Beskrivning och egenskaper för druvsorten Kul, historia och finesser för odling

Odling av druvor är en process som kräver nödvändig kunskap och färdigheter för att undvika misstag och få stabila utbyten. Innan du gör en sådan spännande verksamhet, bör du studera de grundläggande reglerna och kraven på vård, besluta om en variation som är lämplig för regionen. Ofta rekommenderas nybörjarträdgårdsmästare att börja med Zabava-druvor, som kännetecknas av egenskaper som är attraktiva för en nybörjare - opretentiöshet och motståndskraft mot negativa yttre faktorer.

Historien om avelsorten Zabava

Sorten Zabava erhölls genom att korsa Codryanka och Laura. Uppfödaren som avlade denna underbara sort är V. Zagorulko, en berömd specialist från Ukraina, som har arbetat hela sitt liv på experimentstationer i Ryssland. Sorts ålder är flera decennier. Den här gången räckte för att trädgårdsmästare skulle vara övertygade om fördelarna med kul och med säkerhet ta med druvor till de ledande platserna.

Korta egenskaper hos hybriden

Studera druvornas egenskaper och beskrivningar Kul är en förutsättning som måste uppfyllas i förväg.

Genom att veta vilka krav sorten ställer, vad man kan förvänta sig från anläggningen är det lätt att förhindra obehagliga problem och förbättra avkastningen.

Utseende

En utmärkande egenskap hos Zabava-druvor är aktiv tillväxt. På kort tid producerar växterna kraftfulla långa skott som behöver beskäras. Mörka frukter är ganska stora, med korrekt skötsel överskrider de 10 g. Grupper liknar en långsträckt kon. Gängvikten når ofta 800-900 g.

druvor kul

Smaka på bärens egenskaper

Smaken av Zabava-frukt är en kombination av surhet och sötma. Bären har en ljus eftersmak av muskotnöten. Frukterna är saftiga och har en tunn hud.

Pollinering

Buskar bildar blommor av två kön, så pollinatorerna behöver inte planteras. Självpollinering garanterar en utmärkt skörd och många klasser.

Motstånd mot låg temperatur

Frostbeständighet hos druvor Kul är genomsnittligt - i frost under 22 grader finns det risk för frysning av växter. Det rekommenderas att använda vinterskydd som skyddar mot negativa effekter.

druvor kul

Vilka sjukdomar är druvor benägna att

Grå råtta och mögel påverkar sällan växten, med hög immunitet kan du inte oroa dig för sjukdomen i buskarna.Den enda sjukdomen som kan leda till död av Zabava-druvor är mögel.

Metoder för vinstspridning

De viktigaste metoderna för reproduktion av Fun är sticklingar och skiktning. Stiklingar skördas bäst och planteras i containrar på hösten eller våren. Vi rekommenderar reproduktion genom lager i slutet av våren eller sommaren, goda rötter har tid att växa före hösten.

druvtaglingar

Plantering och jordbruksteknik

Plantering och ytterligare omsorg för kulan är processer som även en nybörjare kan hantera. Det viktigaste är att på förhand förstå de grundläggande kraven för sorten.

Krav på plats och mark

För Zabava-druvor rekommenderas det att välja det lättaste och mest bekväma området i trädgården. Plantering nära byggnader har också sina fördelar; stark vind kommer inte att skada buskarna.Sorten föredrar fruktbar jord, grundvatten bör inte passera för nära ytan. Lägg vid behov ett tjockt dräneringsskikt.

druvor kul

Jordblandningens sammansättning

Om marken i trädgården har en dålig sammansättning, lägg till hålen när du planterar:

  • grov sand i floden;
  • svart jord;
  • torv;
  • humus.

Vid beredning av jordblandningen rekommenderas det också att tillsätta lite mineralgödsel.

Tidtagning och sittplan för plantor

Det rekommenderas att plantera druvor långt före vinterfrost eller kort efter början av stabil värme. För hårda regioner är vårplantningen bäst. Buskar planteras i en eller flera rader.

druvor kul

In i gropen

Om en buske planteras, gör hålet upp till 80 cm djup, 60 cm i diameter. Det rekommenderas att dra sig tillbaka från träd eller buskar. Avståndet mellan växter är upp till 3 m.

I skyttegravarna

Zabava-busken är ganska stor, därför rekommenderas att man lämnar ett avstånd på 2-4 m mellan växterna när man planterar. Det rekommenderas att bygga stöd samtidigt som plantering.

Radvis

Plantering i rader kräver att det rekommenderade avståndet hålls. Lämna 2-3 m mellan buskarna, gör 2-2,5 m mellan raderna.

druvor kul

Vattenfrekvens

Bevattning av marken bör göras i varmt väder var 2-4 dagar. Tillsätt minst 20 liter vatten under en vuxen druvbusk. Roligt. Se till att hålla vätskan i solen under dagen. Lossa jorden före bevattning.

Toppdressing av unga och fruktiga vinstockar

Gödsling är en förutsättning för att öka avkastningen och förbättra utvecklingen av druvbuskar. Det rekommenderas att använda komplexa formuleringar som erbjuds av trädgårdsbutiker.På våren, efter värmens början, använd organisk gödningsmedel - ruttna gödsel, kompost. Applicera näringsformuleringar som ett mulchlager.

organiska gödningsmedel

Forma och strumpeband till stolparna

Det rekommenderas att bilda en buske 2-3 år efter plantering. Vanligtvis tas endast en del av huvudstammen bort, vilket lämnar en kort stam (upp till 1 m). Formativ beskärning utförs årligen, förtjockade, torra, skadade skott tas bort. Bind druvorna till stöden omedelbart efter plantering. Under ett år växer skott mer än 15 cm, så du bör ta hand om ihållande höga stöd.

Infektion och insektbehandling

Förebyggande behandlingar är det enda sättet att skydda Fun-buskarna mot sjukdomar eller skadedjursbesättning. Det rekommenderas att använda kemikalier med långa exponeringstider. Användningen av folkmeddelanden måste genomföras varje vecka, de milda formuleringarna förlorar snabbt sina egenskaper.

bearbetning i bulk

Förbereder för vintern

I regioner med ett varmt klimat är det inte nödvändigt att förbereda buskarna för vintring. I områden som kännetecknas av svår vinterfrost måste du ta skydd. Ta försiktigt bort vinstockarna från stöden, lägg dem bara på en tjock halmkudde och grangrenar. Täck toppen med halmmattor, efedra, geotekstiler.På vintern ska du täcka druvorna med snö, men se till att snöskiktet inte är för tjockt.

Början på fruktan. Mognande termer

De första frukterna av druvorna Zabava ger bara 2-3 år efter plantering. Det rekommenderas att bara lämna 2-3 äggstockar, det finns många klippor som kan skada busken. Fruktplockning börjar i början eller mitten av augusti. I regioner med ett svalt sommarklimat inträffar mogningen lite senare - i början av september.

Insamling och lagring av klasar

Att samla druvor med druvor Det är roligt att rekommendera att vara försiktig så att inte vinstockarna skadas. Utför processen med en trädgårdsskärare. Efter att ha samlat in, sortera ut bären. Skicka de tätaste friska klasarna till källaren eller kylen för lagring, resten omedelbart för att återvinnas - i bevarande, för vin, för desserter. Fun är en av favoritvarianterna för många trädgårdsmästare. Även i avsaknad av särskild uppmärksamhet bär druvsorten utmärkt frukt och utvecklas. Vattning, applicering av näringsämnen och regelbunden beskärning räcker för att busken kan belöna med en underbar skörd.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa