Historia, beskrivning och egenskaper hos druvorna för tidig Magaracha och odlingsregler

På marknaden för trädgårdsgrödor ökar antalet intressanta druvsorter varje år, men populariteten för långfödda sorter minskar inte av detta. Trädgårdsmästare befinner sig ofta i en svår situation och försöker bestämma det bästa alternativet. Om du vill plantera en mörkfärgad teknisk sort bör du vara uppmärksam på en av de äldsta druvsorterna - Early Magaracha.

Beskrivning av tidiga Magarach-druvor

Druvor är bordsorter som har ett universellt användningsområde. Denna funktion gör det möjligt att använda det som ett råmaterial för att tillverka viner. Växtens bär har en rik mörkblå färg, och juicen som erhålls från dem har en rosa färg.

tidig maharach

Historisk data

Tidig Magarach anses vara en av de äldsta druvsorterna. Det uppföddes 1928 genom att korsa två sorter - Black Kishmish, Madeleine Anzhevich. För storskalig odling antogs grödan 1964. Det ingår officiellt i atlasen för de bästa druvsorterna i Sovjetunionen.

Morfologi

Skott växer kraftfullt och sprider sig. En buske tål upp till 40 ögon. Växten bildar bisexuella gröna blommor och blad, som har lätt pubescens på undersidan. På hösten förändras deras färg och blir röd.

kraftfulla skott

Fördelar och nackdelar

Sorten har god överlevnad i regioner utan starka förändringar i säsongstemperaturer, den kan tåla ett fall till -18 C. Fördelarna med sorten inkluderar:

  • höga avkastningsgrader;
  • fruktningsstabilitet;
  • användbarhet.

Samtidigt är den tidiga Magaracha ganska picky när det gäller jordens kvalitet och värmeförsörjningen, därför kan den inte kallas opretentiös... Mognad av frukt är endast möjlig om det totala antalet temperaturer är 2 300 C, vilket sätter en begränsning för de möjliga växande regionerna.

Variationsegenskaper

Sorten tillhör den tidiga sorten. Från början av blomningen till skörden går det i genomsnitt 120 dagar. Skörden är i augusti.

avkastningsindikatorer

Skördemängd

Medelvikten för en grupp varierar från 200 till 500 g.De har en klassisk konisk form. I ett gynnsamt klimat, med korrekt skötsel, kan anläggningen producera från 100 till 120 centner per hektar.

Kända sjukdomar och skadedjur

Tidiga Magaracha har inte god motståndskraft mot druvsjukdomar, därför måste förebyggande åtgärder för denna sort genomföras utan fel. Oftast påverkas planteringar av mögel, fylloxera och svart fläck. Samtidigt påverkas växten sällan av grå råtta, vilket till stor del beror på att den tillhör de tidiga sorterna. Getingar och myror är farliga skadedjur för honom.

fruktningsstabilitet

Beskrivning av bär och buntar, smakprovning

Bären har en karakteristisk oval form. Vikten av ett bär är 4 g, var och en innehåller 2-3 frön. Frukten samlas i ett stort gäng, vars längd når 22 cm. Huden är mörkblå på ytan har en purinblomma.

Druvarnas smakegenskaper bedöms av experter som "inga speciella egenskaper". Smaken kan ibland ha antydningar av choklad. Saftinnehållet i bär är 84%.

Metoder för vinstspridning

Tidig Magaracha förökas av sticklingar från friska, kraftfulla buskar. Det rekommenderas inte att ta de övre delarna av tillväxten för dessa ändamål. Avskjutningsdiametern vid skärpunkten bör vara från 7 till 1,2 cm, längden bör inte vara mer än 50 cm. Stekar för vinterperioden tas bort i våt sand och förvaras vid en temperatur på +2 C.

universalitet av användning

Plantera plantor

Innan plantering, för rotning, blöts sticklingar i vatten i 48 timmar. På den nedre delen, vid basen, gör du flera små skär för att få bättre rot. Den övre delen är nedsänkt i paraffin med en temperatur på +75 C för att behålla fukt. Vidare placeras skottet i en tillväxtstimulator för att öka förmågan till rotbildning.

Skotten planteras i en behållare med bördig jord, fuktas och skickas under ett växthus.

Landningsdatum

Stickar som lagras under vinterperioden tas ut 3 veckor innan planerad plantering och rotförekomst genomförs.

rotande sticklingar

Planteringsteknik i öppen mark

Landningar utförs i förberedd jord. Det krävs att du väljer en solig plats som inte utsätts för vindvindar. En 50 cm djup bildas, gödningsmedel appliceras, vattnas rikligt och sedan planteras en plantor. Det bör finnas ett avstånd på 1,7-2,2 m mellan två intilliggande buskar.

Hur man växer och bryr sig

Anläggningen kräver noggrant underhåll. Den behöver vattna och utfodras i rätt tid, den reagerar negativt på fuktbrist och kräver skydd på vintern.

planteringsteknik

Beskärning av en buske

Beskärning utförs på våren. Mängden borttagning av skott beror på druvan ålder och dess förgrening. Det rekommenderas att lämna 5-8 ögon på busken, deras totala antal bör inte överstiga 40.

Bevattning och utfodring

Vid tidpunkten för knoppbrytning utförs toppförband med ruttna gödsel. När de första bladen visas utförs bevattning. Under bildandet av blommor är detta förbjudet eftersom alla pedunkler kommer att kasseras av växten. Under växtsäsongen krävs bevattning, som stoppas från det ögonblick som bären börjar "fylla", annars ökar risken för sprickbildning.

bevattning och utfodring

Förebyggande åtgärder

Förebyggande åtgärder reduceras till sprutning med riktade läkemedel och övervakning av skottens hälsa. Det är viktigt att undvika överdriven fukt och att ge druvorna ett kvalitetsskydd på vintern.

Skydda växten mot sjukdomar och skadedjur

För att öka druvas motståndskraft mot filloxera tillverkas rotstockar med franska eller amerikanska urval för denna sort. För att bekämpa svart fläck används speciella preparat - "DNOC", "Topaz", "Thanos".Klibbiga fällor används för att kontrollera myror. Wasp-bon måste elimineras, och skydd med ett nät eller gasbind hjälper till att rädda gäng från insekter.

förebyggande åtgärder

Förbereda vinrankan för frost

Tidigt Magaracha kräver skydd när det odlas i regioner med kalla vintrar. Det finns en metod för att torka, full, halvt skydd och begrava stammen. Ofta används halm, torra grenar och bladverk som isolerande skikt. När du bildar skydd för en växt är det viktigt att undvika överhettning.

förbereda vinstockar

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa