Beskrivning av druvsorten Taezhny, plantering och vård

Taezhny-druvan har många fördelar. Denna växt kännetecknas av hög resistens mot sjukdomar och skadedjur. Den tolererar lätt ett starkt temperaturfall och har tid att mogna i ett kallt nordligt klimat. Dessa dygder har gjort grödan mycket populär hos många jordbrukare. För att uppnå framgång med att odla den är det värt att överväga några av nyanserna.

Lite historia

Det finns väldigt lite information om denna kulturs ursprung. Det finns ingen information om vilken forskare som avlade denna unika växt. Det är känt att Taiga-druvorna ursprungligen odlades i de södra regionerna i landet.

Men det började gradvis spridas till de nordliga regionerna och som ett resultat rotade i taigaskogarna. Kulturen har blivit så frostbeständig att den lätt tål sibiriska frost.

Beskrivning och egenskaper för druvor

Innan du planterar en gröda i din trädgård bör du bekanta dig med dess viktigaste egenskaper.

buskar

Den här sorten kännetecknas av höga buskar, som skiljer sig i vinstillväxt på 5-7 meter per år. Det finns 3 grupper på varje skott. Med adekvat skötsel och korrekt beskärning kommer det att vara möjligt att få upp till 100 kg druvor per år.

klasar

Denna anläggning kännetecknas av små borstar. Deras vikt överstiger inte 200-400 gram. Frukten är runda och väger 4 gram.

Bären har en behaglig sur smak.

sorter av druvor

Avkastning

Avkastningsparametrarna är ganska höga. Med ett strikt genomförande av agrotekniska åtgärder är det möjligt att få upp till 100 kg bär från en buske. Sådana indikatorer kan uppnås 7-8 år efter plantering.

Mognadstid

Druvorna av denna sort kännetecknas av en mycket tidig mognadstid. Detta gör det möjligt att plantera grödor även i regioner med hårda klimatförhållanden. I genomsnitt går 90-95 dagar från början av växtsäsongen till skörden. I områden med ett tempererat klimat kommer det att vara möjligt att få de första frukterna redan i slutet av sommaren.

Vinterhårdhet

Bären kan mycket väl ligga på buskarna till mycket frost. De ruttnar inte ens under höstregn. Denna sort anses vara mycket motståndskraftig mot temperaturfall. Den klarar indikatorer upp till -32 grader.

blåa bär

Huvudsakliga positiva och negativa aspekter

Den här sorten är mycket populär bland trädgårdsmästare som bor i centrum och norra regioner i Ryssland. Det har många fördelar:

 • utmärkt motstånd mot frost;
 • snabb utveckling av busken;
 • parametrar med högt utbyte;
 • tillgängliga avelsmetoder;
 • muskotnötter i fruktens smak;
 • tidig mognad;
 • resistens mot svampar och andra typer av infektioner.

Den obestridliga fördelen med kultur är opretentiöshet i förhållanden för kvarhållande. Växten kan planteras i områden med olika klimat. Det är tillåtet att plantera det i nästan vilken jord som helst.

Taezhny-sorten har inga allvarliga nackdelar. Samtidigt noterar erfarna trädgårdsmästare att det har den vanliga smaken. Därför används druvor ofta för bearbetning. Många konsumerar dock färskt för att komplettera vitaminbrister.

bär mognar

Odling av kultur

För att uppnå framgång i odling och fenomenal avkastning måste uppmärksamhet ägnas åt plantering.

Landningsdatum

Det rekommenderas att plantera en gröda i marken på våren. Plantering på hösten är endast tillåtet i områden med varma vintrar.

Sitsval

Plantera en buske är på den södra sidan av platsen, som värmer upp bra. Det är viktigt att anläggningen inte påverkas av drag. Under plantering bör en spaljé eller pelare placeras nära busken. Detta kommer att säkerställa normal utveckling och god förstärkning av kulturen.

mogna klasar

Plantor förberedelse

När du köper en plantor bör du noggrant studera dess tillstånd. Det är viktigt att anläggningen uppfyller följande kriterier:

 1. Det hade ett kraftfullt rotsystem med många trådliknande fragment.
 2. Det hade en ljusbrun skugga av rötter på sektionerna.
 3. Den hade ett balanserat topp- och bottenförhållande. Detta innebär att rotsystemet måste matcha storleken på anläggningens ovanjord.
 4. Det kännetecknades av släta plattor. De ska inte vara missformade eller ha gula tips.

Innan du planterar en buske i öppen mark rekommenderas att blötlägga den i vatten eller använda en tillväxtstimulator.

plantor

Platsförberedelse och plantering

För att plantera denna anläggning behöver du ett urtag på 100 x 100 centimeter. I gropen är det värt att lägga till 20 centimeter sand eller krossad sten, 12 centimeter av en komposition baserad på sågspån och krossad tegel. Då är det värt att använda den uppvärmda marken från urtaget. Det rekommenderas att blanda det med humus och träaska. Du kan lägga till ett glas havre i kompositionen.

För en dag rekommenderas det att täcka urtaget med en svart film. Detta hjälper till att värma upp jorden. 2 timmar före plantering bör plantan tas utanför så att den anpassar sig till klimatet.

Gör sedan en 40 cm fördjupning i hålet och placera plantan i mitten. Slät ut rotsystemet och strö växten med jord. Sätt på ett stöd och strö varmt vatten. I slutet, bortskaffa stamcirkeln med fallna löv eller sågspån.

platsförberedelse

Sortsvård

För att druvor av denna sort ska särskiljas med höga utbyten och snabb tillväxt, måste de tillhandahållas med tillräcklig omsorg.

Vattning

Det första året efter plantering rekommenderas att vattna plantan varannan dag. Om klimatet är tillräckligt fuktigt reduceras vattenmängden till 1 gång per vecka. Under det andra året vattnas anläggningen i varmt väder en gång i veckan.

Om nederbörd observeras krävs det inte att fukta jorden.

Gödsel

Det rekommenderas att mata grödan två gånger om året. På hösten bör organiska föreningar tillsättas. För detta är fågelsked, humus, kompost lämpliga. Det rekommenderas att använda mineraler på våren. För att göra detta, för 10 liter vatten, kan du ta 20 gram superfosfat, 10 gram ammoniumnitrat och 5 gram kaliumsalt.

gödselberedning

Bushformation

Det rekommenderas att beskära växten på våren. Under proceduren är det värt att ta bort torra grenar och klaser.Förfarandet genomförs inte under hösten. I svår frost kommer detta att leda till frysning av skotten.

Skydd för vintern

När man odlar en gröda i ett hårt klimat måste det täckas. Gör följande för att göra detta:

 1. Kryssfaner placeras på marken nära anläggningen.
 2. Ta bort vinrankan från stödet, knyt den och lägg den försiktigt på golvet.
 3. Täck växten med en presenning eller grangrenar. Häll torr jord ovanpå.

När snön faller är det värt att kasta en stor snödriva på busken. Tack vare detta övervintrar växten utan svårigheter, och dess rotsystem fryser inte.

skydd för vintern

Sjukdomar och skadedjur

Denna växt kännetecknas av stark immunitet och möter praktiskt taget inte utvecklingen av sjukdomar eller skadedjursattacker. Den enda oro anses vara risken för mögelinfektion. I det här fallet måste du använda kemiska och folkliga botemedel.

sjuka löv

Skörd och lagring

Innan du plockar frukt bör du noggrant undersöka klasarna. Bären måste vara helt mogna. Det är värt att skära av grödan med vassa saxar eller beskärningsaxar. Förvara druvor på en sval och torr plats..

Taezhny-druvan är mycket populär bland trädgårdsmästare i de norra regionerna. Kulturen är mycket frostbeständig och lyckas ge grödor även under svala somrar.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa