Beskrivning och historia för urval av Sauvignon-druvor, planteringsmetoder och regler för vård

Sauvignon-druvor kännetecknas av ett brett odlingsområde: europeiska länder, länder på de amerikanska och australiensiska kontinenterna, länder i Sydafrika och Mellanöstern. Huvudsyftet med denna sort är vinframställning för bordsviner och berikning av smak i produktionen av viner från andra druvsorter. Det odlas framgångsrikt på Rysslands territorium.

Uppfödning av Sauvignon

Sortens hemland är Frankrike, dess popularisering är näst efter Chardonnay druvor... Sorten erhölls genom naturlig korsning av Tramner och Chenin Blanc i Loire-dalen. På kort tid sedan mitten av 1800-talet spridde den sig till nästan alla världsdelar.

Fördelar och olika arter

Denna sort utan blandning används för produktion av elit dyra sorter av torra och halvsöta viner, champagne, druvsaft; som alla druvor, det är utsökt färskt. Den utsökta smaken av sorten förändras beroende på mognad av bär, väderförhållanden under mognad och jordens sammansättning.

Sauvignon Blanc används för att berika smaken på vita sorter av andra viner.

Blanc betyder vit på franska. Bär Sauvignon Blanc är ljus stråfärg, viner från denna sort är ljusa med en gyllene nyans, det har besläktade sorter som erhålls genom naturliga förändringar: Sauvignon Gris (eller ros), Sauvignon Noir, Sauvignon Violet, som har liknande egenskaper och smak.

sauvignon druvor

Variationsspecifikationer

Sauvignon Blanc tillhör de tekniska sorter som används för vinframställning i industriell skala. Specifikationerna inkluderar en beskrivning av vinstockar, druvor, mognadstider och sorts utbyte.

Vin

Druvbusken bildas av vinstockar - det är de skott som druvorna bildas på. Unga skott är rödbruna i färg, med tillväxt får de en grön färg. Med åren har vinstockarna tjockare och blir trädliknande. Bladen är medelstora, läderartade, täta, starkt dissekerade i 3 eller 5 delar.

sauvignon druvor

Knippa

Druvorna är avlånga, små i storlek, tätt samlade i kompakta kluster, som har en cylindrisk form upp till 15 centimeter lång och upp till 10 centimeter i diameter. Druvbär har 2-3 frön, och bären har en tät hud. Gruppen väger upp till 130 gram.

Mognadstid och utbyte

Sauvignon Blanc är en sen mognadssort. Beroende på väderförhållanden genomförs skörden i september-oktober. Sortsutbytet är lågt, växten behöver ordentlig skötsel, lämpliga väderförhållanden under sommaren och en speciell jord. I vingårdar, med korrekt skötsel, erhålls upp till 7000 liter vin per hektar.

sauvignon druvor

Klimatförhållanden för odling

Sauvignon Blanc föredrar ett svalt klimat och tål temperaturer ner till -25 grader. I Centrala Ryssland druvor hamn för vintern; utan skydd, unga skott av växten fryser ut, är det nödvändigt att omforma busken.

Avelsmetoder av sorten

Druvorna förökas av tvååriga eller årliga, välutvecklade plantor. I sin frånvaro planteras chubuki (årliga skott) som skördas från en ettårig eller rotviner med en längd på 40-50 centimeter.

sauvignon druvor

Landning

Druvor är en värmeförsörjande växt som kräver ljus. En plats för odling av grödor väljs i de södra, sydvästra och sydöstra sluttningarna. I amatörsträdgårdar fördelas de mest upplysta platserna till druvor. På plana områden planteras rader av druvor från söder till norr och på sluttningar från öst till väst.

När plantera druvor med beaktande av dessa krav kommer det att få mer ljus och värme, växa snabbt och ge en god skörd.

Tips för att välja plantor

För att plantera druvor väljs plantor med ett väl utvecklat rotsystem, rötterna ska vara väl grenade, med en vit kärna vid en paus, upp till 10 centimeter lång. Det är bättre att välja plantor, rotade, med en jordklodd. Vinrankan bör ha 5 till 10 knoppar. Rotade sticklingar måste uppfylla samma krav.

druvplantor

timing

Plantering av plantor eller rotade sticklingar utförs i april eller maj, då luften och marken värms upp till 15 C. Dessa villkor justeras beroende på regionerna, tidpunkten för början av vårsäsongen, dess transient.

Landningshålets utformning och djup

Sauvignon Blanc tillhör en medelstor sort, avståndet mellan raderna vid plantering bör vara 2 meter och mellan buskarna - 1,75 meter. Vid plantering är det nödvändigt att ta hänsyn till jordens fertilitet, eftersom denna sort har kraftfulla buskar. För dålig jord ökas avståndet mellan buskarna till 2 meter. För plantering av plantor grävs fyrkantiga hål 0,5-0,7 meter djupa, 0,5 meter breda. På ett avstånd av 25 centimeter på båda sidor hamnar en 0,6 meter lång pinne.

plantera druvor

Fröplantning utfodring

För att mata plantan, 100 gram kaliumgödsel, 400 gram superfosfat, 150 gram ask, en hink med humus införs i hålet; på tung jord - 2 hinkar med flodsand, grävde de allt upp från marken. Plantor plantas med Kornevin för bättre förankring.

Skötsel av unga och mogna vinstockar

För att få en stabil skörd är det nödvändigt att sköta druvorna ordentligt. Vård inkluderar: gödsling, vattning, ogräs, formning av en buske, beskärning av vinstockar, förebyggande av skadedjur och sjukdomar.

vinstockar

Fertilizer

Gödsel innehåller kväve, kalium, fosfor och spårämnen. Var 3: e år läggs det in 6-8 kilogram per 1 kvadratmeter (på hösten innan grävningen). Tillsammans med gödsel används fosfat- och kaliumgödselmedel med en hastighet av 50-60 gram per 1 kvadratmeter. Kaliumhumat - en universell gödningsmedel som stimulerar växternas tillväxt och utveckling; utfodring utförs enligt instruktionerna. Kvävegödselmedel används årligen på våren med 3-4 gram per 1 kvadratmeter.

Vattning

Denna sort gillar inte överskottsfuktighet, vattning utförs när jorden torkar. På ett djup av 20 centimeter tar de en handfull jord och pressar den i en knytnäve, om jorden smuldrar utan att bilda en klump, krävs vattning. Överskott av vatten leder till att rotsystemet förfaller eller att grå råta utvecklas.

vattna druvor

Under det första året (torr sommar) vattnas druvbusken upp till 4 gånger, 4 hinkar vatten under busken. Efter vattning är busken mulched med humus 10 centimeter tjock.

Bildning

Bildningen av busken börjar från det första planteringsåret och utförs årligen. Fläkt och flerarm fläktformad druva buskar antyder från 4 till 8 fruktarmar som sträcker sig från buskens botten. Var och en har en fruktlänk - en fruktvin och en ersättningsknut.

Årligen ersätts vinstockarna som har bär frukt med årliga skott. Detta arbete kräver färdigheter; du kan tydligt se bildandet av en buske på Internet.

Förebyggande av skadedjur och sjukdomar

Sauvignon Blanc är resistent mot infektion med mögelsporer, oidium. Under regniga säsonger kan det smittas av gråformsporer. När bär är smittade bildas en ädelform som ger vinet en utsökt smak, när bladen är infekterade utförs arbete för att samla och förstöra dem.

vattna druvor

Av skadedjur påverkas druvorna av fästingar och bären äts av getingar. För förebyggande syften räcker det att behandla druvorna med kombinerade fungicider på våren och efter blomningen. Specialfällor installeras från getingar.

Insamling, lagring och bearbetning av grödor

Sauvignon har dålig hållkvalitet, bär är förgängliga, efter en vecka börjar de ruttna.Om du vill kan du snabbt förbereda juice hemma och bearbeta druvorna till vin. Smaken och egenskaperna hos bär av denna sort tillåter inte användning av träbehållare i tekniken för vinberedning - glasflaskor används, vinets styrka når 13 ... Under lagring förbättras inte smaken av vin, det konsumeras under de första produktionsåren. Vin lagras i glasflaskor i högst 3 år.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa