio centimeter under marken. Rötterna bör placeras på ett djup av minst fyrtio centimeter, detta kommer att utesluta deras skador från vinter frost.

Jordbruksregler

Särskilt vad gäller druvodling tar hänsyn till flera faktorer som avgör hur intensivt busken kommer att utvecklas. Traminer tolererar inte svår frost, så för vintern begravs vinrankan och täckas med film. I början av säsongen, efter öppnandet, placeras vinstocken på en styv spaljé gjord av sträckmärken mellan två installerade stolpar.

Jordkomposition

Smörjig jord med hög fertilitet är lämplig för druvor. Det är nödvändigt att förut begränsa jorden, särskilt om jorden har hög surhet.

lutjord

Bevattning

Ge riklig bevattning minst en gång i veckan. Bevattning bör begränsas under mognadstiden för att eliminera överflödigt fukt.

Toppdressing

Regelbunden utfodring ger viktiga näringsämnen och bör göras varje månad utom för den angivna mogna perioden. Gödningsmedel läggs också när man planterar en buske direkt i gropen. Används: träaska, kalium, kväve, humus, torv.

humus i händerna

Behandling

För att skydda buskarna mot skadedjur används fungicider. Druvorna inspekteras regelbundet för uteslutning av skadedjur. I början av säsongen måste jorden runt busken och vinrankan behandlas med järnvitriol. Med tiden hjälper regelbundna behandlingar att motverka möjliga skadedjur och sjukdomar.

Bildande av en fruktig vinstock

För att säkerställa ett stabilt utbyte måste busken formas ordentligt. Till en början lämnas hälften av de tillgängliga knopparna, som ligger i den övre delen av skottet, för frukterna, klusterna tas bort från de nedre grenarna - en vinstock bildas för nästa års skörd. De gör detta varje säsong, gradvis tar bort de nedre grenarna och skär av de svaga och lämnar starka skott.

vinstockar

Om busken inte beskärs på flera år bör du inte förvänta dig ett högt utbyte och stora bär. Rätt bildning av busken ger den nödvändiga kvaliteten på bär och en stabil skörd.

Notera! En nyplanterad buske kan inte beskäras, denna operation utförs från och med den andra säsongen.

Reproduktionsmetoder

De viktigaste metoderna för reproduktion av Traminer är genom lager och sticklingar. För bildandet av ett lager, begravdes kanten på en ung vinstock i mitten av säsongen för att senare rota och få en separat skjutning.Med denna metod kan du få en starkare skjutning, motståndskraftig mot låga temperaturer.

druvtaglingar

Sticklingar klipps från en ung vinstock och förvaras till våren i källaren, behandlade med vax. De planteras i marken när stabilt varmt väder går in, med hänsyn till ovanstående regler.

När man väntar på den första frukten

Den första frukten inträffar under andra säsongen. Men busken börjar ge ett stabilt utbyte från det fjärde till femte odlingsåret.

Mognad och skörden

Bär mognar mot slutet av sommaren och början av hösten. Du bör inte ta bort borstarna för tidigt, eftersom mer mogna bär har tid att få aroma och sötma.

Var används druvor

Traminer druvan används ofta i vinframställning. Det fungerar som råmaterial för framställning av utsökta elitvita viner.

Växande Traminer på en personlig tomt, trädgårdsmästaren får läckra saftiga bär och kan självständigt förbereda aromatisk vin som inte är underlägset det köpt i butiken. Denna sort är tillräckligt stabil för odling i de ryska förhållandena i de södra regionerna och har ett stabilt utbyte.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa