Instruktioner för användning av "Ridomila Gold" för bearbetning av druvor, dosering och väntetid

Druvor utsätts ofta för olika sjukdomar. Speciellt uppstår problem för nybörjare som inte känner till alla funktioner i växande bär. Klimat med sjukdomar och skadedjur hjälper "Ridomil Gold" för druvor, vilka instruktioner för användning bör studeras i förväg.

Beskrivning av läkemedlet "Ridomil Gold"

Innan du använder någon kemikalie för sjukdomar i grödor eller skadedjur, bör du studera beskrivningen av läkemedlet och nyanserna av dess användning. I allmänhet är de flesta fungicider giftiga och bör användas med extrem försiktighet.

Sammansättning

Sammansättningen av läkemedlet "Ridomil Gold" inkluderar följande ämnen:

 • mefenoxam (40 g per 1 kg);
 • mankoseb (640 g per 1 kg).

Dessa ämnen syftar till att eliminera sjukdomar i druvbuskarna. Men de är också giftiga, och om de används felaktigt "Ridomila Gold" kan ämnet skada människokroppen.

Släpp formulär

Läkemedlet finns i kartonger på 1 kg eller 5 kg. Ridomil Gold förvaras i högst 3 år. Läkemedlet produceras i pulverform eller vattendispergerbara granuler.

läkemedlet ridomil guld

Drogens handling och fokus

Det kemiska medlet "Ridomil Gold" syftar till att förstöra svampsjukdomar, till exempel sen blight, alternaria och andra sjukdomar. Det används också när druvmjöl.

Ämnen som ingår i "Ridomil Gold" tränger in i växtvävnader, vilket ger dem ett fullständigt skydd mot svampsjukdomar.

För vilka sjukdomar druvor används

Den kemiska "Ridomil Gold" används för mögel och pulveraktig mögel, och den används också för att behandla svampsjukdomar i druvor.

Mögel

Det första tecknet på mögel i druvor är utseendet på ljusa fläckar på bladen. Sedan visas en vit blomma på botten av arket. Blomställningar och unga äggstockar torkar upp och faller av.

Ridomil Gold används för att behandla druvor. Det används som ett profylaktiskt medel. Vinrankan sprayas i torrt, lugnt väder.Vid allvarlig skada på vinstockarna behandlas buskarna med botande fungicider och efter 10 dagar använder de Ridomil Gold.

oidium

Oidium eller pulveraktig mögel påverkar ofta vinstockar. På våren kan du märka tillväxter på de druvor som släpar efter i tillväxt, till skillnad från andra delar av busken. Vridna löv med en vit blom visas på dem.

Från pulveraktig mögel behandlas buskarna med "Ridomil Gold". Svampmedel syftar till att bekämpa svamp. Vinrankan sprayas i torrt väder. Efter 14 dagar upprepas sprutningen. Vid behov kombineras läkemedlet med andra kemikalier.

ridomil guld

Försiktighetsåtgärder och toxicitet

Eftersom läkemedlet är en kemikalie måste du vara försiktig med det. För människor och bin är Ridomil Gold giftigt. Det rekommenderas att arbeta med läkemedlet med handskar. Det är oönskat att låta kemikalien komma in i vattendrag.

Användningsinstruktioner

För att framgångsrikt eliminera sjukdomar på druvor, studera instruktionerna och agera endast i enlighet med det innan du applicerar svampmedel.

Sprutning för förebyggande

Svampmedel används som ett profylaktiskt medel mot druvsjukdomar. Buskarna sprayas vid den första misstanken om svampar. Sprejningen fortsätter tills det finns 100% förtroende för att hotet om sjukdomen har passerat.

Den första förebyggande behandlingen utförs tills mer än fyra blad har dykt upp på växten. Den andra gången sprayas två veckor efter den första behandlingen. Då bearbetas druvorna ytterligare två gånger med ett intervall på två veckor.

Vi bearbetar druvor

Efter att de första tecknen på druvinfektion har dykt upp, behandlas vinrankan med fungicider enligt ett visst schema. Förebyggande druvbearbetning hålls flera gånger per säsong. Den mest optimala spraytiden anses vara tidig vår.

Innan blomningen

Före blomningen sprutas druvbuskarna 3-5 dagar före blomningen av blommorna. När druvorna har blommat kan de inte sprayas med kemikalier. Efter den första sprutningen måste du vänta 14 dagar och bearbeta druvbuskarna igen.

Under mognadstiden för bär

Under mognadstiden för bär sprayas druvbuskar i extrema fall, om sjukdomen har spridit sig starkt, och det inte är möjligt att hantera det på andra sätt. På grund av den höga toxiciteten hos Ridomila Gold, efter att du sprayat buskar med mogna bär, bör du inte äta dem så länge som möjligt.

druvbearbetning

Säsongsbruk

Om tecken på pulverformig mögel eller annan sjukdom uppträder under fruktperioden och utgör ett hot mot växten och framtida skörd, bör akuta åtgärder vidtas. Dessa inkluderar behandling av buskar med Ridomil Gold-kemikalien. Det är bättre att använda ett mindre giftigt medel, men om inget annat visade sig vara, behandlas buskarna med denna fungicid. 1 påse utspädes i 10 liter vatten.

Efter 14 dagar upprepas proceduren. Detta räcker för att hantera vinstockens sjukdom.

Andra fall och villkor

Men förutom pulveraktig mögel och mögel, används läkemedlet också för att behandla andra druvsjukdomar. "Ridomil Gold" används för nästan alla sjukdomar i grönsaks- och fruktgrödor. Dessa inkluderar sen blight, alternaria, peronosporosis och alla typer av svampsjukdomar. Doseringen för alla typer av sjukdomar är nästan densamma.

Resultatväntetid

Vinbuskar sprutas varannan vecka. Resultatet från användningen av läkemedlet "Ridomil Gold" bör inte förväntas tidigast 21 dagar efter den första sprutningen.

Förra gången en förebyggande sprutning görs mot mjölk och mögel före blomningen.

pulver ridomil guld

Dosering vid beredning av läkemedlet

När du använder kemikalien ska du strikt följa anvisningarna som medföljer förpackningen. 1000-1500 liter pulverformig mögellösning används per hektar vinstockar. För små områden krävs en annan dos. 1 påse (25 g ämne) späds ut i 10 liter kallt vatten. För 1 kvm m står för minst 120 ml lösning.

Positiva och negativa sidor

Fördelarna med fungiciden inkluderar:

 • Det fungerar som ett effektivt profylaktiskt medel.
 • Hjälper till att hantera druvsjukdomar på kort tid.
 • Främjar en ökning av växtens immunitet i upp till 16 dagar.
 • Skadar inte druvvävnad.
 • Det är omöjligt att oavsiktligt andas in granulaten på grund av deras storlek.
 • Granulerna och pulvret löses snabbt upp i vatten.

ridomil guldförpackning

Nackdelarna med att använda en kemikalie inkluderar följande faktorer:

 • Avser miljöfarliga läkemedel, har en giftig effekt på människor, djur och fisk.
 • Vissa trädgårdsmästare noterar att Ridomil Gold är ineffektivt i kampen mot mjölk.
 • En stor kostnad krävs jämfört med liknande produkter.
 • Efter sprutning tvättas skyddsfilmen snabbt av och buskarna måste bearbetas igen.

Bland liknande rättsmedel för vinstockar finns det mer effektiva och säkra för människor och miljö.

druvbuskar

Hur originalet skiljer sig från ett falskt

Nu på marknaden kan du hitta ett stort antal förfalskningar. I de flesta fall är priset på förfalskningar detsamma som originalet.

Det enklaste sättet att skilja ett original från en falsk är med tillverkarens varumärke. Förpackningen måste märkas Syngenta Crop Protection. Det andra sättet är att förpacka. Svampmedel finns endast i förpackningar med 1 kg eller 5 kg.

Dela med andra medel

Tillverkaren rekommenderar inte blandning med andra beredningar för vinrankan. Särskilt om de är alkaliska. Det är tillåtet att kombinera med kemikalier med en sur och neutral reaktion i speciella fall när det inte är möjligt att bota druvsjukdom med ett läkemedel.

Villkor och lagring

Hållbarheten för Ridomila Gold är 3 år. Läkemedlet ska förvaras i ett mörkt, svalt rum borta från barn och djur, eftersom svampmedlet är ett giftigt ämne.

läkemedlet ridomil guld

ersättare

Liknande fungicider inkluderar:

 • "Tyler" (fungicid avser kombinerade preparat med systemisk verkan).
 • Svampmedel "Gold-M".
 • "Tragon" (innehåller samma aktiva substanser som i "Tyler").

Alla dessa läkemedel har liknande effekter när de används mot sjukdom. Du kan också köpa en av formerna av "Ridomila Gold" - "Ridomil MC".

läkemedel guld-m

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa