Beskrivning och egenskaper för druvsorten Ruby Jubilee, odling och skötsel

Under lång tid har druvor odlats inte bara av professionella vinproducenter utan också av amatörsträdgårdsmästare. En av de populära sorterna bland sommarinvånare är en hybrid av Ruby Jubilee-druvor. Sorten är opretentiös när det gäller odling och ger en rik skörd året runt.

Beskrivning av druvor Ruby Jubilee

Innan du väljer en druvplantering bör man undersöka buskens huvudsakliga egenskaper. Först och främst uppmärksammas buskens egenskaper, val av val, fördelar och nackdelar med hybrid.

Ruby årsdag

Val av val

Urvalet av sorten Rubinovy ​​Yubiley utfördes av en amatörförädlare Krainov V.N. Hybriden tillhör sorter med en tidig mognadstid. De första mogna bären på buskarna hittas 100-115 dagar efter att äggstockarna visas på växten.

Beskrivning av busken

Plantor på en ny plats rotar snabbt efter plantering. Buskarna är medelstora. Utbytet är högt, samlingen av mogna klasar inträffar under det andra decenniet av augusti. Pollinering kan ske även i regnigt väder.

Fördelar och nackdelar

Druvorna är stora. I genomsnitt väger bunten från 500 till 800 g. Gruppen är cylindrisk. Skalet är från blekrosa till djup vinröd, tät, inte skadad under transport. Massan är av samma skugga, saftig och sockerhaltig med muskotsmak. En druva väger i genomsnitt 12 g.

Fördelar och nackdelar

Fördelarna med druvsorten Ruby Jubilee inkluderar:

 • Hög produktivitet.
 • Tidig mognad av klasar.
 • Druva löv är lämpliga för att göra dolma.
 • Bärsmak.
 • Lagringstid.
 • Långdistans transportabilitet.
 • Plantor tar snabbt rot på en ny plats.

Inga signifikanta brister hittades i Ruby Jubilee hybrid.

högt utbyte

Egenskaper av sorten

Fördelen med hybrid är att buskarna har immunitet mot många jordbrukssjukdomar. Druvorna är inte frostbeständiga och i svåra frost kan kärnan frysa. Därför är vinrankan täckt med säckväv eller grangrenar för vintern.

Druvor är rika på näringsämnen och antioxidanter som kroppen behöver för att bekämpa många sjukdomar.

Plantera plantor

Att plantera unga plantor på ett permanent ställe är ett avgörande steg, under vilket grunden läggs inte bara för skörden utan också för växtens immunitet.

bärsmak

Förbereda landningsplatsen

För plantering väljs öppna soliga områden. Eftersom druvorna tillhör de södra växterna, där det finns mycket solljus och värme, växer buskarna mycket dåligt i skuggan och producerar praktiskt taget inte en gröda.

Dessutom är det viktigt att platsen är skyddad från vinden. Det mest optimala alternativet för plantering är husets väggar på södra sidan. Innan plantering är det värt att dra sig tillbaka 1 m från väggen. Druvorna föredrar att växa på lutande eller sandig lerjord.

mognad av klasar

Förbereda jorden

Steg för att förbereda en plats för plantering av druvplantor:

 • Gräv ett hål till ett djup av 80 cm.
 • Fyll botten med grund dränering.
 • Blanda sedan det översta jordlagret med gödsel och mineralgödselmedel för tillväxt och fyll hålet med den resulterande jordblandningen.
 • Lämna utrymme i 1-2 veckor.

Vid behov avoxideras jorden med dolomitmjöl. Vinrankor rekommenderas inte att planteras på sura jordar. Efter 7-14 dagar börjar du plantera en planta.

mynt i jämförelse

När kan du plantera

Det rekommenderas att plantera Ruby Jubilee-hybrid i början av oktober och innan de första höstfrosten börjar. Under vintern får plantorna tid att slå rot och på våren börjar de aktivt växa. Du kan också plantera druvbuskar på våren, efter att snön smälter och värmens början.

Beskrivning av åtgärder: vad för vad

Stadier av plantering av en planta i öppen mark:

 • Gräv ett hål med parametrar 80 x 80 x 80.
 • Kör ett metallrör i botten av gropen och ett annat bredvid.
 • Dränering hälls till botten och sedan 150 g kaliumgödsel.
 • Placera plantan i hålet och täck med jord.
 • Tampa lätt nära bagagerummet.

Häll rikligt med varmt vatten efter plantering. Druvplantor rekommenderas inte att planteras bredvid andra växter. Det är oönskat att fördjupa plantan, detta kommer att påverka växternas tillväxt negativt. Om endast kvinnliga sorter planteras, kommer skörden över tiden att krympa. Varje pollinatorsort planteras nödvändigtvis i närheten.

man med ett skylt

Funktioner av växande och vård

Utan underhåll kommer vinrankan att bli värre och ge mindre avkastning. Genom att applicera gödningsmedel snabbt ökar växternas resistens mot sjukdomar.

Beskär vinstockar

På sommaren beskärs styvbarn mest. Huvudbeskärningen görs under hösten. Förfarandet syftar till att öka utbytet. Beskärningen utförs 2 veckor efter skörden.

Trin för beskärning av vinstockar:

 • Vinrankan skärs före tillväxten av levande trä (när den skärs bör vinrankans färg vara ljusgrön);
 • 2-3 cm vinstockar lämnas på en levande knopp.

På sommaren finns två starka skott kvar, och resten avskärs. Flera knoppar finns kvar på varje gren. Grenarna är spridda. Ett år senare stängs några av grenarna av. På varje sida finns 2-3 grenar kvar med flera skott. Under efterföljande år beskärs grenarna så att växten inte förtjockas.

beskärning vinstockar

Bevattning

Vinrankor växer bra utan vattning tack vare ett kraftfullt rotsystem. På våren vattnas buskarna med början av växtsäsongen, när bladen och knopparna blommar.

På sommaren vattnas växten medan druvorna hälls. Vattning behövs inte före och under blomningen. På grund av fukt smuldrar blommorna upp. Förra gången druvorna vattnas innan det kalla vädret börjar för att förbereda växten för vintern.

liana bagageutrymme

Fertilizer

Den första utfodringen utförs efter bildandet av äggstockarna. Kväve införs i jorden. Andra gången är en vecka före blomningen. Organiskt ämne, fosfor eller kalium införs i jorden. Bladförband utförs 2-3 dagar före blomningen av blommorna.

Andra gången sprayas vinrankan med gödselmedel 5 dagar efter knopp. Och sista gången - 5 dagar efter blomningen.

Innan kallt väder börjar kväve, träaska och mineralgödselmedel in i jorden. Detta förbereder rhizomen på vintern.

äggstocksbildning

Sjukdom och skadedjursbekämpning

Oftast påverkas druvor av mjölk och mögel. För att bekämpa sjukdomar används både kemikalier och folkrättsmedel. Ett effektivt profylaktiskt medel mot sjukdomar - "Ridomil Gold". Använd "Hom" eller "Oxyhom" för behandling av mjölk. Läkemedlet "Abiga-Peak" och Bordeaux-vätska hjälper till med antraknos. Svart fläck bekämpas med kopparinnehållande kemikalier.

Av insekterna på buskarna finns filtkvalster, lövrullar, skalkryp och insekter med falsk skala. För insekter besprutas druvor med beredningar "Fufanon-Nova", "Inta-Vir", "Alatar". Bladrullen bekämpas med hjälp av Fitoverm. Kemikalierna "Akarin", "Kleschevit" hjälper till med fästingar. De skadade delarna av anläggningen skärs bort och kastas.

druvor påverkas

Skörd: insamling och användning

Skördas i slutet av augusti. Klipporna skärs med en vass kniv för att inte skada grenarna. Förvara klasarna på en sval mörk plats. Det är viktigt att hålla klasarna ur solljus. Detta sänker sockernivåerna i druvorna. Vin och kompott är gjorda av klasarna, och de konsumeras också färska.

skörden skördas

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa