Beskrivning och egenskaper hos druvsorten Nastya, fördelar och nackdelar, odlingsregler

Nastyadruvor blev förälskade inte bara bland sommarinvånare, utan också av professionella jordbrukare på grund av deras opretentiöshet och utmärkta smak. Vinodlare känner honom som Arcadia. Växten kännetecknas av sin opretentiöshet och goda kommersiella egenskaper, liksom mångsidigheten i användningen av den skördade grödan.

Historien för hybridavel Nastya

Hybrid druvsort Nastya uppföddes vid Institutet för vinodling. VE Tairov, beläget i den ukrainska staden Odessa. Uppfödaren E. N. Dokuchaeva arbetade på den, som korsade de populära bordssorterna Cardinal och Moldavien. Genetikens mirakel ledde till att från två växter med mörka frukter kom en ny med vita bär.

Idag är Nastya-druvor populära inte bara i sitt hemland och i länderna i före detta Sovjetunionen, utan också framgångsrikt odlas i Frankrike. Detta bevisar än en gång att sorten verkligen förtjänar ökad uppmärksamhet.

För- och nackdelar med sorten

Nastya druvor sticker ut bland andra sorter för sina många fördelar:

  • återvinningen och mogningen av grödan sker tillsammans;
  • högt utbyte (cirka 20 kg bär från varje buske);
  • vackert utseende av klasar och frukter;
  • utmärkt smak;
  • utmärkt frostbeständighet (upp till -24 ° C);
  • ökad resistens mot svampsjukdomar;
  • tolererar perfekt transport över långa avstånd, är rekordhållare i detta avseende och har en ledande position på marknaden.

druvor klasar

Av bristerna utövar vinodlare en tendens hos sorten att överbelasta vinrankan med skörden och den höga sannolikheten för oidiumskada utan i rätt tid förebyggande.

Externa data

Det attraktiva utseendet på Nastyas druvkorgar lockar genast uppmärksamhet. Enligt vissa egenskaper kan den skiljas från den allmänna massan och erkännas bland konkurrenter.

Beskrivning av busken och vinrankan

Beroende på den region där odlingen utförs Arcadia druvor, kan buskar växa medelstora och höga.

Arcadia druvor

Massor med frukt bildas på 75% av skotten. I den mittersta körfältet under sommaren mognar skotten hela sin längd, vilket är ganska stort. Busken kräver konstant formning och beskärning. Så snart vinrankan når en längd av 2 m rekommenderas det att klämma fast den.

Löv

Bladet av Nastya-druvor har en lätt pubescens, fem-lobad, rik grön färg. Närmare hösten kan den ändra färg till gul.

Smak och utseende på bär

Arcadia bär växer äggformigt, även om deras egenskaper borde vara runda enligt egenskaperna. Fostrets diameter överstiger 25 mm, i vissa fall når den 35 mm. Vikten av ett bär varierar från 8 till 16 g.

druvodling

Druvmassan är saftig, tät, med en tunn och nästan osynlig hud. När de är mogna får bären en vacker gulaktig nyans, och när de är helt mogna blir de bärngul med en vaxartad beläggning.

Smaken på Nastya-druvor är mycket god. Syra- och sockerinnehållet är i perfekt balans. Sockerhalten är högst 17% och surhetsgraden överstiger inte 6 g / l.

Dessa frukter rekommenderas för personer som är på diet eller tittar på sin vikt. När du använder Arcadia-druvor känns en lätt aromat av muskotnöt.

Specifikationer Arcadia Rozova

Enligt de tekniska egenskaperna är druvorna av sorten Nastya inte underlägsna de framstående främmande hybriderna. Det visar utmärkta resultat med minimal kostnad och underhåll.

mycket druvor

Avkastning

Arcadia druvor har ett mycket bra utbyte. Cirka 20 kg bär skördas från en vuxen buske, men rekordfall har registrerats när utbytet nådde 40 kg. En sådan överbelastning har inte särskilt god effekt på buskens ytterligare tillstånd, så utbytet måste normaliseras.

Pollinering

Nastya har bisexuella blommor, så för pollinering behöver hon inte ett antal andra sorter, och själva växten kan också fungera som pollinerare.

Frostmotstånd

Nastyadruvor har mycket god frostbeständighet och tål temperaturer ner till -24 ° C, men det rekommenderas att täcka det under vinterperioden.

druvor växer

Immunitet mot sjukdomar

Arcadia är känt för sitt utmärkta motståndskraft mot sjukdomar och skadedjur, men det behöver snabbt förebyggande sprutning, vilket eliminerar risken för skador från mjölk och mögel.

Hur man sprider druvor

Växten är en hybrid, därför sprider den endast genom sticklingar, ympningar eller skiktning. Överlevnaden är nästan 100%.

Odling av kultur

Odling av druvor Nastya har några funktioner som du definitivt bör bekanta dig med.

vindruvor

Landningsteknik

Det är viktigt att välja rätt plats och planteringstid för plantorna så att de har tid att slå rot och utvecklas normalt i framtiden.

Planteringstid

Det är bättre att plantera druvbuskar på våren eller i början av sommaren, så att de har tillräckligt med tid för rotning. På hösten utförs sådant arbete extremt sällan. Men vaccinationer görs precis mot slutet av hösten.

Sittdiagram

För plantering av Arcadia förbereds ett hål med måtten 70 x 70 x 70 cm. Om flera buskar av den här sorten planteras på en plats, lämnas avståndet mellan dem minst 1,5 meter.

druvplantering

Optimal jordkomposition

Jorden för plantering av druvor Nastya förbereds i förväg. För att göra detta appliceras gödsel, aska och superfosfat på platsen, och jorden rengörs också från ogräsrötterna. Därefter grävs ett hål och ett dräneringsskikt läggs på botten av det, på vilket fruktbar jord hälls, blandad med humus, ask och azofos. Exceptionellt ren jord hälls under rötterna.

Vattnets regelbundenhet

Vingårdar gillar inte överskottsfuktighet, men i torkförhållanden är bevattning nödvändig. Under blomningen och fruktbildningen görs vattning mer intensivt, men i slutet av juli stoppas de helt så att bären kan samla socker. Om hösten visade sig vara torr, utförs även vattning före vintern framför skydd.

gödsling av druvor

Fertilizer

Det första året efter plantering finns det inget behov av att gödsla Nastya.Dessutom införs varje år 2 liter träaska under varje buske. Lägg till ett par hinkar med kompost eller humus en gång vartannat år på våren. På sommaren genomförs bladförband genom att spruta lövverket.

Före och efter blomningen sprutas komplexa mineralgödselmedel och sedan kalium- och fosforgödselmedel.

Strumpeband till stöd

Druvorna i Arcadia når en stor höjd, så du kan inte göra utan en strumpeband. Du måste planera och installera stöd i förväg eller bygga spaljéer som vinstocken kommer att fästas på.

Bildande av en fruktig vinstock

Fruktviner bildas på ett sådant sätt att det finns upp till 45 ögon för varje buske av Nastyadruvor. Beskärningen görs för 8 eller 10 ögon, beroende på grenens tjocklek. En fläktstyp bildas, vid vilken basen är 3-4 ärmar kvar. Allt arbete planeras för den tid då vinstocken är i vila.

druvor på en gren

Kompostering

För att förhindra överdrivet avdunstning av fukt från jorden rekommenderas det att du gör mulching. För dessa ändamål är halm, sågspån, torv eller andra liknande material lämpliga. Slått hö används också.

Mognad och skördeperiod

Nastyadruvor mognar 115-120 dagar efter blomningen. Bären skördas i början av september. På buskarna förblir de utan förlust av smak och försäljningsbarhet fram till början av oktober, om det inte finns någon frost.

Den skördade grödan lagras i ett par månader, och i kylskåpet förlorar frukterna inte sina egenskaper på upp till 3 månader. De äts färska och tillåts också för bearbetning eller framställning av vin.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa