Beskrivning och egenskaper, fördelar och nackdelar med druvsorter från Krasa Severa och odlingsregler

Det finns sorter av druvor, från namnet som det omedelbart blir klart vad värdigheten för trädgårdskultur är. Om du vill få välsmakande och vackra klasar, samtidigt som du gör ett minimum av ansträngning, bör du vara uppmärksam på druvsorten Krasa Severa. I det vanliga livet kallar många trädgårdsmästare honom prinsessa Olga. För en framgångsrik odling måste du veta i förväg om funktionerna i växtskötsel.

Beskrivning av Krasa Severa druvor

På marknaden för trädgårdsodlingar växer druvsorterna varje år. I de södra regionerna i Ryssland ersätts gamla grödor med nya med de bästa avelsegenskaperna. Samtidigt är situationen motsatt i de nordliga regionerna, och det finns inget alternativ till sorter som Krasa Severa, så de är fortfarande populära.

Skönheten i norr

Avelshistoria

Druvsorten har framgångsrikt odlats i Ryssland i över 50 år. Kultur är skyldig forskarna vid Forskningsinstitutet Michurin I.V., 1960 anses vara dagen för hans födelse. I flera decennier har växten funnit stor distribution och, tack vare sin unika uppfödningskvalitet, odlas idag aktivt i de södra och norra delarna av landet.

Bushstruktur

Druvbusken Krasa Severa är täckt med blad med tre flikar. I den övre delen dissekeras de, på undersidan är det lite pollinering. Sorten betraktas som högavkastande och en skott avger 1,2 blommor. Under säsongen kännetecknas busken av snabb tillväxt, som kan vara 95%. Under ett år kan anläggningen nå en höjd av 3 m.

beskrivning av druvor

För- och nackdelar med sorten

Krasa Severa-druvan kombinerar utmärkt smak och yttre kvaliteter. Sorten är opretentiös i vård och kräver inte särskilt uppmärksamhet. Fördelarna med sorten inkluderar:

  • anspråkslöshet;
  • bunkering av blommor;
  • anständig smak;
  • tolerans mot låga temperaturer;
  • universalitet av användning;
  • grödningsstabilitet.

Den långa perioden med odling av druvsorter i de ryska regionernas förhållanden i praktiken har bekräftat fördelarna med växtens avelsegenskaper.

Egenskaper av prinsessa Olga

Beskrivningen klassificerar druvsorten som en vitbordssort. Bär används färskt för att tillverka juice, det är tillåtet att använda det inom området för vinframställning. Växten tillhör tidigt mogna och frostbeständiga arter.

bunkering av blommor

Frostbeständig

Trädgårdskultur är en frostbeständig sort. Krasa Severa-druvor klarar låga temperaturer och faller till -26 C.

Motstånd mot skadedjur

Bladlöss, fästingar, snubblor anses vara farliga skadedjur för druvor. I kampen mot dessa typer av skadedjur används mekaniska och kemiska metoder. De gillar att äta getingar och bin. För att rädda frukt från dem måste trädgårdsmästare ofta använda mesh-skydd.

Möjliga sjukdomar

Krasa Severa druvor är inte särskilt resistenta mot druvsjukdomar. Växten är mottaglig för skador av mögel och oidium. Graden av resistens mot dem i en anläggning beräknas till 3,5 poäng. Samtidigt är kulturen inte rädd för grå råtta, även med hög luftfuktighet kan klipporna hållas på busken under lång tid utan att förlora fruktens kvalitet.

 smakegenskaper

Bäregenskaper

Druvorna är grönaktig i färgen och en lätt rosa färgbrun kan observeras på hudytan. Det finns en tunn vaxartad beläggning på den. Formen på frukten är rund, den har en söt smak och lämnar en behaglig känsla av friskhet efter konsumtion. Storleken på en druva kan nå 2 cm. Frönen är små, antalet kan vara från 2 till 4.

Bären samlas i kluster med en massa av 250-380 g. Massan innehåller 5,4 g / l syra, sockerhalten varierar från 14 till 17%. På grund av dessa indikatorer kan socker utelämnas när du gör juice.

Smakande egenskaper

De smakliga egenskaperna hos frukterna fick 8,4 poäng.

Vitamininnehåll

Bären i sorten Krasa Severa innehåller en stor mängd folsyra, vilket är särskilt användbart för kvinnor under den första perioden av graviditeten. Frukten innehåller A-vitamin, ett brett spektrum av grupperna B, C, PP och E. Bland de många spårämnen kan du hitta så viktigt för kroppen fosfor, magnesium och kalcium. Massan innehåller en imponerande lista över spårelement, inklusive järn, fluor, mangan.

grödningsstabilitet

Helande effekt

Det är användbart att konsumera inte bara druvor, utan också juice. På grund av det höga innehållet av näringsämnen, med hjälp av naturliga läkemedel, fylls bristen på vitaminer och viktiga element. Bär hjälper till med astma, migrän, kronisk trötthet. De används för att förebygga hjärtsjukdomar och minska risken för blodproppar.

Druvor har alltid varit kända för sina egenskaper för att bromsa åldringsprocessen, förbättra hudens och hårets skick, därför används frukterna ofta inom kosmetologin.

Plantera plantor

För att få en anständig skörd är det viktigt att välja en hälsosam planta av hög kvalitet. En garanti för att få en gröda av den önskade sorten är att kontakta specialiserade plantskolor eller köpa från betrodda säljare.

smakprov

Urval av plantor

Plantan bör inte visa uppenbara tecken på skador eller defekter. Det är nödvändigt att uppmärksamma rotsystemet för en ung växt. Skotten ska vara "levande", torrhet och förfall bör inte observeras. Rotytans färg bör vara vitaktig, mörkare områden indikerar förekomsten av problem och indikerar början på utvecklingen av putrefactive processer.

Platsval

För landning är det nödvändigt att tillhandahålla en solig plats, skyddad från effekterna av vindvindar. Jorden ska vara sandig eller sandig. Växten har ett kraftfullt rotsystem, så ett område med vatten nära ytan är inte lämpligt för att plantera druvor. Ofta planterar trädgårdsmästare en gröda bredvid byggnadskonstruktioner, i detta fall krävs ett strecksats på 1,5 m från grunden.

gröna bär

Gräver en grop

Jord för att plantera druvor förbered dig i förväg, gräva upp den 2 veckor före plantering, så att jorden har tid att sätta sig. Djupet på gropen bör vara minst 80 cm, diameter 60 cm. Om det finns sod, måste det tas bort och skiktet kan användas för plantering. För att göra detta läggs det på botten av gropen och placerar ytan med gräset nedåt, efter att det har förfallit blir det gödningsmedel.

Vi gör en landning

Innan plantering placeras rötter av en druvplantor i en näringslösning med en tillväxtstimulator. Läkemedlet bereds enligt tillverkarens anvisningar. Om skadade processer identifieras tas de bort.

vin

Vad man ska göra och varför

När du odlar druvor på tung jord i botten av gropen är det nödvändigt att tillhandahålla dränering med en tjocklek av 30 mm. För att göra detta, använd fin grus eller krossad sten. Sandiga jordar behöver inte dräneras, men för bättre vattenhållning i botten bildar de ett "slott" av lera, lägger materialet i ett lager av 20 cm. Därefter tillsätts fosfor-mineralgödselmedel i jorden, vilket ger växten en tillräcklig mängd näring.

Innan plantering är det nödvändigt att sprida plantorns rötter noggrant för att uppnå en enhetlig fördelning. Gravutrymmet är täckt med bördig jord och lägger till organiskt material i jorden i form av humus eller ruttad gödsel. Efter plantering tillhandahålls rikligt med vattning för skottet, vilket ger växten 20 liter vatten. Vid plantering följer de schemat och håller ett avstånd mellan angränsande buskar på 1,5-2,5 m.

växande frukt

Växande och vård

Anläggningen är krävande att ta hand om. Obligatoriskt arbete inkluderar beskärning, gödsling, vattning och lossning av jorden. För att förebygga sjukdomar rekommenderas att man inte försummar besprutning med läkemedel mot skadedjur och infektioner.

Beskärning och formning av busken

Det rekommenderas att bilda skott på ett fläkt, där fyra ärmar finns kvar. På våren krävs beskärning, det kan vara kort eller medium, beroende på druvornas ålder. För fruktning lämnas från 6 till 8 ögon i unga buskar, upp till 10 hos vuxna. När du utför arbete med ransoneringen av processen med att bilda klippor finns inte mer än 40 skott kvar.

buskbildning

Rotvård

Växten kräver vattning i tid. Överdriven vattendragning är förstörande för en växt, därför är det oönskat att tillåta överskottsfuktighet. För att förhindra frysning av grödan på vintern kontrolleras frånvaron av rotskott som kommer ut till markytan. Om det finns ett liknande problem tas sådana områden bort genom att skäras så nära stammen som möjligt.

Tapestry och strumpeband

För att druvorna ska växa är det nödvändigt att ge stöd, vilket uppnås genom spalter och binda skott. Grävningar grävs på sidorna och pelarna är installerade. 3 rader av tråd dras mellan dem, som skottarna är bundna till.

Vattning

Den första rikliga vattningen av druvor utförs på våren för att stimulera växternas tillväxt och påskynda dess "uppvaknande". Under växtsäsongen tillhandahålls ytterligare fukt vid behov. På hösten reduceras mängden bevattning, vilket minskar växtens förmåga att växa och hjälper den att förbereda sig för vintern.

spaljé och strumpeband

Fertilizer

Det första arbetet utförs på våren efter att ha tagit bort skyddet, tillsatt fosfor-kaliumgödsel under varje buske. Kväveinnehållande preparat kan användas för att stimulera växttillväxt. 1,5 veckor före början av blomningsperioden berikas de med en lösning av kycklinggödsel, upplöses i vatten i ett förhållande på 1: 2. Under bärens mognadstid berikas jorden med fosfor-kaliumgödselmedel.

Behandling mot sjukdomar och skadedjur

För att förhindra sjukdomar i druvor med mögel och mögel med pulverhaltig mjölk utförs förebyggande spray på våren. För att bekämpa det första används Bordeaux-vätska, kopparsulfat eller ett kemiskt preparat.Bland de mest populära åtgärderna är Radomil och Acrobat. Kolloidalt svavel eller Topaz används för att skydda mot pulveraktig mögel. Den första sprutningen sker i början av säsongen innan blommorna blommar och upprepas om de första tecknen på sjukdomen finns på bladen.

skördad gröda

Förbereda buskarna för vintern: bark och täck

På hösten, efter att anläggningen har tappat bladen, börjar arbetet att bilda ett skydd. För att göra detta avlägsnas växten från espalierna, de återstående döda delarna tas bort och skotten pressas till marken. Torra löv, grenar läggs ovanpå druvodrankarna eller strö med jord. Vissa trädgårdsmästare föredrar att använda skyddsmaterial.

Det är viktigt att inte överdriva det när det ger skydd mot kallt väder, annars kommer växten att börja "brumma" och risken för dess död ökar betydligt.

Skörda

Druvsorten anses vara högavkastande. Den genomsnittliga avkastningen på frukt från en buske är 12 kg. För att få större bär bör antalet druvkluster kontrolleras.

vägg av grönt

Samling

Termen för att samla borstar beror på tillväxtområdet. Druvsorten anses tidigt och mognadstiden börjar 110 dagar efter blomningen.

Transport

På fruktmarknaden är druvsorten efterfrågad, eftersom den har utmärkta yttre egenskaper och goda hållkvaliteter. Den är inte rädd för långsiktiga transportförhållanden och kan inte förlora sina egenskaper på länge.

buskar bundna

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa