Beskrivning och egenskaper för druvsorten Rylines Pink Sidlis, historia och odlingsregler

Själva namnet på Reliance Pink Seedless är baserat på egenskaperna hos druvor - Confidence pink seedless. För vinodlare från den centrala delen av Ryssland är andra egenskaper hos Rylines Pink Sidlis-druvor inte mindre viktiga - dess motståndskraft mot frost och sjukdom, rik på fruktiga smakar av smak, opretentiöshet, enkel anpassning till platsen för plantering.

Rylines Pink Siddles druvsort

Amerikanska uppfödare avslutade arbetet med att odla Relines Pink Sildis-sorten på 80-talet av förra seklet. Det är i denna sort som frostbeständighet och karamellsmak som är karakteristisk för heta regioner av druvodling och en ananas-jordgubbssmak kombineras perfekt.

Ursprungshistoria

1964 fick personalen vid University of Arkansa i uppdrag att skapa en frostbeständig druvsort som inte har frön. Redan 1968 skickades plantor av Reliance-sorten, som erhållits genom att korsa Ontario och Suffolk Red, till plantager i flera nordliga stater.

Försöken varade i åtta år under de hårdaste klimatförhållandena i de amerikanska jordbruksregionerna.

Beskrivning

Olika tidiga mognader, från blomning till skörd, går 110-115 dagar. Ryliner tillhör den typ av stenospermocarp druvsorter som inte har frön. Vikten av mogna koniska buntar, bestående av små bär, är från 100 till 300 g. Under olika klimatförhållanden för tillväxt varierar sockerinnehållet i bär från 22 till 24% av den totala vikten. Grödförluster är extremt små och får inte överstiga 15%.För din information: Stenospermocarpy (stenospermocarp) är en egenskap hos varianter där frön inte bildas på grund av hämning av utvecklingen av ägglossar efter befruktning av blommor.

druvrailiner rosa plantor

Relines har flera underarter:

  • muskot;
  • Kishmish;
  • matsal;
  • efterrätt;
  • universell.

Detta förklarar skillnaden i beskrivningen av smak- och vårdmetoder.

fördelar

Sorten, uppfödd för odling i tempererat klimat, är motståndskraftig mot frost ner till -34 ° C och mot stora sjukdomar i druvodlingar. Den delikata tunna huden och den behagliga söta smaken gör denna druva till en läcker dessert, inte bara ett råmaterial för att göra vin. Relines Pink Sildis är en högavkastande, tidig mognad.

druvrailiner rosa plantor

nackdelar

Vid konstant luftfuktighet, med mestadels molnigt väder och långvarigt regn, spricker bärens skal.Det ökade kalkinnehållet i jorden hindrar utvecklingen av Reliance Pink Seedless druvplantor. I allmänhet är resistensen mot sjukdomar i sorten genomsnitt för mögel, oidium.

Egenskaper av RPS-sorten

Självpollinerad sort, hög avkastningsklass (upp till 85%) Relines Pink Sildis sticker ut för sin kraftfulla struktur. Dess buske sprider sig med blad av en ljusgrön nyans och förvandlas till en mättad mörkare i områden nära vingården.

Dess bär är små (från 1,5 till 2,7 g i vikt), cylindriska i formen. Smaken påminner samtidigt om jordgubbar och päronsort Hertuginna... Under provsmakningen fick han en ganska hög poäng - 7,6, vilket bara är 0,2 lägre än Kishmish-sorten.

druvrailiner rosa plantor

Plantera plantor

Plantor från Relines Pink Sildis druvsort är lämpliga för plantering på våren under det sista decenniet av april - början av maj, under hösten beror planteringsperioden till stor del på egenskaperna för regionens klimat (tiden väljs med hänsyn till början av kallt väder). I genomsnitt väljs en dag, varefter förkylningen ska komma inom 3-4 veckor. I de flesta territorier i centrala Ryssland motsvarar detta i slutet av oktober - början av november.

Uppmärksamhet! Optimal för odling av druvor är sandig, sandig ler, lera och lerjord på platser som inte är benägna att översvämma.

Enligt tecken från trädgårdsmästare och trädgårdsmästare måste allt växtodlingsarbete vara klart före den 14 november, en månad efter skyddet av de heligaste Theotokos, en och en halv månad efter Reporez och Guseprolet. I många områden i det tempererade kontinentala klimatet observeras de första snöflingorna den här dagen, men innan verkliga frost börjar är det dags för växten att slå rot.

druvplantor

När man planterar på våren täcks plantorna med en ånggenomsläpplig film - detta är skydd mot oplanerade nattfrost, som naturen skämtar med i Moskva-regionen och Leningrad-regionen.

Förberedelse av planthål

För ett spretande buske med ett kraftfullt rotsystem behövs ett brett hål. En meter i bredd och djup är den rekommenderade gropstorleken för Relines Pink Sildis druvor. Djupet baseras på det faktum att nästan en tredjedel kommer att ockuperas av dräneringsskiktet - trasig tegel, grus, sand. Med tanke på sortens ogillar för kalk är det omöjligt att lägga krossad sten under rotsystemet.

Efter plantering vattnas växten rikligt med varmt vatten. Precis som alla druvsorter tolererar Reliance Pink Seedless inte kallt vatten.

Odling och vård fungerar

Plantering Relines Pink Siddles druvor bör vara på en plats öppen för solen, skyddad från vinden. Kalkstenar är inte lämpliga för odling av druvsorten. Om det inte finns någon annan plats på platsen är det nödvändigt att göra jorden sur genom att lägga till humus, gödsel och andra organiska komponenter till den.

druvrailiner rosa plantor

Skär vinrankan

Sköt beskärning görs varje år efter skörden, innan anläggningen förbereds för vintern. Varje skott måste förkortas och lämna en piska för 6-8 ögon. Annars blir klustren och bären i dem mindre. Det speciella med sorten är att mindre än hälften av skotten bär frukt, men de tas inte bort.

Vattning

I tempererade klimat har druvorna av denna sort tillräckligt med fukt med enstaka regn. Om en torka inträffar under perioden med viktökning är det regelbundet nödvändigt att vattna vingården under tidigt på morgonen eller på kvällen med varmt vatten uppvärmt i solen. I torra områden fortsätter vingårdsvattningen efter skörden. Skörden nästa år beror på detta, liksom av de mikroelement som korrekt infördes under hösten.

IRRIGATION av druvor

Jordens egenhet återspeglas i frekvensen och överflödet av vattning av druvorna. Sandjord måste fuktas ofta, men i små doser.Vattning av lödjord görs sällan och rikligt.

Toppdressing

För att växten ska få styrka innan den blommar och fruktas måste jorden berikas med kväve. Under perioden med juicering med bär behövs inte denna typ av gödselmedel, kombinerade specialiserade gödningsmedel används som rot- och bladförband.

Skydda växten mot sjukdomar och skadedjur

Sprutning med insekticider, Bordeaux-blandningen före spiralperioden skyddar vinrankan från skador av svampar och insekter. Dessa läkemedel används också för att behandla den drabbade vinrankan efter beskärning av sjuka skott och löv. För att skrämma bort insekter i stora vingårdar används enheter också som avger ljud outhärdliga för insekter, men inte uppfattas av det mänskliga örat.

druvbearbetning

Förbereda för vintern: linda och täck

Mogen buske Relines Pink Siddles tolererar lätt frost till -27 ° C utan ytterligare isolering. I kallare regioner behöver vinskott skydd. De måste isoleras med halm, täckt med plastfolie, vilket skapar ett luftutrymme runt busken.

För att isolera rotsystemet är jorden mulched. När snön faller, hälls en snödriva generöst över mulken, det förhindrar att jorden fryser till den fryspunkt som är typisk för regionen.

Skörd och applicering av grödan

Skörden utförs i det stadium av teknisk mognad, vilket underlättar transport av druvor till platsen för bearbetning eller försäljning. Relines Pink Siddles-druvan används i mat som en efterrätt, russin, vin, kanderad frukt är gjord av den för att dekorera bakverk och kakor. Det kan också marineras och hällas med sockersirap och förbereda kompott för vintern med en liten mängd citronsyra.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa