Hur du vattnar druvorna ordentligt under mognad och tidpunkten för proceduren på sommaren

Druvbuskar gör ett utmärkt jobb med torka på grund av deras kraftfulla rotsystem. Men utan vatten blir de värre, bär mindre frukt, skörden är sämre. Bevattning har en gynnsam effekt på grödan, ökar grödans uthållighet och förbättrar frostbeständigheten. Att vattna druvorna på sommaren, under dess mogning, är extremt nödvändigt för växterna om det finns ett behov av att få bra bär varje år.

Fördelarna med sommarvattendruvor

Vi kommer att ta reda på om buskarna behöver fuktas på sommaren. Sommarbevattning är mer fokuserad på förångning av överskottsvätska som finns i bladen. Vid höga temperaturer över noll reduceras luftfuktigheten kraftigt, vilket leder till en ökning av vinstockarnas inre temperatur. Om buskarna fuktas under en sådan period kommer indunstning att ske snabbare. Andningen inuti cellerna kommer att återställas och ämnesomsättningen normaliseras. Sådan bevattning kallas vegetativ bevattning.

till vatten

Under torra somrar är vattning nödvändig för att snabbt kyla grödan så att buskarna inte utsätts för värmespänning. Det nödvändiga vattnet kvarhålls alltid i jorden och hjälper kulturen att växa och utvecklas normalt. Vattningen avslutas när bären får färgens karakteristika för sorten.

När är den bästa tiden att vattna?

Även om anläggningen är torktolerant är vattning väsentlig - den är en del av underhållet. Skörden behöver rätt mängd fukt. När klimatförhållandena är gynnsamma, faller nederbörden regelbundet, är bevattning ofta omöjlig. Om sommaren är torr, med låg luftfuktighet, måste befuktning utföras.

bättre att vattna

Det är värt att veta hur många gånger om dagen du behöver bevattna. Topdressing av buskar är omöjligt utan bevattning, eftersom vatten hjälper till att ta upp näringsämnen i komposten.

Den bästa tiden att vattna är under kvällstimmarna. Bevattna med regn, fast vatten. Det hälls i 200 liter fat. Nästa dag efter bevattning måste jorden lossas så att syre kan tränga in i rispinen.

Innan du blommar och under den kan du inte vattna buskarna, annars kommer äggstockarna att sönderfalla och de blir dåligt pollinerade. Växten konsumerar vatten mest aktivt under mogna perioden för bär. Under denna tid behöver växten hälften av vätskenormen under hela säsongen. Fukta tills bären är mjuk.

regndroppar

Effektiviteten blir högre när den vattnas vid färgen av färgen. Alla sorter har sina egna särdrag, men det finns väletablerade krav för hur man ska vattna ordentligt. Skrolla:

 • acceptabel vattentemperatur - på våren ska det vara varmt och lite svalt på sommaren;
 • vattna på kvällen;
 • 1-2 hinkar för 1 händelse;
 • fruktande buskar fuktas 4 gånger per säsong, plantor - 1 gång per vecka.

fruktande buskar

Hur mycket vatten behöver du?

Det finns ingen tydlig instruktion som anger mängden vatten, bevattningstid, hur och hur ofta att vattna. Kraven beror på många faktorer:

 1. Funktioner i klimatzonen. I torra regioner utförs vattning mycket oftare.
 2. Jordkomposition. Lätt sandjord med växter vattnas oftare, men vattenvolymen är större. Chernozem och lerjord vattnas rikligt, men inte så ofta.
 3. Väder. Även inom en lands territorium kan mängden vatten för bevattning variera beroende på temperatur och nederbörd under olika år.
 4. En slags kultur. Sen mogna växter behöver mer fukt.
 5. Antal kluster, ålder och storlek på växter. Mogna buskar på sommaren behöver vattnas mer än två år gamla druvor.

vatten häller

Vilka vattningsmetoder finns det?

På våren kan varje växt absorbera upp till 250 ml vatten. Tänk på hur man vattnar druvbuskar på sommaren. Samma mängd vätska behövs under torrsäsong och under den huvudsakliga sommaren bevattning. Dessutom förbrukar växten mycket fukt när frukterna mognar. Under växtsäsongen absorberar växter 50 liter per kvadratmeter.

Hur bevattnar du sandiga och sandiga lerområden med druvor ordentligt? De vattnas 1,5 gånger mer. Djupet är minst 40 centimeter så att kulturen inte bildar ytliga rötter.

Tecken på vattenloggning:

häll från en mugg

 • ökad tillväxt av plantor, ett stort antal styvbarn;
 • vattniga frukter med en smakrik smak;
 • färg på bär ovanligt för sorten.

Det finns två sätt att bevattna:

 • ytlig;
 • underjordiska.

I det första alternativet hälls vatten i enstaka gropar eller spår som skapas nära botten av flera buskar. Spåren grävs till ett djup av 20 centimeter. Denna metod är inte särskilt effektiv för stora sorter med djupa rötter. Om de ligger på mer än en halv meters djup når inte fukten dem.

spray med slangar

Dryppbevattning är ett bra val. Tejpen är placerad 20 centimeter från buskens stjälkar. I detta fall får varje vinstock den nödvändiga mängden vatten.

Det bästa bevattningsalternativet är underjordisk bevattning. Tack vare honom är jorden perfekt fuktad på djupet. Druvorna skadas inte under svår frost. Risken för att drabbas av svamp minimeras.

För att organisera dräneringsvattning måste metallrör med en diameter på 15 centimeter djup med 50 grävas längs en rad buskar. En del av röret med en längd på 15 centimeter lämnas ovanför marken. 15 hål är gjorda i botten av strukturen. Ett dräneringsskikt med flisade tegelstenar skapas under röret. Håll toppen öppen för att förhindra att smuts tränger in.

längs raden

Bevattning genom ett fast dräneringsrör är en ekonomisk metod. Vattenförbrukningen är mindre och buskarna fuktas mer.

Funktioner av vattning av druvor det första året

Det finns några nyanser av att bevattna unga buskar. Druvor är mycket förtjust i vatten, men det är bättre att fylla på än att överfukta. Överdriven bevattning provocerar bildandet av ytliga rötter. På sommaren saknar de ofta fukt, och vid låga temperaturer fryser de ut.

unga buskar

När skotten ökar tillväxt krävs mindre bevattning. Om utvecklingen plötsligt är avbruten är det nödvändigt att fukta marken och foder.

För att skotten ska slå rot bättre behöver deras rotsystem mycket fukt. Därför, under det första året av växtsäsongen, måste du vara särskilt uppmärksam på groddarna, bevattna dem i rätt tid.

Eftersom rhizomen är i marken måste du bilda en liten depression bredvid varje skott eller gräva i en flaska med ett hack. Det är nödvändigt att regelbundet hälla vatten på dessa platser och se hur snabbt det absorberas.

rör i en flaska

Strö den våta jorden efter varje händelse. Detta hjälper buskarna att inte väder och behåller fukt under en längre tid. Det är bättre att utföra procedurerna på kvällen, när solen inte bakar för mycket. Under dagen kan du hälla vatten, låta det värmas upp. Tillsätt näringsämnen med kalcium, jod, zink innan du vattnar.

Det kommer att ta mycket vätska, eftersom en ung fröplanta konsumerar upp till 15 liter. Volymerna minskar när de växer. Från mitten av sommaren fuktas buskarna två gånger i månaden.

Regelbunden bevattning är viktigt vid odling av friska druvor. Aktualitet och korrekt vattning är en garanti för en utmärkt skörd och en ständig livslängd.

ung plantor

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa