Beskrivning och historia för avel av Riesling-druvor, reglerna för dess odling

Rieslingdruvor är ett värdefullt bär som är ett lager av vitaminer och mikroelement. Sorten kallas också "vingårdens kung". Druvsorten är dessutom en ersättningsbar produkt i produktionen av högkvalitativa vindrycker. Det resulterande vinet har en utsökt smak, arom och anses vara en elitdrink. Därför är det värt att uppmärksamma Rieslingsorten när man väljer de bästa druvorna för odling för produktionsändamål.

Funktioner i sorten

Riesling anses vara en teknisk druva. Bär används för produktion av vinedrycker och juice. Enligt de morfologiska egenskaperna hos bär, biologiska egenskaper, tillhör buskar till den västeuropeiska gruppen av druvsorter. Dessutom är själva växten opretentiös i vård och kan växa även i svala regioner.

Avelshistoria

Växtens historiska hemland är Rhindalen, där kulturen först nämndes på 1400-talet. Antagligen odlades växten från en vild vinstock och en redan odlad art.

1435 började greven Katzenelnbogen att odla druvor på slottets mark och placerade druvplantor längs den södra väggen.

Sedan den tiden har druvsorten fått erkännande över hela världen. Idag är kulturen utbredd överallt. Denna sort odlas både i Österrike och Tyskland, liksom i Bulgarien, Schweiz, Ungern och USA. I Tyskland är cirka 60% av den totala druvvolymen Riesling.

Riesling druvor

Specifikationer

Den populära sorten för vita druvor som används för produktion av vindrycker har ett antal egenskaper och skiljer sig från andra när det gäller tekniska egenskaper. Därför måste du överväga beskrivningen av arten innan du odlar en kultur. Grödan hålls färsk under lång tid. Och vinerna förblir läckra även efter fyra århundraden.

buske

Druvbuskarna betraktas som kraftiga, skiljer sig åt i halvspridande skott. Samtidigt sticker busken ut med en hög nivå av vinstornmognad.

Riesling druvor

Löv och skott

Växtens blad har flera egenskaper:

 • bladen är rundade, med 3 eller 5 lober;
 • blad dissektionsdjup - medium;
 • yta - grov;
 • unga blad av bronsfärg. Mogen lövverk - rik grön, på hösten - gul;
 • bladen är grova vid beröring, med vener under;
 • den nedre delen av bladet är lite utelämnad.

Den unga vinrankan har en ljusbrun nyans, mättad vid noderna.Skott, som just börjat mogna, är täckta med en liten ljusgrön dunig och täckt med rosa tänder. Den axiella, petiolata delen är rödaktig.

Riesling druvor

Blommor

Kulturens blommor är bisexuella, vilket förenklar processen för att pollinera kulturen.

bär

Druvbär har också ett antal skillnader:

 1. Små till medelstora kluster kan nå längder från 8 till 16 centimeter.
 2. Massan på en kvist med bär är i genomsnitt 100 gram.
 3. Gängens stam är 3-5 centimeter.
 4. Bärarna själva är små i storlek, med ett starkt och tunt skal.
 5. Bärens färg är vitgrön. I detta fall täcks frukterna med en gulaktig blom.
 6. Bär skiljer sig också i en behaglig och harmonisk smak.
 7. Sorten kan variera i ärter.
 8. Kastfrekvensen för blommor och frukt är hög.

Riesling druvor

Socker i bär innehåller 17-18 procent. Druvornas surhet är 1 procent. Därför är sorten idealisk för framställning av osötade drinkar av vitt vin.

Mognande termer

I avsaknad av starka temperaturförändringar mognar druvorna 165-170 dagar. Och redan i slutet av september kan du njuta av den första skörden.

Produktivitet och vinterhårdhet

Kulturens fertilitet är 87-90 procent. I genomsnitt bildas två borstar på en skott. Du bör inte sträva efter att öka avkastningen, eftersom kvaliteten på bären kommer att minska. I detta fall kan avkastningen nå 157 centner per hektar.

Riesling druvor

Anläggningen har en hög frostbeständighet. Äggstockar bildas sent, tack vare vilken kulturen lätt tål vårfrost.

Nyanserna av att växa

Riesling är en växt som är lätt att odla och låga underhåll. Druvsorten skiljer sig åt genom att den inte kräver en enorm mängd värme och solljus för tillväxt. Dessutom växer buskar i regioner med konstant höga temperaturer, bären snabbare, men har inte en rik smak och arom och är inte lämpliga för vinframställning.

I svala klimat mognar bären långsamt, men denna temperaturregim har en positiv effekt på grödans kvalitet. Bären börjar mogna i slutet av september och lämpar sig för skörd tidigast november.

Riesling druvor

Landningsregler

När du odlar buskar måste du ta hänsyn till följande funktioner:

 1. Det är viktigt att ordentligt förbereda ett hål för plantering. Sitsdiametern måste vara minst 60 centimeter. Djupet på hålet bör matcha storleken på plantorna rötter.
 2. Det är viktigt att välja rätt plats vid plantering. En sluttande sluttning med lerjord är idealisk.
 3. Det är möjligt att odla buskar med ett skydd, vilket är en standardfri formation på fyra ärmar. Längden på strukturen bör vara 40-60 centimeter. Du kan också odla en kultur utan skydd, på högre boles, upp till 1,2 meter lång. I detta fall gör du en formation på en tvåarmad kordon och sex fruktpilar.
 4. När du odlar på ett standardfritt sätt, ge en belastning på 30 skott på växten.

Riesling druvor

Själva landningen utförs på följande sätt:

 1. Ett tio centimeter lager av befruktad jord placeras i det förberedda hålet.
 2. Efter att ha spritt rhizomerna placeras plantorna i den beredda marken.
 3. Graven är hälften fylld med befruktad jord.
 4. Landningsplatsen fylls sedan med varmt vatten.
 5. Efter att ha väntat på att jorden torkar, fyll hålet med jord till slutet.
 6. Vattna växten två gånger: efter 2 veckor och efter en månad från plantering. Om vädret är regnigt kan du inte vattna plantorna.

Plantor, som är rotade på våren, ger en skörd under det andra året. När den planteras på hösten kommer plantan att bära frukt under den tredje säsongen.

Krav på jordkomposition

För odling av druvor är inte alltför bördiga jordar med en kalkhaltig sammansättning lämpliga.

plantera druvor

Vård

Standardvård för druvbuskar inkluderar: vattning, beskärning, gödsling, ogräs och skadedjursbekämpning.

Vattning

Vattning krävs för unga plantor upp till två år gamla. Samtidigt utförs inte jordfuktning under perioden med blomsterodling och intensiv tillväxt av skott. Antalet vattningar bör inte vara mer än fyra gånger per säsong.

Fertilizer

När man planterar plantor är det viktigt att mata växten med mineralgödsel som är lämplig för denna sort. Sådan utfodring räcker för att buskar kan bära frukt i 2-3 år. Efter att tiden har gått, är det nödvändigt att befrukta den slitna marken igen.

markgödsling

beskärning

Beskär starka unga grenar varje vår och skär av flera knoppar. Således ger de rätt belastning på skottet av växten och ger vinrankan en form som är lämplig för vintring. Plantorna från det första året skärs inte.

Upprepa beskärning och formning av buskar i 3-6 år tills busken får sin optimala form. Skär sedan av torra och icke-fruktande grenar.

Jord lossnar

På sommaren, lossa jorden, på våren och hösten - djupt gräva. Behöver jag täcka druvorna för vintern. En frostbeständig växt kan överleva även den allvarligaste vintern om planteringen genomfördes enligt alla regler.

skydd för druvor

Förebyggande och kontroll av skadedjur och sjukdomar

Växten har dålig motståndskraft mot ett antal sjukdomar:

 1. Känslig för bakteriecancer.
 2. Eventuell infektion av växten med pulverformig mögel och grå råta.
 3. Graden av mögelinfektion är liten.
 4. Bär påverkas av mögel.

Busken är inte motståndskraftig mot skadedjur - filloxera och druvbladmask. Anläggningen attackeras också av fästingar och druvtripor.

För att skydda buskar från skadedjur och sjukdomar vidtas förebyggande åtgärder:

 1. Gödsling av jorden.
 2. Beskärning och vattning.
 3. Specialevenemang:
 4. sprutning med fungicider;
 5. vattna hästar med Fundazole-lösning.
Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa