Beskrivning av druvsorten Transformation och egenskaper för mogna termer

Modern trädgårdsskötsel kännetecknas av en mängd olika sorter av frukt- och bärgrödor. Att välja en av dem för plantering på en sommarstuga är en svår uppgift. Busken måste uppfylla de angivna kraven, ha en regelbunden och söt skörd. Tack vare de många fördelarna kommer Transfiguration-druvorna att tillfredsställa även de mest krävande trädgårdsmästarna. Den opretentiösa växten kännetecknas av riklig frukt. Grupper med stora bär mognar tidigt. Frostmotstånd bidrar till utvidgningen av geografin för odling av den populära busken.

Variationshistoria

Preobrazhenie-sorten är en ganska ny variation av frukt- och bärgrödor. Det ingår inte i statsregistret, men det är mycket populärt bland många trädgårdsmästare. Druvorna var resultatet av en amatörförädlare Viktor Krainovs arbete.

Hybridformen av druvor erhölls genom att korsa Talisman och Radiant Kishmish. Under experimenten uppfödde han tre sorter som liknar varandra: årsdagen av Novocherkassk, Victor, Transfiguration. Deras särdrag kan endast identifieras av verkliga yrkesverksamma inom sitt område. På grund av dess meriter har Transfigurationen varit efterfrågad i många år jämfört med andra trädgårdsodlingar.

Beskrivning av druvor Transfiguration

Transfiguration druvan är en hybrid variation. Dess kännetecken är stora kluster med stora bär.

På grund av sina speciella yttre egenskaper har busken blivit en populär plantering i jämförelse med andra trädgårdsodlingar.

Beskrivning av buskar, skott, frukt är nödvändigt för att organisera kompetent vård:

 1. Druvbuskarna kännetecknas av snabb och snabb tillväxt. De bildar många processer. Nyplanterade sticklingar rotar snabbt.
 2. Blommorna är självbestörda.
 3. Formen på klipporna kan varieras - konisk eller cylindrisk. I vissa fall är klustren formlösa. Bärens täthet är lös. Vikten av en grupp varierar från 1 kg till 3 kg.
 4. De ovala, långsträckta bären är tillräckligt stora. Druvvikt - upp till 20 gram. Fruktens mognad bevisas av en rosa färg och en ljusvit blom.

druvomvandling

Bildandet av "styvbarn" från moderplantan gör att du kan få en gröda två gånger per säsong. Söta klasar bildas också på processerna.

Viktigaste egenskaperna

Baserat på de yttre egenskaperna hos Transfiguration-druvorna bildas stabila individuella egenskaper hos sorten:

 1. Sorten har utmärkt smak. De söta aromatiska bär har en svag sur not. Massan är inte saftig, medium densitet.
 2. Druvautbytet är högt och rikligt. Ett enskilt inslag är dubbelfrukt: i slutet av augusti och mitten av september. Med korrekt skötsel, goda miljöförhållanden, skördas upp till 20 kg mogna bär från en buske.
 3. Själv pollination är en användbar egenskap för en anläggning. På detta sätt behövs inga ytterligare pollinatorer i närheten.
 4. Hög frostbeständighet. Transformationen varar droppar vid låga temperaturer ner till -23 grader.
 5. Snabb anpassning till miljöförhållandena. Druvor anpassar sig lätt till klimatförändringarna.
 6. Förebyggande av svampsjukdomar är viktigt för sorten. Resistens mot växtsjukdomar, påverkan av parasiter i druvor är låg.

druvomvandling

Transformationens egenskaper bestämmer landningsalgoritmen, stadierna i nödvändig vård, metoderna för förebyggande.

För- och nackdelar med sorten

Den unga sorten Preobrazhenie har ett antal obestridliga fördelar. De skiljer det från andra bärbuskar. På grund av dess fördelar är det efterfrågat bland många trädgårdsmästare:

 1. Självpollineringsförmåga. Främjar riklig frukt utan hjälp.
 2. Rik dubbelskörd från stora bär.
 3. Resistent mot svår frost. Tillåter att plantera buskar i de centrala och nordliga regionerna i landet.
 4. Druvorna blir inte mindre vid dåliga väderförhållanden och jordkvalitet av dålig kvalitet.
 5. Grupperna har utmärkt transportabilitet utan att förlora sin presentation. De kan lagras under lång tid utan att ge avkall på smaken.
 6. Vid plantering rotar plantor snabbt och enkelt i nya förhållanden.
 7. Klimatförändringarna påverkar inte växten.

druvomvandling

Särskilda egenskaper hos sorten är låg resistens mot svampsjukdomar. Detta måste beaktas för att förhindra förekomst av lesioner. Trots den ganska unga åldern är Transfiguration-druvor ett värdigt alternativ för plantering i en sommarstuga och bedriva kommersiell trädgårdsskötsel. På grund av övervägande av positiva drag, odlas det ofta i olika regioner i landet.

Regler för att välja en webbplats för landning

Transfigurationsdruvor är en opretentiös sort. Han är inte picky när det gäller jordens sammansättning, platsen för plantering. För att organisera kompetent vård måste flera grundläggande nyanser observeras:

 1. Anläggningen älskar god belysning. När du väljer den perfekta platsen att plantera den bör du vara uppmärksam på förekomsten av höga träd med en tät krona i närheten. De kommer att skapa konstgjord skugga. Detta kommer att påverka frukten av druvor negativt.
 2. Ett utmärkt alternativ för sorten är den södra sidan av sommarstugan, där det inte kommer att finnas några drag, vindar.
 3. Frukt- och bärbuskar gillar inte överdriven fukt. Jordfuktigheten är medel. Grundvattennivån är inte högre än 1,5 m från ytan.

druvomvandling

Druvor rekommenderas att planteras i ett beprövat, förberedt område. Detta gör det möjligt att organisera förhållandena av högsta kvalitet för växttillväxt och utveckling.

Landningsfunktioner

Plantera druvor Transformation görs bäst på våren, med början av den första värmen. En korrekt vald planta är grunden för en god skörd av sorten i framtiden. En ung anläggning måste uppfylla flera krav:

 1. Rotsystemets färg är vitaktig.
 2. Tvärsnittsfärgen är grön.
 3. Inga tecken på torrhet, frostskada.

Före plantering i marken genomgår plantor primär bearbetning. De blötläggs i vatten en dag. Rotsystemet sprayas med en lösning av ett tillväxtstimulant.

plantera druvor

Processen med att plantera en planta innebär en enkel sekvens:

 1. Beredning av gropar. De bör vara två gånger större än rötter på en ung växt. Avståndet mellan hålen är 1-1,5 m.
 2. En blandning av jord och organiska gödningsmedel sprids längst ner. Strö med vanlig jord ovanpå.
 3. Plantan sänks ner.Rötterna bör lätt vidröra hålets botten. Rotkragen är inte under marknivån.
 4. Strö planteringen med återstående jord. Tampa ner något.
 5. Om det är nödvändigt bör du utrusta ett extra stöd för växten - en trästav som grävts bredvid plantan.
 6. Efter plantering utförs riklig vattning. Upp till 3 hinkar vatten konsumeras per buske.

Till och med en nybörjare som trädgårdsmästare klarar av att plantera en druvplantor. En väl genomförd plantering kommer att säkerställa en sund växttillväxt.

Mognande termer

Variationen Transfiguration anses vara tidig mogning. Det mognar på kortast möjliga tid. Efter etappen med knopparnas öppning går det i genomsnitt 3-3,5 månader innan bildningen av mogna klaser.

druvomvandling

Tidpunkten för utseendet på mogna bär beror på väderförhållandena, regionen för druvodling. I gynnsamma klimat kan mognadstiden förkortas. Om plantan planteras i områden med låga lufttemperaturer kommer de första druvorna att se ut lite senare.

Omsorgstips

Druvvårdstransformation är en viktig komponent i den fullständiga utvecklingen av en växt. Sorten är opretentiös. Korrekt implementering av standardförfaranden är grunden för en regelbunden, riklig skörd:

 1. Bevattningen bör vara i tid och måttlig. Sorten föredrar fuktig jord. Det viktigaste är att undvika överdriven fukt. Överflödande vattning rekommenderas i början och slutet av blomningen av busken. Under en torr säsong grävs ett cirkulärt vattenhål runt stammen. Bra dränering för druvor bör organiseras.
 2. Regelbunden befruktning kommer att stärka växtens immunitet. Toppförband appliceras i början av blomningen, vid fruktbildningsstadiet, innan det skyddas för vintern. Ämnen som innehåller kalium, magnesium, fosfor kommer att ha en gynnsam effekt på busken.
 3. Mulching är en viktig vårdprocedur. Tack vare det förblir fukt och näringsämnen i jorden under lång tid. Buskens stam är täckt med ett lager torv eller humus i en cirkel. Hålls på våren, hösten. Krävs före början av kallt väder.
 4. Växten beskärs innan vinrankan öppnas. Den bästa perioden är hösten eller våren. Den fläktformade metoden är perfekt. Efter appliceringen förkortas fruktrankorna med 6-8 ögon. Endast 24-28 skott är kvar. Transfigurationen är en högavkastande variation. För att undvika överbelastning av busken finns ett gäng kvar på en skott.
 5. Denna druva är kallbeständig. Ytterligare skydd för vintern kommer att minimera skadorna på buskar av låga temperaturer. Innan uppvärmningen, ta bort plantan vinstockar. Lämna 25% av grundbeloppet. Busken är böjd till marken, täckt med jord. Lägg ut hö, skiffer på toppen.

druvomvandling

Att ta hand om druvorna Transformation är inte svårt. Rätt tillvägagångssätt för växten kommer att minska risken för farliga svampsjukdomar, skador av insektsskadegörare.

Sjukdomar och skadedjur

Transfigurationssorten är mottaglig för påverkan från insekter, växtsjukdomar. Skadedjursbekämpning bör utföras i tid, med regelbunden profylax:

 1. Druvlopp. Förstör löv och lägger larver på ryggen. De behandlas med en insekticid - de öppna knopparna sprayas.
 2. Druva kudde. Dwells på skott. På grund av filmens utveckling förblir den praktiskt taget osynlig Den matar på växtsaft. Resistent mot farmaceutiska beredningar. Samlad för hand.
 3. Druva mal. Avkommet från larverna gnagar löv, matar på juice. Den huvudsakliga metoden för kontroll är insekticidbehandling. Som en förebyggande åtgärd är det nödvändigt att regelbundet samla fallna löv och lossa jorden.

druvomvandling

Transformationssorten påverkas av vissa svampsjukdomar:

 1. Pulveraktig mögel. Uttryckt som en vit blom på bladen. För destruktion använd fungicider ("Topaz", "Vitaros").
 2. Bakteriell cancer.Uppstår efter bearbetning av skott med icke-sterila instrument. Kan inte behandlas. Busken förstörs.
 3. Fläckig nekros. Det visas tidigt på våren. Först bildas fläckar på bladen. Sedan torkar vinrankan helt. För kontroll och förebyggande sprayas de med beredningar som innehåller koppar.

En snabb och grundlig undersökning av druvbusken gör det möjligt att undvika utvecklingen av många farliga sjukdomar. Tack vare detta kan du märka nederlaget i ett tidigt skede, vilket gör att du kan utföra lämpliga behandlingsåtgärder.

I vilka regioner är det bättre att växa?

Druvtransfiguration föredrar värme, ljus, ingen vind, bördig jord. Ett särdrag är motståndet mot låga temperaturer.

druvomvandling

Av dessa skäl kan sorten odlas i flera regioner i landet:

 1. Norr kaukasiska.
 2. Nizhnevolzhsky.
 3. Uralsky.
 4. Central.

Sorten kan odlas i olika områden. Det räcker med att skapa rätt nödvändiga förutsättningar för plantering. Korrekt implementering av vårdprocedurer kommer att hålla busken frisk och fruktbar under många år.

Preobrazhenie-sorten har länge blivit en populär plantering i sommarstugor. En opretentiös buske kräver inte noggrant underhåll. Bland dess många fördelar: riklig skörd, tidig frukt, stora och söta bär. En varm, solig region är en utmärkt plats att odla en växt. Tack vare frostbeständiga druvor kan planteras på platser med fluktuerande låga temperaturer. Fruktens utmärkta smak gjorde busken populär bland många trädgårdsmästare och kommersiell produktion.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa