Beskrivning och egenskaper, fördelar och nackdelar med druvsorter från Zest och odlingsregler

Nybörjare och erfarna trädgårdsmästare uppmanas att vara uppmärksamma på Raisin-druvan, som har attraktiva egenskaper - smak och utseende. Frukten används ofta för att göra russin. Det är nödvändigt att förbereda sig för vissa svårigheter, att odla en kultur är inte lätt och kommer att kräva mycket ansträngning och skicklighet.

Historien om avel av sorten Izuminka

Sorten Raisin erhölls genom korsning druvkardinal och Chaush. En hybrid föds upp på ett av de ukrainska instituten för flera decennier sedan. Druvans namn var inte förgäves, frukten gör läckra russin.

Funktioner i kultur

Liksom alla druvsorter har Zest ett antal fördelar och nackdelar, vilket är bättre att bekanta dig med i förväg för att undvika irriterande brister.

fördelar

Rosin har många fördelar, så även svårigheterna med att lämna stoppar inte bärälskare. Bland fördelarna:

  • smaken på bär;
  • fruktens saftighet;
  • universalitet i tillämpningen;
  • borsternas storlek;
  • en stabil ökning av avkastningen (storleken på bär och antalet borstar ökar varje år);
  • transporterbarhet;
  • mättnad av frukt med socker, användbara element.

druvskal

Fördelarna inkluderar hastigheten på utvecklingen av buskarna - med korrekt omsorg för året ger druvor en ökning av skott på upp till 40 cm.

minuses

Det finns också många nackdelar med Izuminka-sorten. Druvorna är lunefulla, de kräver en näringsrik jordkomposition, regelbunden introduktion av näringsämnen. Svag immunitet är en annan nackdel med kulturen. Du måste regelbundet applicera kemikalier mot infektion med infektionssjukdomar.

Extern beskrivning av druvor

Det finns inget anmärkningsvärt i sortens yttre egenskaper, men det är bättre att läsa beskrivningen i förväg.

druvskal

Bush och blad

Raisinbusken är kraftfull, växer snabbt, ger mycket lateral tillväxt, vilket rekommenderas att tas bort. Bladen är medelstora, fem-toed, med en downy down. Bladens skugga är mörkgrön.

Bärens typ och smak

Bären är stora, avlånga. Vikten av ett gäng överstiger ofta ett halvt kilo. Massan är tät, söt, huden är tunn, biter lätt. Borstens nyans är rödbrun.

Egenskaper av sorten

Det rekommenderas att förstå sorts egenskaper i förväg, detta gör att du kan hantera odling av druvor med värdighet.

druvskal

Frostbeständig

Sorten tål inte övervintring bra, därför rekommenderas det att använda ett skydd. Redan vid en frost på 20 grader kan kulturen dö.

Avkastning

Zest ger en utmärkt skörd (mer än 100 centner per hektar), men detta gäller endast vuxna druvplanter som har fått ordentlig vård. Unga buskar producerar bara några kilo frukt.

Immunitet mot sjukdomar

När odling av druvor Zest måste möta många sjukdomar är sorten mottaglig för nästan alla smittsamma sjukdomar i fruktgrödor. Användning av kemikalier för att förebygga undviker delvis skador på buskarna.

druvskal

I vilka områden rekommenderas att plantera

Odling av russin rekommenderas i tempererat eller varmt klimat. Under hårda förhållanden kommer buskarna inte att överleva även under varmt skydd.

Växande regler

Mycket beror på strikt överensstämmelse med kraven för plantering av unga buskar.

Plantering sticklingar

Plantering sticklingar rekommenderas på våren. Skicka plantmaterial till öppen mark, täck med en plastflaska eller bygg ett växthus. Rötter visas inom 3-5 månader. Att ta hand om sticklingar är enkelt - regelbundet vattning och luftning.

druvtaglingar

Skötsel av en ung planta

Det är lätt att ta hand om en ung planta - att ge den nödvändiga mängden fukt, näringsämnen, för att skydda mot negativa yttre påverkan.

Funktioner i jordbruksteknik

Den huvudregel som rekommenderas att tillämpas vid odling av Zest-druvor är att följa alla krav inom jordbruksteknik.

Bevattningsläge

Det rekommenderas att fukta marken varje vecka under en varm säsong. Mängden vatten för en rosinbuske är upp till 20 liter. Lossning av marken är absolut nödvändig, detta gör att fukt tränger djupt till rötterna.

olivdruva

När och hur man gödslar

Toppförband bör appliceras tre gånger per säsong. Det rekommenderas att använda komplexa formuleringar med en övervägande kalium. Bristen på ett element kommer att leda till en minskning av tillväxthastigheten och utseendet på små borstar.

Beskärning och strumpeband

Zest ger en stark ökning, så du kan inte göra utan årlig beskärning. Ta bort förtjockade, torra skott, inspektera växten efter övervintringen och skär ut frysta vinstockar.

Säsongsbehandling mot sjukdomar och skadedjur

Från uppkomsten av knoppar till bildandet av äggstockar, rekommenderas det att förebygga behandlingar mot sjukdomar, insekter. Hjälpmedel ger inte önskad effekt - använd kemikalier.

druvbearbetning

Skydd för vintern

Använd vintergrenar, hackat halm och speciella textilier för vinterskydd. Det är viktigt att lägga vinstockarna på en tjock "kudde" med nålar, vilket förhindrar skador på piskarna med smältvatten.

På vintern, hilling med snö - ett snöskydd skyddar druvorna i svår frost. När våren börjar, rensa ut snön, kan smältvatten orsaka ruttning av växter.

Fruktperioden

Sorten tillhör grödor med medelåldrande perioder, du måste gå till de första frukterna i mitten av augusti. Ta bort borstar försiktigt med trädgårdsax. Skicka för bearbetning eller lagring omedelbart efter skörden.

I ett svalt rum kan Zest-druvor förvaras i upp till en och en halv månad. Sortera bären, lämna endast täta, helt mogna borstar för förvaring. Grapes Zest uppskattas inte förgäves av trädgårdsmästare för sina kvaliteter, men i smak är denna typ med säkerhet ledande bland druvsorter och bords druvsorter. Nackdelarna med buskarnas odling, exakthet och försmak är mindre smalsaker, som kompenseras av utsökt smak och ihållande arom.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa