Beskrivning och egenskaper för druvsorten Delight och dess sorter, planterings- och skötselfunktioner

Druvorna av sorten Vostorg har en ledande position när det gäller bedömningen av de bästa druvskörden, på grund av det attraktiva utseendet på klasarna, den stora storleken på bär, den höga fruktfrekvensen, utmärkt smak, opretentiöshet i odling och krävande skötsel. Därför dekorerar denna sort ofta trädgårds tomter, eftersom den erkänns av många odlare, vars positiva recensioner helt motiverar sitt namn.

Vad är den här sorten?

Resultatet av det komplexa avelsarbetet för ryska forskare är druvsorten Delight. Hans "föräldrar" är Zarya Severa, ryska tidiga och Dolores. Sorten infördes 1992 i statsregistret.Delight-druvan tillhör bordssorterna. Frukterna är goda färska och används för att tillverka russin av hög kvalitet, torr spannmål och müsli.

Beskrivningen av sorten ger en indikation av kulturens för- och nackdelar, dess sorter, rekommendationer för korrekt plantering och vård samt information om sjukdomar och skadedjur.

Vilka är sorterna?

Populära glädje druvor inkluderar:

 1. Muscat. Denna sort är en mycket tidig bordhybrid, som erhålls genom att korsa sorterna Vostorg och Frumoasa Albe.
 2. Peri. Det är uppskattat för sina rundformade frukter, som är prydda med en vit hud, som får, med full teknisk mognad av bäret, en vacker bärnstensfärg. Massan kännetecknas av densitet, saftighet och harmonisk smak.
 3. Vit. Denna sort kännetecknas av en ökad avkastningsgrad och en tidig mognadstid. Stora bär har en tät skal, målade vit eller ljusgrön och dekorerad med en vaxartad blom och gyllene solbränna.
 4. Röd. Uppfödare, som korsar glädje och original, fick den röda sorten, vars karakteristiska egenskaper är stora frukter, som har en långsträckt form, röd med nyanser av rosa och en söt, med en liten surhet, smak.
 5. Den svarta. Denna hybrid uppföddes genom att korsa Moldaviens kardinal, Timurovets, White Delight. Uppmärksamhet uppmärksammas på de voluminösa kluster med stora frukter, bär, som kännetecknas av deras saftighet, sötma, syrlig massa, täckt med en hud målad i mörkblå, nästan svart färg.

druva glädje

För-och nackdelar

Beskrivning av druvsorten Delight inkluderar beteckningen av dess fördelar och nackdelar. Fördelar som glädjer vinodlare inkluderar:

 • stabilt, högpresterande, utbyte på 12 ton per hektar;
 • attraktiv gängform och utmärkta smakegenskaper hos bär;
 • utmärkt förankring och enkel vård;
 • god motståndskraft mot sjukdomar och skadedjur;
 • förmågan att motstå effekterna av låga temperaturer (upp till -25 grader);
 • framgångsrik långväga transport.

Med alla de många fördelarna har denna sort några nackdelar:

 • tendens till överbelastning, varför det måste ransonera grödan;
 • mottaglighet för attacker av fylloxera.

druva glädje

Specifikationer

Växten bildar buskar av medium kraft. Vinrankans förmåga att mogna ger 65-85 procent av de fruktbara skotten av deras totala antal. Lianaen är dekorerad med blad målade i ljusgrön färg och bisexuella blommor. Kluster med medel densitet i form av en kon med ovala frukter av en vit nyans, som har en karakteristisk "solbränna" på huden, lockar uppmärksamhet. I genomsnitt är vikten av ett bär 6-7 gram, och storleken är 2,7x2,4 centimeter.

Sorten uppskattas för dess ökade sockerinnehåll, som varierar från 19 till 25 procent, liksom surhetsnivån - från 6 till 9 gram per liter. Smakarna betygsatte sorten på 8,6 poäng.

Mognande termer

Delight druvan är en tidig mogna sort. Kulturen bär frukt under det tredje året från planeringen och med god vård - under det andra. Tillväxtsäsongen sträcker sig från 110 till 120 dagar. I mitten av augusti är skördetiden.

druva glädje

Plantera och lämna

Den optimala tiden för landstigning är våren, hösten. När man väljer en plats bör man ta hänsyn till platsens estetiska utseende och grödans behov för god utveckling och bildning av grödan. Det är bäst att plantera plantor på södra sidan av trädgården. För att göra detta, gräva hål i botten av för att organisera dränering. Börja med mineraler eller organiska ämnen och strö över fruktbart underlag. Därefter installerar du stödet genom att köra i en pinne och plantera plantorna så att deras rotkrage ligger ovanför markytan. Tampa och vatten väl.

Vård gör att du kan uppnå stabila avkastningar. Detta kräver:

 • ge full vattning;
 • lossa jorden i de nära stammen cirklar, eliminera ogräs växter;
 • att bilda buskar på våren och hösten, vilket ger den önskade och bekväma formen;
 • ta med näringsämnen så att druvorna växer och bär frukt bättre;
 • genomföra "gröna operationer": skräp, nypning av tillväxtpunkter, nypning;
 • inspektera hela tiden växter för sjukdomar och skadedjur och vidta lämpliga åtgärder om infektion upptäcks;
 • skydda unga buskar från att frysa på vintern genom att täcka dem med material som låter fukt och luft passera genom, vilket ger ett optimalt mikroklimat.

druva glädje

Rätt skötsel kommer att ha en positiv effekt på avkastningstillväxten och utvecklingen av vingården som helhet.

Reproduktionsmetoder

För att bevara din favorit druvsort måste du lära dig att sprida den korrekt. För en nybörjare vinodlare kommer denna händelse att verka en svår process. Men i själva verket finns det inga svårigheter, eftersom kulturen har utmärkta tillväxtegenskaper.

Kulturen kan spridas:

 • plantor;
 • skott från en vuxen fruktbussning;
 • ympning av sticklingar till beståndet av gamla buskar;
 • ben.

druva glädje

Var och en av dessa metoder är pålitliga och ger utmärkta resultat, och därför rekommenderas det av erfarna vinodlare.

Sjukdomar och skadedjur

Druvsorten Delight visar utmärkt resistens mot sjukdomar och skadedjursattacker, men denna indikator utesluter inte risken för infektion. Enligt beskrivningen motstår sorten inte phylloxera dåligt, därför är det för förebyggande syften nödvändigt innan blomningen sprutas med speciella beredningar eftersom den infekterade busken inte kan behandlas.

Slutsats

Trädgårdsmästare odlar framgångsrikt druvan för glädje, för den lever helt upp till dess namn.De främsta orsakerna är den vänliga mognad av grödan och förmågan att tolerera kalla vintrar väl. Genom att föredra denna sort kan du inte bara samla en högkvalitativ gröda utan också dekorera en trädgårdsgazebo, båge eller häck med vinstockar på ett originellt sätt.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa