Beskrivning och egenskaper för hållbara kardinal druvor och odling

Kardinaldruvorna har ett riktigt karaktär. Men erfarna trädgårdsmästare som har skapat alla rätt förutsättningar för tillväxt och mogning av frukter kommer att belönas som de förtjänar. Bordssorten kännetecknas av dess söta muskotsmak och transportabilitet.

Avelshistorik för sorten

Kardinal druvsorten kommer från det avlägsna soliga amerikanska Kalifornien, där 1939 uppföddes det experimentellt i staden Fresno av läkarna Snyder och Harmon. År senare transporterades druvor till Europa, till södra länder.

Beskrivning av druvor kardinal

En tidig sort av druvsorter. Mognadperioden sträcker sig från 115 till 120 dagar, skörden äger rum i slutet av augusti. Sorten är oerhört fruktbar, men med ändringsförslaget att behållningsvillkoren kommer att uppfyllas.

När man beskriver Cardinal är det värt att nämna att sorten inte är resistent mot svampsjukdomar. Grupperna är stora, men lösa. Bären är rödlila i färg, ovala eller halvavala. Massan av ett bär är inom 6 gram, med flera frön. På gommen finns det en kryddig muskotnötsnöt som sätter upp den huvudsakliga sötma. Sockerinnehåll - från 16% till 18%, surhet - 8 gram per liter.

Arternas mångfald

På grundval av kardinaldruvsorten har forskare utvecklat tre förbättrade underarter: Lux, Azos och Black.

stort gäng

Luxens ”andra förälder” var Criulyansky-sorten. Underarten är mer resistent mot sjukdomar och frost. Men mognadstiden ökade och uppgick till 125 dagar. Underarten kännetecknas av höga tillväxthastigheter för busken och tunga klippor och når ibland en kilo.

Anapa-sorten Azos klarar frost mot -23 grader, motstår aktivt svampsjukdomar. Det mognar om 130 dagar. Skiljer sig i en konformad gäng - de är väldigt tunga. Smaken är söt, med en uttalad muskot-eftersmak. Fruktfärgen sträcker sig från rosa till mörkblå med en svart nyans.

Vad är för- och nackdelarna med sorten?

Fördelarna med denna druvsort är:

rosa druvor

  1. Smak uppskattat (8-9 poäng).
  2. Mångsidigheten hos sorten - druvor kan användas för många ändamål.
  3. Transportabilitet, långvarig lagring.
  4. Kvalitetsvin tillverkat av denna sort.
  5. En rik skörd.
  6. Mognadshastighet.

För att utvärdera kardinal måste du veta om bristerna:

  1. Predisposition för sjukdom.
  2. Värmeälskande växt, tolererar inte låga temperaturer
  3. För att skörden ska lyckas behövs ideala förhållanden.Annars kommer blommorna och äggstockarna att falla av, bären kan vara ärter, deras storlek minskar.
  4. Gruppen mognar ojämnt, och därför förblir någon sida alltid omogen.

Landningsfunktioner

Kardinaldruvor älskar värme, så analysera ditt trädgårdsområde och välj en plats som är full av sol och skyddad från vinden. Ofta ligger denna plats söder om huset eller andra byggnader.

kardinal druvor

Det är lämpligt att plantera i svart jord, eftersom det är det mest mättade med näringsämnen, men odling i lera eller sandig jord är också möjlig.

Viktig! Sanden ska ha en temperatur som inte är högre än 10 grader.

Produktiviteten kommer att öka om du ympar skärningen till en flerårig vinstock. På detta sätt kan immuniteten mot sjukdomar också ökas.

Plantering görs bäst på våren, när det inte finns någon risk för återkommande kallt väder.

Skötselråd

Den mest lämpliga marken för kardinal är svart jord. Men som planteras på lerande eller sandig lerjord ger det också en bra skörd. Kontrollera mängden fukt du konsumerar. Det är nödvändigt att inte vara girig med vattning, utan måttligt för att inte översvämma växten. Efter att ha fått överskott av vatten, kommer frukterna att bli för vattniga och börjar spricka. Vatten före och efter blomningen. Under samma period ska du behandla växten med svampdödande lösningar och skydda busken från mjölk.

Druvklase

Viktig! Om sommaren är regnig, installera ett dräneringssystem för att ta bort överskott av vatten. Annars kan växten genomgå sjukdomar.

Mulch växten två gånger om året: på hösten och våren. Var uppmärksam på behovet av särskilt noggrant skydd av busken och rotsystemet under förberedelserna för vintern. Använd tillgängliga verktyg som mulch, hö och halm. Om druvorna står inför den första vintern ska du placera vinrankan i en träbehållare utan botten och täcka toppen med jord. Detta gör att växten kan överleva vid låga temperaturer.

Sjukdomar och skadedjur

Sjukdomar påverkar ofta kardinal. Anledningen ligger i det faktum att sorten föds upp på en annan kontinent och inte är anpassad till klimatförhållandena på vår kontinent. Ofta infekterar växten mögel, grå råtta, oidium, bakteriecancer, kaninbladmask. I grund och botten händer detta på hösten, när grödan redan har skördats.

mögel på ett blad

Att förhindra en sjukdom är lättare än att bota den. Spraya med fungicider före och efter blomningen, två gånger per säsong. Om växten fortfarande är sjuk krävs ytterligare sprutning.

Var är det bästa stället att växa på?

De mest acceptabla regionerna bland de tidigare Sovjetunionen för odling är varma regioner med svart jord.

Dessa inkluderar södra Ryssland (Krasnodar-territoriet), de ukrainska stäpparna, Moldavien, Transnistrien. Bland de europeiska staterna är Frankrike, Grekland, Italien, Spanien, Jugoslavien.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa