Bruksanvisning, proportioner och villkor för bearbetning av druvor med fungicid "Skor"

Svampsjukdomar började utvecklas varje år, och det blir allt svårare att bli av med dem. Forskare har utvecklat ett komplext medel för att bekämpa infektioner - "Skor" för druvor. Instruktioner för dess användning lovar inte bara skydd mot svampar, utan också mot andra vanliga sjukdomar. Odlarna litar allt mer på honom med sina växter.

Släpp formulär

"Skor" för druvor produceras i Schweiz i form av en emulsion, som förpackas i behållare i olika storlekar. Den aktiva ingrediensen är difenokonazol.

Syfte och egenskaper hos fungiciden

När du använder "Skor" tillsammans med "Topaz" och "Horus" har svampinfektioner inte tid att anpassa sig. Medlet tränger in i svampvävnaderna och hämmar deras livskraft. Ett par timmar efter behandling med läkemedlet förlorar svampar sin förmåga att reproducera.

Fördelar och nackdelar med läkemedlet

fördelar med hastighet

"Skor" har många fördelar jämfört med konkurrerande medel:

 • skadliga ämnen ansamlas inte i frukt;
 • påverkar olika typer av svampar;
 • förstör både ungt och moget mycel;
 • neutraliserar bildandet av tvister;
 • toppens effektivitet faller på den tid då omgivningstemperaturen når + 14 ... + 25 ° С;
 • efter bearbetning av druvor ökar produktiviteten;
 • kan användas för sådd av fröbehandling;
 • kombinerad användning med insekticider är tillåten;
 • när den kommer in i marken, sönderdelas den till elementära partiklar;
 • oxiderar inte i luft;
 • Du kan använda läkemedlet kontinuerligt i 6 år, varefter en paus görs under ett år.

växande druvor

Som alla verktyg har "Skor" sina nackdelar:

 • vingårdar kan bearbetas högst 3 gånger under en säsong;
 • svampen kan få resistens mot den huvudsakliga aktiva ingrediensen;
 • du kan inte bearbeta buskarna under blomningen och när äggstockar bildas;
 • ger inte möjlighet att samtidigt övervinna pulveraktig mögel och rost;
 • läkemedlets effektivitet försämras avsevärt vid en lufttemperatur under +12 ° C och mer än +25 ° C;
 • hög kostnad.

Handlingsmekanismen för "Skor"

Läkemedlet "Skor" bromsar tillväxten och utvecklingen av svampar, och förhindrar också deras fortsatta reproduktion, vilket hindrar dem från att bilda sporer.

hastighetsmekanism

Bruksanvisning för vingårdar

Användningen av ett skyddande medel i vingårdar har sina egna finesser, vilket ger ett garanterat resultat.

Vätskeutspädningsproportioner

För att bearbeta vingården, späd 4 ml av beredningen "Skor" i 10 liter vatten. Trädgårdsmästaren styr visuellt förbrukningsgraden, räknar ungefär 1 liter av den beredda lösningen per kvadratmeter yta.

mogna druvor

Behandlingstid

Den första behandlingen utförs efter att de första tecknen på sjukdomens utveckling har noterats eller i slutet av infektionens första inkubationsperiod. Om sprutning krävs för profylax gör de det efter att vinrankan växer 19-25 cm.

Sprayteknologi

Det utspädda preparatet "Skor" hälls i sprutbehållaren, blandas noggrant och sprutas på druvbuskarna.

växande druvor

I avsaknad av nödvändig utrustning kan sprutning utföras med en kvast, men konsumtionen av medel ökar i detta fall avsevärt, och vätskan på druvorna fördelas ojämnt.

Hur snabbt kommer effekten att komma

Effekten av läkemedlet "Skor" varar cirka en vecka, men den positiva effekten märks redan den andra dagen.

Kompatibilitet med andra läkemedel

"Skor" är perfekt kombinerad med andra svampmedel, till exempel "Horus" och "Topaz". Det kan också användas tillsammans med insektsmedel.

spruta druvor

Toxicitetsgrad

"Skor" har den tredje faroklassen när det gäller påverkan på människokroppen. För vattenlevande organismer, såväl som bin och fisk, är läkemedlet dödligt.

Kemisk säkerhet

När du arbetar med "Skor" -beredningen måste du ha en skyddsdräkt, en andningsskydd. Rök inte, ät eller drick inga vätskor under behandlingen. Personer som inte har personlig skyddsutrustning och husdjur tas bort från arbetsplatsen.

druvsjukdom

Låt inte "Skor" komma på en persons hud eller slemhinnor. När de första tecknen på sjukdom upptäcks stoppas allt arbete, och om det finns symtom på förgiftning bör du omedelbart dricka ett par glas vatten, flera tabletter aktivt kol. Det kommer att vara nödvändigt att framkalla kräkningar samt konsultera en kvalificerad läkare.

Lagring av "Skor" -beredningen utförs uteslutande på platser långt från livsmedelsprodukter, där tillgången till barn och husdjur är begränsad.

Gardeners recensioner

Alexander, 38 år, sommarboende: ”Jag har använt Skor i flera år nu för att behandla druvor mot svampinfektioner. Resultatet glädjer mig, men grannarna säger att det efter 6 års användning kommer att behöva ta en paus. Jag har inte hittat ett alternativ ännu och kommer att fortsätta använda det här verktyget ”.

Anna, 43, ägare av ett privat hus: ”Jag odlar flera druvsorter på min webbplats. Efter en lång sökning efter ett effektivt botemedel mot svampen valde jag Skor. Läkemedlet är effektivt, orsakar inte någon betydande skada, det passar mig perfekt. Jag kommer definitivt att rekommendera det till mina grannar och bekanta. "

vingård på gatan

Vitalina, 54 år, sommarboende: ”Skor” började användas för bearbetning av flera sorter av hennes druvor på rekommendation av hennes gudson. Jag är mycket nöjd med effekten av att använda den, men priset är ganska högt, så att köpa det kostar mig en ganska öre. "

analoger

Våra tillverkare stod inte åt sidan och släppte analoger av det populära svampdödande medlet. Dessa inkluderar:

 • "Discor";
 • "Målvakten";
 • "Ren färg".

Arbetet pågår för att söka efter nya liknande läkemedel, som inte på något sätt skulle vara underlägsen den utländska prototypen vad gäller pris och kvalitet.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa