Beskrivning av Richelieu-druvor, plantering och vårdregler

Richelieu-druvor är populära bland många jordbrukare. Det är en lovande gröda med en tidig mognadstid. Druvorna kännetecknas av höga utbytesparametrar. Det kännetecknas av utmärkt smak och god försäljningsbarhet. För att uppnå framgång med att odla en gröda rekommenderas att vattna, utfodra, klippa den i tid. Förberedelse för vintern och skydd mot skadedjur är också viktigt.

Beskrivning och egenskaper hos Richelieu-druvor

Det är en hybridgröda som kännetecknas av en mitten av tidigt mognad. Bär kännetecknas av tät massa, därför tolererar de transporter väl och har en lång hållbarhet.

Nyckelfunktionen är den höga överlevnadsnivån för sticklingar. Anläggningen kännetecknas av aktiv utveckling och utmärkt produktivitet. Kulturen är resistent mot frost och tål temperaturer så låga som -23 grader.

Buskar av denna sort betraktas som medelstora. De kännetecknas av stora kluster som väger 1 kg. De kännetecknas av en konisk form och en mediumlös struktur. Frukten är inte benägna att ärter.

Richelieu variation

Stora rundade blad har en rik grön nyans. De kännetecknas av en röd stjälk. Vinrankan har ljusbrun färg och växer upp till 3 meter i höjd. Tjockleken är 5 centimeter.

Frukterna är stora och runda i form. Varje bär väger 10 gram. Skalet är mörkblått i färgen. Insidan är saftig, köttig massa.

Druvorna kännetecknas av en söt smak.

frukt efterrätt

De främsta och nackdelarna med sorten

De viktigaste fördelarna med druvor inkluderar följande:

 • stor storlek på klasar och frukter;
 • söt smak;
 • universal tillämpning;
 • hög produktivitet;
 • aktiv utveckling av sticklingar;
 • bra torkmotstånd;
 • brist på tendens till ärt;
 • hög resistens mot sjukdom.

Samtidigt har kulturen också vissa nackdelar:

 • beroende av avkastning på rätt vård;
 • behovet av skydd för vintern;
 • risken för insektsattacker.

storleken på klasarna

Hur man odlar en gröda korrekt

För en framgångsrik odling av en gröda är det värt att plantera korrekt.

När är det bättre att plantera

Det rekommenderas att plantera druvor av denna sort i augusti. Detta bör göras före ankomsten av kallt väder.

Var man ska plantera på platsen

Denna sort älskar väl uppvärmd jord. Det är bäst att placera buskarna på den sydvästra sidan av platsen. Du bör inte plantera anläggningen på platser med ett högt grundvattenbord. En ung buske behöver lätt och andningsbar jord. Det bör ha låg eller neutral syrahalt.

växt på platsen

Landa i marken

För att utföra planteringsarbete är det värt att utföra följande åtgärder:

 • förbereda ett urtag för plantering - dess dimensioner bör vara 20x20x20 centimeter;
 • häll sand och sågspån - tjockleken på detta lager ska vara 1 centimeter;
 • klipp botten av plastflaskan;
 • riva av bladen från skärningen, klipp av den på båda sidor;
 • lägg busken i urtagningen, strö lätt över jord och vattenbrunn;
 • täck plantan med en förberedd flaska och strö den helt med jord;
 • ta bort locket för att tillåta luftåtkomst.

Rekommendationer för vård av druvor

För att uppnå riklig frukt och normal utveckling av busken är det värt att ge busken omfattande vård.

göra en lösning

Vattning och utfodring

Denna sort tål inte överflödigt bra fukt. Därför rekommenderas att vattna busken när jorden torkar ut. Överskott eller brist på vatten är skadligt för vinrankan.

Under det första året rekommenderas att vattna vingården upp till 4 gånger. Häll 4 hinkar med vatten under busken. Det är förbjudet att fukta jorden före blommande och under blommande. Detta kommer att få blommorna att kasta ut.

Det är inte nödvändigt att fukta jorden under växten 2 veckor innan skörden. Våt mark kommer att provocera sprickor och minska deras sockerinnehåll. Med systematiskt överflöde observeras ruttning av rotsystemet och skador på grenarna med grå råta.

Richelieu-druvor behöver systematisk befruktning. Det är värt att använda preparat baserade på fosfor och kalium vart tredje år. För 1 kvadratmeter används 50-60 gram medel. På våren rekommenderas det att introducera kvävemedel - 3-4 gram per 1 kvadratmeter.

vattna på roten

Jordvård

Efter varje vattning för att bevara jordfuktighet och bättre penetration av luft och näringsämnen till rötterna är det värt att förlora jordens översta skikt. Manipulation hjälper till att förhindra utveckling av nytt gräs.

Förutom att lossa, måste jorden vara böjd. För detta är det värt att använda humus. Skikttjockleken bör vara 10 centimeter. Mulch hjälper till att hålla jorden varm och fuktig.

Stöd

För att uppnå snabb mogning av frukter rekommenderas det att ordna klusterna tillräckligt låga. Trästöd hjälper till att förhindra skador på skott. Anläggningen kan ta emot den maximala mängden solljus och ventilera buskarna.

stöd i trädgården

Bindande skott

Det rekommenderas att binda skott. Tack vare detta kommer det att vara möjligt att skydda dem från att drabbas av vinden. Dessutom bidrar proceduren till enhetlig placering och fixering av grenarna i önskat läge. När skotten utvecklas är de bundna till en vertikal spaljé. Vinrankan bör nå 40-50 centimeter.

beskärning

Det rekommenderas att systematiskt bilda en buske. Detta garanterar en förtjockning av vinrankan och ökar aktiviteten för utveckling och mogning av frukter. De blir större och mer saftiga. Under beskärning rekommenderas att högst 40 ögon lämnas på en busk. I detta fall är 8-10 avskurna.

Köldskydd

Busken kännetecknas av ett genomsnittligt motstånd mot frost. Anläggningen tål temperaturfall ner till -22-23 grader. Därför bör buskarna definitivt täckas för vintern.

skydd mot kallt väder

Växtsjukdomar och skadedjur

För druvor av denna sort är medelbeständighet mot svampinfektioner karakteristisk. Oftast lider han av grå råtta. I detta fall är lövverk och ved känsliga för sjukdomar. De provocerande patologiska faktorerna är långvariga regn och överdrivet vattning.

Det är också värt att utföra förebyggande av andra patologier - mjölk, mögel, antraknos, bakterios, nekros.

För att förhindra farliga sjukdomar sprutas druvor två gånger - före blomningen och vid utvecklingen av bär.

växt med fläckar

Insamling och lagring av sorten

Richelieu-frukter mognar på 115-120 dagar från början av växtsäsongen. Fokusera i så fall inte på fruktens mörka skugga. Full mognad inträffar närmare höstens början. För att samla mogen frukt rekommenderas att du fokuserar på smak och inte på färg.

Frukten av denna sort är mångsidig i användning. De kan användas färskt eller användas för beredningar - sylt, gelé, marmelad. Om bären är helt mogna, kommer de att göra ett utsökt vin.

skörd i händer

Frukterna kännetecknas av tät massa, därför tolererar de lätt transport och lagras under lång tid. På en sval plats kan klasarna ligga i 2-3 månader.

Richelieu-druvor är mycket produktiva och ger välsmakande frukter. Bär av denna sort kännetecknas av ett universellt syfte. För att skörda en riklig skörd är det värt att ge bushen noggrann skötsel.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa