Beskrivning av Rosemus druvor, plantering och vårdregler

Rosemus druvan anses vara en mycket populär gröda. Det ger en god skörd och är resistent mot många sjukdomar. Denna sort kan motstå ganska svår frost. Därför väljer många trädgårdsmästare det. För att uppnå framgång med att odla en kultur är det viktigt att korrekt plantera arbete och vara uppmärksam på att växten är full.

Avelshistoria

Druvorna av denna sort odlades av Zaporozhye-uppfödaren Zagorulko V.V. Hybriden baserades på varianterna Arcadia eller Sofia. Som ett resultat var det möjligt att få fram en mer sockerrik kultur med muskotnoter. Sorten kallas ofta Rasmus.

rosemus druvor

Beskrivning och egenskaper hos sorten Rosemus

Denna växt kännetecknas av stora bär. Gruppen kan väga upp till 1 kilogram. Fruktens struktur är mjuk och saftig. De har en söt, rik smak med en lätt surhet.

Varje bär väger 12 gram och har en rund-oval form. Skorpan känns inte när man äter. Frukterna har en uttalad arom som liknar den av en te ros.

Samtidigt fortsätter muskotnötter med frukt fram till oktober.

För- och nackdelar med druvor

De viktigaste fördelarna med växten inkluderar följande:

  • full mognad av vinrankan;
  • hög motståndskraft mot frost;
  • bisexuell gröda med god pollineringsnivå;
  • ovanlig smak och attraktivt utseende på frukten;
  • utmärkt portabilitet;
  • motståndskraft mot mjölk, mögel och råtta;
  • motstånd mot getingar.

Mogna buntar kan hänga på buskarna under lång tid utan att tappa smaken. Samtidigt har sorten vissa nackdelar. Dessa inkluderar behovet av skydd för vintern. Ärtor observeras ibland.

rosemus druvor

Hur man odlar en gröda korrekt

För att lyckas växa en växt måste han tillhandahålla fullständig och högkvalitativ vård.

Landningsdatum

Det är bäst att utföra planteringsarbeten på våren. Men i söder kan buskar planteras på hösten.

Hur man väljer en landningsplats

Anläggningen kräver ett väl upplyst område. Det bör planteras på södra sidan av byggnader. En höjd utan drag är bäst lämpad. Det rekommenderas inte att plantera grödan i skuggan. Dessutom är grannskapet med träd som kännetecknas av kraftfulla rötter inte lämpligt.

Plantera druvor

Planteringsmaterial

Innan du köper plantor är det värt att undersöka för integritet. De måste vara starka och friska. När du köper en sjuk växt kan du smitta en hel trädgård.

Hur man planterar druvor

Det är värt att förbereda spåret 2-3 veckor innan plantering. För Rosemus druvor krävs en grop på 60-80 centimeter bred och 60-70 centimeter djup. Sätt åt 10 centimeter av det översta skiktet. Det rekommenderas att fylla gropen med en sammansättning baserad på humus och mineralgödsel.

Med tung jord i botten är det värt att göra en kudde baserad på krossad sten eller krossad tegel. Tjockleken bör vara 5 centimeter. I detta fall bör sand läggas till marken själv.

Innan plantering rekommenderas att blöta buskarna i vatten eller en tillväxtstimulator. Sedan ligger de i en fördjupning, besprutad med jord och vattnas rikligt.

Plantera druvor

Druvvård

För att busken ska utvecklas fullt ut och få en bra skörd, behöver den högkvalitativ vård.

Regelbunden vattning

Det rekommenderas att vattna buskarna två gånger i veckan. I torka ökas antalet vattningar upp till 3 gånger.

Växten behöver riklig markfuktighet. Efter förfarandet bör jorden lossas och böjas.

Vattna druvorna

Befruktning

Vinrankorna måste matas. För att göra detta kan du köpa färdiga kompositioner - Thanos eller Benefit. Du kan också mata dig själv. För detta rekommenderas att man tar 1 kilo träaska, 2 kilo humus och 7 liter vatten.

I maj är det dessutom värt att använda gödselmedel baserade på kväve, kalium och fosfor. I juli behöver busken kväve- och kaliumtillförsel. Potashföreningar introduceras i september.

Snabb beskärning

Denna sort kräver systematisk beskärning. Under proceduren rekommenderas att bli av med de drabbade och torra grenarna som inte bär frukt. Under manipulationen ska 4 vinstockar lämnas på varje buske.

Beskärning av druvor

Förberedelse för övervintring

Sorten är motståndskraftig mot frost. Den klarar temperaturer så låga som -23 grader. Om regionen har ett hårdare klimat måste buskarna isoleras.

Hur man skyddar grödor från skadedjur

Ibland lider druvor av skadedjur. Det kan också påverkas av farliga sjukdomar. I en sådan situation är det värt att vidta åtgärder i tid.

Fåglar

Under mognad lockar frukterna fåglar. De hackar snabbt saftiga bär. För att skydda växten mot fåglar rekommenderas det att installera ett nätstaket. För att skrämma bort små fåglar, använd färgade band eller fågelskrämmor.

Druvskydd

getingar

Söta bär lockar ofta getingar. För att skydda planteringen från insekter bör borstarna förpackas i små nylonpåsar med små celler. Med hjälp av ett sådant skydd är det möjligt att undvika skador på druvorna med getingar. Samtidigt hindrar inte påsarna flödet av luft och sol till frukterna.

Klibbiga fällor är också godtagbara. Insekticidala preparat anses vara ett effektivt botemedel. Dessa inkluderar Delta Zone eller Geth. Dessutom är det värt att hitta bågar och att vidta åtgärder för att förstöra dem.

Vinlus

Växten kan påverkas av fylloxera, även kallad druvlöss. Dessa parasiter är små i storlek och gulgrön. Skadedjur skadar rotsystemet och löv på grödan.

Det är mycket svårt att hantera fylloxera. För att bli av med parasiter är det värt att använda flyktig koldisulfid. I detta fall rekommenderas det att använda en produkt med en koncentration av 300-400 kubikcentimeter. En lägre dos ger inte konkreta resultat. För profylaktiska ändamål används fungicider. Aktiva ämnen inkluderar Aktar och Confidor.

phylloxera druva

Bakteriell cancer

Denna sjukdom drabbar många druvsorter. Samtidigt förekommer vitgul eller svartbrun formationer i buskens rotdel.När sjukdomen utvecklas minskar avkastningsparametrarna och fruktens smak försämras.

Att hantera denna sjukdom är mycket svårt. Därför är det värt att uppmärksamma förebyggande. När du köper plantor bör du undersöka dem noggrant. Eventuella skador kan orsaka utvecklingen av sjukdomen.

Om druvorna har drabbats av bakteriecancer måste de ryckas ut och brännas. Därefter ska jorden behandlas med antibakteriella medel - Gamair eller Fitolavin.

Bakteriell cancer

Skörd och lagring

Denna druvsort rekommenderas inte att förvaras på buskarna förrän i oktober. Annars förlorar dess bär sin muskotsmak. Det rekommenderas att samla ihop buntarna noggrant för att inte skada frukterna.

Det är bäst att äta druvor färska. Det är i en sådan produkt som maximalt innehåller vitaminer. På en sval plats kan bär förvaras i 2-3 månader. Frukten kan också användas för beredning av juice, gelé, marinader.

Rosemus druvor är mycket populära bland bönder. Denna gröda kännetecknas av utmärkt produktivitet, tolererar lätt frost och ger mycket välsmakande frukter. För att busken ska utvecklas normalt måste den sköts ordentligt.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa