Beskrivning och egenskaper, resistens mot sjukdomar i Daria-druvsorten och odlingsregler

Att odla en druvskörd på en plats är en komplex och besvärlig process. Därför vägrar många sommarinvånare att plantera växter i sina trädgårdar. Daria druvor har många fördelar, som trädgårdsmästare älskar och uppskattar det. Minimal vård krävs och resultaten är värda det.

Hybridens historia

Med kunskap om artens ursprung är det lättare att navigera när man väljer och planterar. Daria testas, så hon har ännu inte så stor popularitet.

Uppfödaren Viktor Nikolaevich Krainov kombinerade två sorter: Kesha och Druzhba. Han syftade till att skapa en art som inte skulle vara mottaglig för vanliga druvsjukdomar. Han fick sorten Daria, som har hög immunitet och självständigt kan bekämpa sjukdomar.

Variation variation

Druvan har flera namn med samma namn, men något modifierade namn. Men i själva verket skiljer sig varianterna något från varandra.

Darya

Denna druva är resistent mot många sjukdomar och mognar tidigt. Det växer upp till 2,5 m, bären är stora, klustren är täta. Frukt lagras i 30-35 dagar.

frukt av skörden

Dasha

En druvvariant med medel mogna druvor. Dashunya är inte det andra namnet på sorten, det är en oberoende typ av kultur. Hon är allmänt känd för trädgårdsmästare.

En borste väger 950-1000 g. Vikt beror på korrekt skötsel, efterlevnad av agrotekniska krav. Immuniteten mot sjukdomar är genomsnittlig, vinterhårdheten är också på en genomsnittlig nivå.

Beskrivning av druvor

För att hjälpa trädgårdsmästaren i alla regioner ger producenterna en detaljerad beskrivning av sorterna. Detta hjälper dig att förstå de strukturella egenskaperna hos busken, bär. Ta reda på tidpunkten för mognad, aktiv frukt och annan information som är användbar för sommaren.

variation beskrivning

Bush, vinstockar och löv

Daria, som är en kraftig variation av druvor, växer upp till 2,5 m. Skotten är kraftfulla, fruktan utvecklas av 6-8 ögon.

Bladen är mörkgröna och består av 5 flikar. Snitten är mycket djupa och kanterna på arket är taggade.

Bärsmak och utseende

Druvorna är konformade, bärens densitet är medel. Färgen på den mogna frukten är bärnsten, äggformad. Vikten på en druva är 14-16 g.

Daria druvor

Getingar angriper inte bären, de spricker inte.

Hudens täthet är medel, den köttiga massan har en muskotsmak. Inne i varje bär finns det 1-3 små frön.

Specifikationer

Beskrivningen av dessa indikatorer gör det möjligt för sommaren att fatta det slutliga beslutet. Efter att ha studerat de tekniska egenskaperna blir det klart för trädgårdsmästaren om sorten är lämplig för odling i en viss region.

Motstånd mot låg temperatur

Daria tål lugnt en sänkning av temperaturen till -23 ⁰С. Detta är en genomsnittlig indikator, men till och med detta räcker i vissa regioner.

druvsjukdom

Mottaglighet för sjukdom

Uppfödare hävdar att denna druvsort är immun mot:

 • mögel - ökad;
 • oidiumu - över genomsnittet;
 • grå rutt - hög.

För att konsolidera resultatet krävs förebyggande behandlingar.

Pollinering och utbyte

En druvsort behövs som blommar samtidigt som Daria. En pollinator som planteras sida vid sida hjälper till att öka utbytet.

druvor på grenarna

Volymen av frukter beror på vårdkvaliteten, uppfyllandet av alla krav för odling och plantering. Det ungefärliga utbytet per växt är 15-20 kg.

Växande funktioner

Som känner till och uppfyller några av finesserna för att plantera druvor och efterföljande vård för det, får sommarinvånaren den deklarerade skörden.

Optimal jordkomposition

Druvor tolererar inte stillastående fukt och gillar inte grundvattnets närhet. Tomten väljs på den soliga sidan av stugan, skyddad från ett drag. Önskvärt sandig eller sandig lerjord.

Landningsplan

Det beror på vilken typ av jord som finns på den valda platsen. Om det är lämpligt för odling, bilda en dike och plantera druvbuskar i den. Om du planerar att plantera i leror eller i ett område med en nära förekomst av grundvatten, bildas en upphöjd bädd.

markvård

Avståndet mellan buskarna är 1,5 m, mellan raderna är 2,5 m. Det rekommenderas att plantorna planeras i maximal möjliga vinkel. Vinrankan som planteras på detta sätt mognar bättre.

Ung tillväxtomsorg

De första åren kräver plantorna noggrann skötsel, eftersom grunden för den framtida växten och skörden läggs. Om en borste har bildats på vinrankan det första året måste den avskäras. Det försvagar busken och minskar framtida skördvolymer.

Unga djur vattnas ofta och rikligt. Det är nödvändigt för växterna att slå rot. Toppförband är viktigt till en början, eftersom grunden för en framtida stark växt läggs. Organiska och mineraliska gödselmedel växelvis.

Jord lossnar

Det är lämpligt att lossa marken nära busken, gör detta efter varje vattning och nederbörd. Den lösa jorden tillåter syre att rinna till rotsystemet och hjälper till att bibehålla fukt.

druvor växer

Dessutom är ogräs mindre benägna att växa och stör den normala utvecklingen av druvor.

Vattning

Ofta vattnas bara små växter, buskarna behöver få styrka och växa. Vuxna druvor vattnas 3 gånger per säsong:

 1. 14 dagar före blomningen. Denna punkt måste följas strikt. Senvattnade buskar kommer att blomstra senare och skörden mognar sent. Växten kan förlora färg på grund av överflödigt fukt.
 2. Efter blomningen, vattna den tills färgen på bäret börjar förändras.
 3. Den sista vattningen är på hösten, i en tid då anläggningen börjar förbereda sig för vintern, och den behöver fukt för att lagra den.

Det rekommenderas inte att vattna druvor under roten och genom att strö. Bättre att vattna gången, minst 0,5 m från växtbasen.

Toppdressing

Daria druvor behöver utfodring. Genom att få näringsämnen i tid växer buskarna starka och friska.

Växter behöver organiskt material och mineraler. De matar minst tre gånger per säsong:

 • före blomningen;
 • före början av frukt;
 • som förberedelse för vintern.

Det är oönskat att spraya buskarna, det är bättre att installera rör genom vilka vattning och rotförband utförs.

Säsongsbehandling av sjukdomar och skadedjur

Det är tillrådligt att behandla sjukdomar och insekter tidigt på våren, även innan knoppar uppträder. Tills anläggningen vaknar används kemiska preparat.

druvor och mynt

På hösten behöver växter bearbetning. När druvorna inte är sjuka av något, kastar de all sin styrka till att förbereda sig för den kalla säsongen. Sådana buskar övervintrar bättre och börjar växa aktivt på våren.

Beskärning och formning av vinstockar

Förfarandet är obligatoriskt, vars korrekta och snabba implementering påverkar avkastningen. Växterna berörs inte de första åren. Sedan börjar vinrankan bildas.

Extra stegsnitt skärs inte ut till basen, det är lämpligt att lämna två ark. Trädgårdsmästare rekommenderar att beskära vinrankan på hösten när lövverk börjar falla.

På våren beskärs endast unga buskar, eftersom vuxna växter med beskärda vinstockar inte tål temperaturfall faller bra.

Skydd för vintern

Trots att Daria-druvor är kallt resistenta, är det nödvändigt att packa upp buskarna för vintern. Denna procedur är särskilt viktig för 2-3 år gamla plantor.

lossna jorden

Vuxna växter lindas beroende på klimatförhållandena i regionen.

Mognad och skördeperiod

Bär börjar mogna från mitten av juli. Just nu är det nödvändigt att samla in frukterna. Borstarna som tas bort från vinrankan kan förvaras i en månad. Vidare måste de användas för att undvika skador.

Bär transporteras till valfritt avstånd, presentationen bevaras.

Var används bär?

Användningen av druvor i matlagning är universell, bär används för att förbereda:

matande druvor

 • sylt;
 • sylt;
 • juicer;
 • kompotter;
 • vin.

Användningen av bär praktiseras inom folkmedicin och kosmetologi. Och även druvor konsumeras färska.

Daria är en hybrid av druvor med avundsvärt immunitet. Därför väljer sommarinvånare det för sina tomter.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa