Beskrivning och egenskaper för Rumba-druvor, planterings- och vårdfunktioner och historia

Att odla Rumba-druvor är en relativt ny hobby för ryska trädgårdsmästare. Sorten är tio år gammal. Men även under en så kort period lyckades han vinna popularitet och pressa ut många, en gång berömda, druvkultivarer. Framtidsutsikterna växer på grund av det speciella hos både växten och odlingen. Men vad är de?

Beskrivning och historik för sorten

Druvsorten Rumba är hybrid och växer snabbt. Vinrankan ger en tillväxt av fem skott på busken. Full fruktning börjar inom ett par år, efter att druvorna har planterats. En beskrivning av denna sort är inte möjlig utan att nämna storleken på penslarna - de är stora och väger ofta i ett kilogram. Fall när handens vikt överstiger ett och ett halvt kilo är inte så sällsynta.

Rumba klassificeras som en ung sort eftersom den inte är mer än 10 år gammal. Det uppföddes genom hybridisering mellan Cherrel och Red Delight, av V. Kapelyushny, en berömd druvodlare-entusiast från Rostov-regionen.

Utmärkande egenskaper

Huvudkarakteristiken för sorten är att den tillhör bordet. Detta innebär att den bästa användningen inte är produktion av vin, utan konsumtion som mat.

Men naturligtvis finns det andra distinkta egenskaper som gör att Rumba sticker ut från tävlingen:

 • fruktfärg - rosa;
 • bärvikt - upp till 10 gram;
 • form - oval;
 • arom - uttalad muskot;
 • sockerinnehåll - upp till 23%.

Rumba druvor

Bärarna mognar beroende på väderförhållandena: minst 95 dagar och högst 102 dagar. Anläggningen klarar ganska svår frost utan skydd - upp till -23 grader Celsius. Detta beror på uthålligheten hos föräldrarna.

Vilka är dygden hos Rumba-druvor?

Denna druva kännetecknas av ett antal fördelar som har gjort den populär bland inhemska trädgårdsmästare och sommarinvånare. Idag är det en extremt populär bordssort.

Så varför är sorten så älskad? Men eftersom Rumba:

 • har bärbara bär;
 • bär stabilt frukt;
 • tål låga temperaturer även utan skydd;
 • mognar vänskapligt;
 • sticklingar rotar lätt i de flesta jordtyper;
 • har en uttalad sötma av bär.

Rumba druvor

Naturligtvis gör det inte utan några nackdelar. Men de är den andra sidan av meriterna. Så, ett högt utbyte leder ibland till en minskning av fruktens storlek.

Landningsförfarande

Rumba-druvor klassificeras som krävande sorter. Inte kresen om jordens sammansättning. Till skillnad från industriella sorter växer den lätt på tunga, humurika jordar.Och samtidigt tolererar den mycket dålig jord.

Men sådan opretentiöshet betyder inte att kulturen kan göra det utan att följa vissa planteringsregler.

Det krävs att gräva upp marken ett par veckor innan du gräver skyttegren för att planta sticklingar. En hink med organiska gödningsmedel appliceras på varje kvadrat i tomtområdet.

Rumba druvor

Ett avstånd på minst tre meter tillhandahålls mellan framtida buskar. Arrangering av dränering är viktigt eftersom druvor inte gillar stillastående vatten. Dessutom installeras ett stöd i varje grop.

Skötselfunktioner

Reglerna för vård av växten är ganska enkla och inkluderar snabb vattning och införande av nödvändiga gödningsmedel. Samtidigt, som noterats ovan, gillar druvorna inte för mycket vatten. Plantorna vattnas särskilt rikligt omedelbart efter plantering. Senare är de begränsade till två dussin liter per buske för vattning - efter att jorden torkar ut. Volymen reduceras ännu mer när vilotiden närmar sig.

vattna druvor

Komplicerade gödningsmedel appliceras sällan - vart tredje år. Näringsämnen tillsätts under vattning. Organiska gödningsmedel appliceras på samma frekvens. Superfosfat, nitrat och kaliumsalt appliceras före blomningen. Beskärning är ett måste för alla druvbuskar. Det gör det möjligt att reglera belastningen på växten under frukten. Det optimala antalet ögon är 35 per buske.

Ett tecken på korrekt bildning är mogningen av vinrankan med 2/3.

Reproduktionsmetoder

Rumba-druvor förökar sig på samma sätt som andra sorter - av plantor, som skärs från vinrankan på våren eller tidigt på sommaren.

druvtaglingar

Vilka sjukdomar är benägna att?

Denna sort är särskilt motståndskraftig. Det påverkas sällan av vanliga svampsjukdomar som mögel och mögel. Även om det ibland kräver förebyggande fungicidbehandlingar.

Slutsats

Rumba-druvsorten är stoltheten över inhemska amatörutbud. Denna hybrid av två andra populära kultivarer är exceptionellt tuff. Den kan motstå sådana drag i det ryska klimatet som mycket låga temperaturer på vintern utan märkbara konsekvenser.

Bärens smak är söt, och aromen kännetecknas av uttalade muskotnötter. Enkel underhåll har redan gjort denna kultur mycket populär.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa