Beskrivning av druvsorten Sensation, skillnad från Senso och Bull's eye och urvalets historia

Att odla en druvsort är inte så mycket för nybörjare. Och det är alltid trevligt att ta emot läckra och söta bär som gåva för vård. Sorten har så många positiva effekter att hybriden är populär. Druvkänsla finns på små plantager och på gårdar som odlar bär till salu.

Avelshistoria

Forskare är inte alltid engagerade i valet av trädgårdsodlingar. Amatörsträdgårdsmästare gillar att experimentera. Så druvsorten Sensation är frukten av upplevelsen av V. Kapelyushny, en vinodlare med stor erfarenhet. På sin plantering avlade amatören Sensation-druvorna under förra seklet och korsade Talisman och Rizamat. Resultatet är verkligen sensationellt. Förutom utmärkt smak finns det många positiva egenskaper hos kulturen.

druvsensation

Beskrivning av sorten

För matsyfte är druvor olika:

 • kraftiga skott;
 • dekorativitet hos snidade blad med ljusgrön färg;
 • färgen på långa, fingerliknande bär, från gulaktiga till rosa;
 • vikt av stora frukter upp till 16-30 gram, och klasar från 700 gram till 1 kg;
 • frodiga buntar med konisk eller cylindrisk form;
 • söt smak med muskotaroma.

I beskrivningen av bären kan man inte inkludera fruktens unika doft, massans köttighet och saftighet. Sensationssorten förväxlas ofta med Senso- eller Bull's Eye-druvorna, som släpps i de södra regionerna, med mörklila bär. Mängden amatörval skiljer sig från den västeuropeiska analogen när det gäller mognad. De mognar senare och är instabila mot frost.

vackra gäng

För-och nackdelar

Bland fördelarna med Sensation-druvor, i jämförelse med andra typer av kultur, belyser de det faktum att buskarna:

 • tolererar frost väl vid 24-25 grader;
 • har sällan större infektioner;
 • reproducera genom rotning av sticklingar;
 • ge bra avkastning.

För att vinrankan ska bära frukt bättre beskärs skotten i tid. Överbelasta inte buskarna, annars kommer kvaliteten på bären att vara låg... De kommer att bli grunt och vattniga.

lila bär

Specifikationer

Kulturens huvudparametrar inkluderar det faktum att druvor är Sensation:

 • mognar inom 100-110 dagar;
 • självpollinerad, eftersom den är täckt på våren med både kvinnliga och manliga blommor;
 • har lösa kluster med stora långsträckta bär;
 • frukt är välbevarade och kan transporteras över långa avstånd;
 • Bär rikligt med bär med söt massa, avger lite muskot.

Det är inte för inget att sensationen betraktas som den bästa bordsdruvan av den tidiga mogna typen.

lösa kluster

Planteringstips

En värmeförsörjande växt behöver platser som är väl upplysta av solen.Jord för sensation druvor förbereds i förväg. Gropar för plantor grävs till ett djup av 70-80 centimeter med en bredd av 50-60. Det bör finnas ett mellanrum på 1,5-2 meter mellan hålen. Var noga med att hälla den i hålen i bördig jord, blanda den med superfosfat (100 gram), kaliumsalt (50 gram).

Årliga plantor väljs med starka rötter. De skärs och lämnar en längd på 15-20 centimeter. Luftdelen är förkortad till 2 knoppar.

En planta placeras i mitten av gropen och rötterna strö av näringsrik jord. Det är bättre att fästa stiftet direkt och binda skjutet till det. Många gräver i ett rör med en diameter på 10 centimeter i närheten. Det används för att vattna och mata buskarna.

starka rötter

Växande och vård

När du planterar från 2 vänsterknoppar växer det två skott under en säsong. Stegsonerna, som visas på sidorna, klämmer över det 2-3: e bladet. Nya skott bör brytas helt av.

Efter att druvorna har tillbringat vintern under tak, skär vinrankan och lämnar två knoppar på varje. På våren 3: e livet kommer det redan att finnas 4 vinstockar eller ärmar. På hösten kommer de att ge 8 skott. På varje hylsa är det nödvändigt att bilda två processer. På den ena finns upp till 12 knoppar, å andra sidan en ersättningsskott, 2-3 knoppar.

Den normala belastningen på druvor anses vara högst 40-50 knoppar. Detta betyder att 10-14 av dem finns kvar på varje ärm. Efter frukt, efter 5-6 år, behöver ärmarna byte. Det kommer från två starka ersättningsskott.

transfusion av blommor

Utan korrekt bildning kommer druvor inte att producera stora och välsmakande buntar med bär.

Vattna växterna 2-3 gånger per sommar. Det är viktigt att fukta plantagen i oktober.

Toppförband består av applicering av organiska gödningsmedel på våren, mineralgödsel - på hösten. Det räcker med att lägga till en hink med fågeluttapslösning utspädd i förhållandet 1:15 till busken, 100 gram träaska vardera.

Vingårdens täta jord behöver lossna.

korrekt bildning

Om sjukdomar och skadedjur

Sensationsdruvan varierar sällan för sjukdom. Växten är maximalt resistent mot mögel och oidium. Utvecklingen av svampinfektioner kan förhindras genom profylaktisk behandling av buskar med fungicider: "Radomil", "Quadris".

Insektsdödande produkter skyddar vinrankan från skadedjur: "Aktara", "Match".

Rätt skötsel, kompetent utförd jordbruksteknik av druvkultur kommer att leda till riklig frukt. Och bärens kvalitet kommer alltid att vara på en hög nivå både i smak, arom och storlek.

kvalitet på bär

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa