Instruktioner för användning av fungicid "Shavit" för druvor, bearbetningstid och analoger

"Shavit" är en effektiv fungicid, med bruksanvisningen för druvor som lovar att förhindra och snabbt bli av med svampinfektioner. Ett särdrag hos medlet är att det är tvåkomponent och inte leder till resistens hos patogener mot den aktiva substansen.

Sammansättning och toxicitet

Sammansättningen av "Shavita" inkluderar bekämpningsmedel som tillhör olika kemiska grupper. 70% av botemedel är folpet, vilket förstör strukturen i cell-DNA och förhindrar infektion från att spridas över hela webbplatsen. 2% av den totala kompositionen är triadimenol, vilket förstör svampens membran och undertrycker sjukdomen.

Enligt tillverkarna är "Shavit" inte ett giftigt medel, men det gäller bara växter. Men för vattenlevande invånare, bin och människor har läkemedlet en viss fara, därför är det nödvändigt att arbeta med det uteslutande i personlig skyddsutrustning och samtidigt följa säkerhetsreglerna.

Fördelarna med läkemedlet

"Shavit" har följande fördelar som skiljer den positivt från konkurrenter:

  • tvåkomponentkomposition;
  • förebyggande av infektion med parasiter;
  • universell användning;
  • möjligheten att använda för förebyggande;
  • höghastighetsprestanda;
  • lång exponeringsperiod;
  • inte giftigt.

spruta druvor

Släpp formulär

Svampmedel "Shavit" produceras i form av granulat eller pulver, packat i laminerade påsar som väger 1 eller 5 kg. Det upplöses perfekt i vatten.

Syftet med fungiciden

Huvudsyftet med "Shavita" är bekämpning och förebyggande av svampinfektioner. Det ökar också druvornas immunitet mot parasiter, förhindrar uppträdande av fästingar, fylloxera och andra skadliga insekter.

gödningsmedel för druvor

Aktivitetsspektrum

"Shavit" hänför sig till brett spektrum fungicider. Den infekterar alla för närvarande kända svamptyper och förhindrar deras ytterligare utseende på webbplatsen.

Konsumtionsnivåer

0,2 gram Shavit konsumeras per kvadratmeter. Den utspädes i vatten tills den är helt upplöst, varefter vingården behandlas med en hastighet av 100 ml vätska per 1 kvadratmeter.

Hur man förbereder en behandlingslösning

Beredning av lösningen är inte särskilt svår.Du behöver bara mäta den erforderliga mängden av produkten, häll den i vattnet och rör om tills den är helt upplöst.

plantagesprutning

Häll därefter lösningen i sprutan, blanda den noga och bearbeta

Säsong

Den första behandlingen utförs för profylax före blomningen. På våren, så snart bladen har dykt upp på druvorna, är det nödvändigt att spraya det med "Shavit". Om de första tecknen på svampsjukdomar uppträder märks, upprepas behandlingen igen. Intervallet måste vara minst 21 dagar.

Vingårdssprejning med fungicider

Första gången vinodlingarna odlas tidigt på våren, så snart gröna blad dök upp. Buskarna sprutas en andra gång före blomningen. Efter avslutad kvarstår sannolikheten för infektion av växten med svampar, därför rekommenderas det att förebygga igen.

mogna druvor

Kompatibilitet och andra medel

"Shavit" kombineras väl med alla kända bekämpningsmedel, men precis före användning eller blandning är det nödvändigt att göra ett provtest och också noggrant studera kompositionerna.

Lagringstid och villkor

Svampmedel "Shavit" kan förvaras förseglade i flera år från produktionsdatumet. Lösningen bör beredas omedelbart före användning, eftersom de aktiva substanserna kan avdunsta från den, och det kommer inte att dra nytta av dem.

Försiktighetsåtgärder vid arbete med kemikalier

"Shavit" utgör en viss fara för människor och miljön. Därför måste det iakttas säkerhetsåtgärder vid arbete med det. Använd inte fungiciden i närheten av vattendrag och undvik sprutning i starka vindar. Om det finns en bigård i närheten, rekommenderas det inte att använda läkemedlet nära bikuporna, eftersom insekter kan dö på grund av dess effekter.

försiktighetsåtgärder

När man arbetar med Shavit måste en person ha en skyddsdräkt, andningsskydd, handskar. Undvik kontakt med slemhinnor och utsatt hud. Vid det första tecknet på sjukdom eller förgiftning stoppas arbetet.

För att rengöra kroppen bör du dricka ett par glas vatten, flera tabletter aktivt kol och framkalla kräkning. Det rekommenderas också att konsultera en kvalificerad läkare.

Vad kan ersättas

Eftersom "Shavit" är ett läkemedel med två komponenter är det inte möjligt att helt ersätta det med en analog. Du kan hämta produkter med liknande egenskaper, men effektiviteten för deras användning kommer inte längre att vara densamma. För att förebygga och behandla svampar i vingården använd "Skor", "Topaz", "Quadris", "Strobi". De ger också goda resultat, men bör användas tillsammans med andra fungicider.

Som framgår av recensionerna av praktiserande vinodlare, motiverar läkemedlet "Shavit" fullständigt de materiella resurser som används på det och låter dig skydda växter från att skadas av svampinfektioner. När den kommer in i jorden, sönderdelas den i enskilda komponenter, därför skadar den inte miljön och människor i framtiden. Den senare skördade grödan betraktas också som miljövänlig och helt säker.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa