Beskrivning av Solaris fruktdruvor och dess egenskaper, fördelar och nackdelar

Druvor är en flerårig växt. Frukten är goda färska och torkade. Oundgängligt för vinframställning. Det växer i många regioner. Men att hitta en belastning för kalla klimat är inte lätt. En av de bästa företrädarna för denna kultur för de nordliga regionerna anses vara druvorna från det tyska urvalet Solaris. Sorten är populär på grund av sin opretentiöshet, frostbeständighet, tidig mogning, utmärkt smak.

Beskrivning av Solaris druvor

En hybridvariant utvecklad i Tyskland genom att korsa Muscat Ottonel med norra Saperavi. Resultatet är en tidig mogen druva med bärnsten. Den höga andelen sockerinnehåll gör det möjligt att använda det färskt. Med hög sockeransamling och låg surhetsreduktion är det ett utmärkt råmaterial för vinframställning. Vita viner är av hög kvalitet med en behaglig smak och arom.

Buskarna är kraftfulla, upp till fem meter höga. Buntarna är medelstora, cylindriska, lösa. Tillväxtsäsongen är tre och en halv månad.

Sorts positiva och negativa egenskaper

Sorts positiva egenskaper inkluderar följande:

 1. Hög produktivitet.
 2. Tidig mognad.
 3. Sjukdom och skadedjursresistens.
 4. Hög frostbeständighet.
 5. Det växer på alla typer av jord, med undantag för träsk och saltlösning.
 6. Ansökan för medicinska ändamål.
 7. Kvalitetsvinproduktion.

Solaris druvor

Betraktas som negativt:

 1. Tätt bladverk som stör störningen av buskarna och luftens tillgång till bären.
 2. Den söta frukten lockar getingar och fåglar.
 3. Obligatorisk bildning av en buske med minimal förtjockning.
 4. Behovet av tillräckligt med magnesiuminnehåll i jorden.

Egenskaper av fruktsorten

Solaris vingruvor för tekniska ändamål är populära bland vinodlare. Detta beror på den höga kvaliteten på sorten.

Solaris druvor

Ökad frostbeständighet

På grund av dess ökade frostbeständighet kan sorten växa i alla regioner. Solaris klarar en 30-graders frost. Med hjälp av ympning ökas frostbeständigheten hos druvor. På hösten är växterna förberedda på vintern. I vuxna buskar med en styv bål utförs beskärning av skadade, torkade grenar.

I unga växter, efter beskärning, täcks vinstockarna för vintern, lägger dem på marken.

Sjukdomsresistens

Solaris hybriddruvan är resistent mot många sjukdomar. Under gynnsamma förhållanden kan infektion med sådana farliga sjukdomar som dimmig mögel och pulveraktig mögel undvikas.Det är nödvändigt att tunna ut vingården. Lyft grenarna dagligen för bättre ventilation och penetrering av solljus. Dessa åtgärder hjälper till att undvika svampsjukdomar.

Solaris druvor

När nederbörden faller under växtsäsongen infekteras de gröna delarna av växten med dimmig mögel. De röda fläckarna som visas torkar upp, grödan kan dö om inga åtgärder vidtas för att rädda den. Pulveraktig mögel visas på framsidan av bladen som en blom. Om kraftigt regn börjar efter värmen spricker mogna bär, grå rutt med en möglig lukt på sprickorna. För att undvika förorening med grå mögel måste frukt och löv ha luft- och solåtkomst. Och vi behöver också förebyggande behandling med speciella medel.

För att skydda övermogna bär från skador vid ädla råtta behandlas växter med fungicider. När kvalster attackerar, tas de drabbade skotten bort, buskarna sprayas med akaricider.

Sjukdomen är lättare att förebygga än att bota. Därför är förebyggande av stor betydelse i kampen mot sjukdomar och skadedjur.

Landning

Druvor är en termofil växt som behöver mycket solljus. Det är nödvändigt att välja ett område som inte är skuggat, på tillräckligt avstånd från höga träd. Vid plantering är det också värt att tänka på att druvorna inte tål kalla vindar. Denna sort planteras enligt allmänt accepterade regler.

Solaris druvor

Växande teknik

Att odla Solaris-druvor behöver inte spendera mycket tid. Du behöver bara följa några enkla regler.

Beskärning av en buske

Bush beskärning utförs under det tredje året efter plantering. Förfarandet utförs under hösten, efter naturligt bladfall eller tidigt på våren. Beskärning är nödvändig för att förbättra bärens kvalitet och storlek. Eftersom busken är kraftig rekommenderas att beskäras bladen för att lufta klipporna.

Solaris druvor

Vattning

Bevattning bör vara måttlig. Överskottsvatten i jorden leder till sprickor av druvorna. I framtiden kan infektion av det skadade bäret med råtta inträffa. Under en varm sommar, under en buske, måste du hälla en och en halv hink med vatten. Vattning sker en gång var sjunde dag, efter att värmen har sjunkit, två gånger i månaden.

Fertilizer

Du kan mata busken två gånger per säsong. Den första utfodringen med organisk gödselmedel görs på våren under perioden med svullnad av knoppar. Sekundär befruktning sker under mitten av sommaren, med kaliumgödselgödsel, för bättre mogning av bär.

kaliumgödsel

Behandling av sjukdomar

Solaris-druvor är ganska resistenta mot olika sjukdomar. Det behöver inte förebyggande behandling. Men felaktig vård kan leda till infektion av druvor med grå råta. För att förhindra att detta inträffar utförs snabb beskärning av busken för bättre ventilering av klipporna. Det är viktigt att inte överfukta jorden.

Vi bekämpar skadedjur

En av de farliga skadedjuren är druvmite... Infektion sker vid tidpunkten för knoppbrott. Skadedjuren kommer in i druvbusken med ett starkt vindkast, med hjälp av stora fåglar, fåglar. Bladen är deformerade, får en brun nyans och täcks med en vit spindelväv. Dessa tecken indikerar en vingårdinfektion. För att bekämpa detta skadedjur är det nödvändigt att behandla växten med akaricider. Skadade delar tas bort innan bearbetning.

druvbearbetning

Getingar och fåglar är inte mindre farliga för druvor, de lockas av den söta saft och den behagliga doften av bär. En maskväska sätts på varje massa druvor som skydd.

Förbereda busken för vintern

I regioner där temperaturen inte sjunker under 30 grader täcks inte druvorna. I andra fall bör busken skyddas från svår frost.Efter att skörden druvorna är det nödvändigt att beskära bushen, bearbeta den med kopparsulfat. Lägg den beredda vinrankan i en grund skytt, sprutad med löv, täck den med en träsköld ovanpå.

Efter den första frosten täcks skölden med folie, strö med jord på toppen, ett lager halm läggs ut.

Insamling, lagring och användning av grödan

Druvsorten Solaris är mycket tidigt, skörden börjar i slutet av augusti. Hemma kan bäret lagras i upp till tre månader. Skörden skördas i torrt väder.

Oskadade klasser placeras i en speciell fruktlåda i ett lager. Sedan förvaras de i ett torrt rum med en temperatur inom fyra grader. Druvor kan konsumeras färska, gjorda av dem aromatisk, hälsosam juice eller vitt vin.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa