Beskrivning och egenskaper hos druvsorten Gift Unlit, plantering och skötsel av vinrankan

Under de senaste decennierna har uppfödare utvecklat många hybrid druvsorter. I allt större utsträckning uppmärksammar trädgårdsmästare grödor med tidig mogning av frukter som kan motstå svåra odlingsförhållanden. Denna kategori inkluderar druvsorten Gift Nesvetaya, som har höga produktiva egenskaper.

Avelshistoria och växande region

Hybridsorten var resultatet av korsningen druvmaskot och vacker kvinna. Dess utseende underlättades av verk av den berömda uppfödaren E.G. Pavlovsky. Druvor för minne av Nesvetaya odlas aktivt idag i ryska regioner och OSS-länderna.

Negativa och positiva egenskaper

Trädgårdsmästarnas recensioner tyder på att sorten inte kräver odlingsförhållanden. En anläggning med en minimal investering av tid och ansträngning kan glädja sig med goda avkastningsindikatorer. Fördelarna med Nesvetaya inkluderar:

 • mycket tidigt tillbaka av grödan;
 • förmågan att överleva vid låga temperaturer;
 • utmärkt bärsmak;
 • användbarhet, även för kulinariska ändamål;
 • bra frukt;
 • 100% mognad av borstar;
 • anständigt frukt utseende.

druvor gåva upplyst

Nackdelarna inkluderar otillräcklig resistens mot druvsjukdomar. Växten kräver jordens fertilitet, vattnar och reagerar negativt på ett överskott av mineralgödsel. Dessutom elimineras alla ovanstående punkter lätt, med förbehåll för odlingsreglerna. Nackdelarna med sorten inkluderar dålig transportabilitet för druvbuntar.

Externa data

De yttre skillnaderna i druvsorten är i formen och färgen på bär, strukturen på skott och löv.

buske

Växten har starka, kraftfulla skott som börjar bära frukt på 95-105 dagar. Druvorbusken är kraftfull med stora blad.

druvor gåva upplyst

Escapes

Druvskott kännetecknas av god överlevnad, snabb tillväxt och god mognad av druvkorgar. Under trädgårdsäsongen växer de avsevärt, därför kräver de obligatorisk beskärning.

Löv

Bladplattorna har en rik grön färg och en fem-lobad form.

Blommor

Växten bildar bisexuella blommor. På grund av den här egenskapen har den en hög pollineringsnivå.

druvor gåva upplyst

bär

Växten bildar kluster av medelstora koniska druvor.Vikten på en grupp varierar från 500 till 550 g, i vissa fall kan den nå 1 kg. De ovala bären är färgade mörkröda. En druva väger 9 g. Den köttiga massan är pålitligt skyddad av en tät hud och har en harmonisk smak med en liten antydan av muskot.

Även under svåra odlingsförhållanden är problemet med att krossa frukt inte ingående i sorten.

Funktioner av odling och jordbruksteknik

Druvsorten Gift Nesvetaya tål temperaturer ner till -24 C, vilket gör det möjligt att odla det i regioner med kalla klimat. Plantering är tillåten både på hösten och på våren. I det här fallet är det skyldigt att följa de allmänna reglerna för jordbruksteknik:

 • friska plantor väljs för plantering, köper dem i specialiserade plantskolor;
 • marken förbereds i förväg, vilket ger djup grävning och införandet av mineralgödselmedel;
 • följ reglerna för vattning, bindning, beskärning av skott;
 • ge jordmalkning.

druvor gåva upplyst

Det är viktigt att förhindra angrepp av växten och förhindra skadliga effekter av fåglar. Behovet av ett vinterskydd bestäms beroende på klimatförhållandena i en viss region.

Landningsplats

Druvan har speciella krav för planteringsplatsen. Området för permanent tillväxt av skottet måste vara soligt, skuggning av buskarna kommer att påverka deras tillväxt negativt. Det är viktigt att förse växten med bördig jord, som innehåller en tillräcklig mängd näringsämnen. Det bör vara löst och lätt att låta luft och fukt passera igenom. Tappa vid behov marken med följande material;

 • liten sten;
 • krossad sten;
 • trasig tegel.

druvegrop

Du bör inte välja ett område för plantering intill grundvattenytan.

Planteringsteknik

För att plantera en växt krävs det ett hål som är 80 cm djupt. Planten planeras förberedas genom att ta bort de uttorkade skotten från rotsystemet och behandla den med en tillväxtstimulator. Längst ner i hålet bildas ett litet dräneringsskikt och ett komplex av mineralgödselmedel introduceras i jorden.

Ett stöd placeras i det, vilket i framtiden kommer att vara tillräckligt för att binda plantan.

Skotten placeras i hålet, sprider rötterna jämnt och fyller dem med bördig jord. Därefter fuktas plantan rikligt med vatten. Druvskott bildas i jämna rader, när man planterar längs väggen, är det nödvändigt att dra sig tillbaka från grunden ett avstånd på minst 1,5 m.

plantera druvor

Liana vård

Med korrekt skötsel av vinrankan kan grödan erhållas redan på andra året. Förutom standardvattning och gödsling krävs det årlig beskärning, vars kvalitet och korrekthet direkt beror på avkastningsindikatorerna för druvor... Årliga och fleråriga vinstockar utsätts för beskärning, volymen av årlig tillväxt avlägsnas i en mängd av 60 till 80%. Efter övervintring behöver växten rikligt med vattning, vilket gör att växten kan växa mer aktivt.

Fruktperioden och skörden

En tidig mogen sort ger efter 95-100 dagar. De första bären i varma regioner kan tas bort i augusti, de flesta trädgårdsmästare börjar göra detta i september. Innan kallade snaps börjar måste skörden skördas i sin helhet.

druvor gåva upplyst

Lagring och användning av druvor

Länge lagring druvsort används inte, därför konsumeras det färskt som ett råmaterial för beredning av juice och konservering. På grund av den saftiga massans oförmåga att tåla långa transportförhållanden är Nesvetayas gåva nästan omöjligt att hitta färskt i butikshyllorna.

Sjukdomar och skadedjur - metoder för att hantera dem

Druvor Gift Nesvetaya anses vara en variation som är resistent mot olika typer av sjukdomar i druvodlingar.För att förhindra skottens hälsoproblem är det viktigt att följa reglerna för växtskötsel, övervaka gnagarnas och insekts utseende.

druvor gåva upplyst

insekter

Vingårdar är ett område som lockar ett stort antal insekter. De livnär sig av grönt ämne och växtsaft, kan skada barken, orsaka infektion i busken med bakteriella och svampsjukdomar. Den största faran för druvor representeras av fästingar, bladlöss, lövrullar, rullar. För att bekämpa dem utförs sprutning med droger med en riktad handlingsprincip.

Till exempel används "Fozalon", "Confidor", "Actellik" mot druvmiten.

Ofta lider druvplantningar av getingar, vilket skadar frukten och ökar risken för att ruttna. För att förhindra skador på bär av skadliga insekter används fällor och borstarna täcks med en skyddande beläggning. På sina trädgårdsplaner använder trädgårdsmästare gasväv för dessa ändamål, med vilka varje gäng är noggrant lindad. Med ett stort område med vinstockar, för att skydda mot getingar, kan du använda ett plastnät med en liten hålstorlek.

druvvård

Gnagare

För att förhindra gnagare att äta druvskott lindas roten över marken med en stark trasa. Grangrenar placeras runt bagagerummet och ger därmed en mekanisk barriär. Trädgårdsmästare räddar ofta växten från möss med hjälp av fällor från plastflaskor, skär av botten av behållarna och gräver den i jorden nära plantningarna. På vintern hjälper ett skydd skydda skotten och förhindrar gnagare från att nå skotten.

Infektionssjukdomar och bakteriesjukdomar

Växtens motstånd mot svampsjukdomar uppskattas till 2,5 poäng. Växtens selektiva egenskaper gör det möjligt att slåss mot mögel, oidium och grå mögel. Oftast är planteringar infekterade med antrakos, bakterios, röda hundar och bakteriecancer. Den största faran är den sista arten, eftersom det är möjligt att bli av med den endast genom att helt eliminera de infekterade skotten.

För att förhindra uppträdande av sjukdomar på våren utförs profylaktisk sprutning av skotten med förberedelser för skadedjursbekämpning, under säsongen lossnar jorden periodvis och klövs, och på hösten elimineras de fallna löven.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa