Beskrivning och egenskaper hos Ruslan druvor, dess fördelar och nackdelar

Det finns cirka 5 tusen druvsorter i världen, och var och en av dem skiljer sig något från de andra: smak, form på bär, frostbeständighet, mogna tider. Ruslan-druvan tillhör hybrider, den föds upp specifikt för odling under extrema förhållanden. Dess karakteristiska funktioner kommer att diskuteras senare.

Beskrivning

Arten uppföddes av uppfödaren Zagorulko från 3 befintliga sorter: Gåva till Zaporozhye, Delight och Kuban. Resultatet är en ny, hybridart med imponerande frostbeständighet (-23 ºС) och tidig mognad (cirka 4 månader). Enligt trädgårdsmästare är det lättare att ta hand om druvor som mognar tidigt jämfört med sena sorter: skadedjur och sjukdomar är inte så fruktansvärda, inte komplicerade jordbrukstekniker.

Grupperna är resistenta mot yttre påverkan, de är inte rädda för transport - detta förklarar Ruslans popularitet bland distributörerna. Beskrivningen av sorten bör kompletteras med tidpunkten för skörden: från äggstocken till full mognad passerar 105-120 dagar. Detta händer vanligtvis i början av hösten, under det första decenniet av augusti.

Hybridegenskaper

Efter design tillhör druvorna bordet, med mycket mörkblått (med en liten övergång till en svart skugga) bär som väger 10-20 gram. Gruppen når 500-900 gram (ibland mer än ett kilogram), smaken liknar en plommon, den är rund, måttligt söt. Varje druva innehåller 18% socker, surheten är 6,5 gram per liter. Sorten tolererar frost på marken vid -21 ° C (enligt vissa källor - upp till -23 ° C).

druvor i trädgården

Skallen är tät, men mjuk nog, lätt att tugga. Borstformad, utan ärtor, med 1-2 frön i bär. Arten slår perfekt rot på små personliga tomter, trädgårdsplottar.

Fördelar och nackdelar med sorten

Ruslan är en tidig sort, avkastningen är genomgående rik och håller formen och innehållet i gäng från säsong till säsong. Blommorna är bisexuella, det kommer inte att bli några problem med pollinering. Bären är söta, inte sockerliga, med en liten surhet, de lagras väl i busken och i lådor (under transport).

Hybriden är användbar inte bara som en färdig efterrätt. Druvor har en positiv effekt i behandlingen av anemi, normalisering av mag-tarmkanalens funktion, hjälper till att förbättra funktionen i könssystemet och ökar ämnesomsättningen. Bladen används i marinader, hemlagade pickles, de används för att linda in köttfärs (för fylld kål). Sorten uppvisar god frostbeständighet, den behöver inte täckas om regionen inte blir kallare än -20 ° C.

odling av en sort

Ruslan tolererar lätt standardsjukdomar, han tas inte av grå råta, mögel, oidium. Getingar äter inte bär. När druvorna odlas av sticklingar, rotar druvorna bra, detta är en annan tydlig fördel. Nackdelarna bör beaktas som känslighet för hög luftfuktighet under mognadstiden (en del av frukterna kan spricka), liksom närvaron av frön i frukterna (1-2).

Planteringsmetoder

Ruslan tolererar växa på olika sätt, det finns 3 av dem:

  • plantor;
  • rotar på en gammal buske;
  • gren från vinrankan.

Alla metoder är bra på sitt sätt och vilken man ska välja är upp till trädgårdsmästaren i förhållande till dagens situation.

plantera druvor

Plantera på dina egna rötter

Det består i att plantera plantor på en förut vald plats. Det finns två planteringsstadier: på våren och hösten (innan kallt väder börjar). För första gången täcks en ung buske så att den lugnt kan tåla temperaturfall och anpassa sig till den yttre miljön.

Plantering på gamla rötter

Om det finns en gammal växt på platsen är det ganska rimligt att plantera Ruslan på sin bagageutrymme. Detta görs omedelbart efter upptiningens början (vårtransplantat) eller före frost (höst). Vakna upp och vilande plantor används, sorten har god överlevnad.

druvsortering

Gren från vinrankan

Det görs enligt standardmetoden för vinodlare: den valda skotten begravs i marken så att den rör sig bort från moderplantan och slår rot. Efter ett par år kommer grenen att bli oberoende, det kommer att vara möjligt att skära sin anslutning till busken. En säsong med en positiv temperatur är lämplig för plantering, men inte vinter och sen höst.

Att välja en landningsplats

Platsen bör inte vara myrig, med grundvatten nära ytan - detta kommer att skada plantorna. Jorden är mer lämplig lös, väl dränerad. Den normala tillväxten av buskar, deras försörjning med näringsämnen beror på detta.

plats för druvor

Strumpeband

När vinstockarna växer ger de stöd för förgrening - ett staket, "T" -format, hamrat i marken, rörsektioner eller horisontella rader av tråd gjorda på olika nivåer.

Radavstånd

Ruslanbuskar planteras i steg upp till 3 meter så att vid eventuell infektion inte patogener passerar till angränsande växter. Detta garanterar också luftningen av plantorna.

Landningsregler

Under plantering läggs ett lager av spillror i gropen, sedan en skikt-för-lager-kaka med humus och jord. Blandningen infunderas i upp till 2 veckor, sedan planteras en buske i den.

Ruslan variation

Vård

Det består i beskärning, vattning och behandling med kemikalier från sjukdomar. Före viloläge lindas vinrankan och rycks för att säkerställa dess säkerhet.

Vattning

Bör vara regelbunden, men inte överdriven: Ruslan är känslig för rotblötning och förfall.

Toppdressing

En sort med god immunitet och överlevnad kräver inte speciell utfodring. Men den vanliga appliceringen av mineral- och organiska gödselmedel påverkar avkastningen.

beskärning av druvor

beskärning

Förfarandet för bildning av grenar och ärmar (beskärning) krävs, vinstocken mognar jämnt över hela sin längd. Dess höjd hålls inom 200-310 centimeter. För att mogna druvorna räcker det att lämna 2-3 äggstockar på varje skott. Torra löv och grenar avlägsnas definitivt när busken växer.

Skydd för vintern

Trots den deklarerade frostbeständigheten måste druvor täckas för vintern, vilket skyddar dem från skadliga effekter av kall luft och hög luftfuktighet.

Förebyggande av parasiter

De första "klockorna" inkluderar en förändring i bladfärg och utseendet på främmande fläckar - gråaktig eller gul. Det är en svampinfektion som kan behandlas med kemiska behandlingar.

För att förebygga planteras druvor i torra, solutsatta områden (södra sidan).

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa