Beskrivning och egenskaper hos Krasotka-druvor, mognad och vård

Drömmen för varje trädgårdsmästare är att odla en druvsort med stora frukter med ett attraktivt utseende, kombinerat med en utsökt smak, på hans webbplats. Valet är varierat, men det är värt att fokusera på Krasotka-druvorna. Dessa principer styrdes av dess skapelse. Lär dig av materialet om funktionerna i denna sort, fördelar och nackdelar, reglerna för plantering och vård.

Beskrivning

Namnet på denna druva ersätter vältaligt den mest detaljerade beskrivningen av sorten. Skönheten skapas genom pollinering och korsning av Victoria-sorten med pollen från andra druvor. Det uppföddes relativt nyligen av uppfödaren E. Pavlovsky.

Busken kännetecknas av ett utvecklat rotsystem som bidrar till frostbeständighet. Blommor av båda könen, vilket eliminerar koll pollinering.

Bären formas till stora kluster med en smal konisk form, långsträckta konturer. Formen på det köttiga och saftiga bäret är långsträckt med en spetsig spets. Druvorna är stora, med en längd av ett fem-rubelmynt och mer, riktade mot botten. Färgning - ojämnt fördelat, med början från lila - från basens bas, som blir rosa - till slutet.

Druvan har en söt smak med en muskotfärgad nyans och en uppfriskande eftersmak.

Variationsegenskaper

Egenskaperna hos druvsorten Krasotka är fortfarande föremål för slutlig studie, men det är pålitligt känt att det skiljer sig i följande funktioner:

variation avkastning

 • tidig mognad - inom hundra och femton dagar från början av sapflödet till skörden;
 • nästan fullständig mognad - upp till nittio procent;
 • buskens maximala arbetsbelastning - upp till fyrtio skott;
 • buskens massa - upp till åtta hundra gram, med massan av ett bär - upp till arton gram;
 • fruktosinnehåll - upp till tjugo procent;
 • surhet - sex gram per liter.

Sorten är frostbeständig, tolererar temperaturförändringar väl.

Fördelar och nackdelar med sorten

Skönheten kännetecknas av följande attraktiva egenskaper:

 • förmågan att motstå intensiv solstrålning;
 • motstå en sänkning av temperaturen till 24 grader frost;
 • immunitet mot putrefactive och svampsjukdomar;
 • vackert utseende och utsökt smak av bär;
 • stabilt utbyte och snabb mognad.

olika vård

Druvorna tolererar emellertid inte överskott av fukt - bärens skal skalar. Korrekt beskärning kräver detaljerad övervägning av buskens egenskaper.

Landningsregler

När man planterar druvor är det viktigt att följa de nödvändiga kraven för att plantan ska rota väl och utvecklas normalt.

Sitsval

Som för många andra sorter bör en öppen, solig plats väljas för skönhet, jordens sammansättning är sur och en förutsättning för att säkerställa dränering. Vi rekommenderar att du väljer söderläge sluttningar eller soliga områden längs byggnaderna.

druvskönhet

Landningsfunktioner

Jorden är preliminärt beredd; vid överdriven surhet är kalkning nödvändigt. Jorden måste behandlas med organisk gödningsmedel.

En stjälk eller buske planteras en halv meter djup för att säkerställa en säker övervintring av rötter. Vaccinationsstället bör ligga över marknivån. En pinne är fördrivet in och fungerar som ett stöd för en ung buske.

Om flera buskar planteras bör avståndet mellan dem vara en och en halv meter, om platsen är öppen och ungefär en meter - i området nära byggnadens väggar. Planteringstiden är tidigt på våren, tills knopparna har blommat.

Vård

För intensiv utveckling av busken är det nödvändigt att tillhandahålla ordentlig vård, inklusive ett antal åtgärder.

druvor på grenarna

Vattning

Till att börja med vattnas växten vid plantering i en mängd av trettio liter, följt av malkning av jorden för att förhindra uttorkning. Vattenfrekvensen bestäms av vädret. Vid varmt väder - varannan dag, i regn - varje vecka.

Viktig! För att utesluta skador på bären bör du säkerställa stabil luftfuktighet utan plötsliga förändringar.

Vattningen slutar strax före skörden.

Toppdressing

Ökningen i utbytet uppnås genom det normala innehållet av näringsämnen i jorden. Toppdressing inkluderar:

vindruvor

 • applicering av kvävegödselmedel under vårsäsongen;
 • på sommaren - tillsats av fosfor och kalium;
 • på hösten - gödsel eller torv.

Det bör utföras ett år efter landstigning.

Beskärning och skydd

Vinrankan bör beskäras årligen innan vintern börjar. Varje år expanderar busken med en ökning av antalet grenar. Trots den goda frostbeständigheten är åtgärder för att isolera busken med sågspån och kartong inte överflödiga. Isoleringen avlägsnas på våren, efter att snön smälter, när frostarna har passerat.

skydd av druvor

Skydd mot sjukdomar och skadedjur

I början av våren behandlas busken med järnvitriol för att utesluta utvecklingen av förbrännings- och svampsjukdomar. Under säsongen krävs ingen ytterligare behandling med kemikalier på grund av sorts höga resistens.

Mognande bär skyddas från effekter av getingar med en senapslösning, bete med giftiga ämnen eller burkar med söt sirap.

Efter att ha valt Krasotka-druvor, kommer trädgårdsmästaren att få en stabil och opretentiös variation med en utmärkt smak och visuell appell av bär.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa