Historia, beskrivning och egenskaper hos druvsorten Irinas gåva, odling och vård

Utbytande druvor, tidigt mognande hybrid Irinas gåva valdes utifrån Kesha och eleganta bordssorter, populära bland vinodlare. Sorten kräver skydd på vintern såväl som mot svamp- och infektionssjukdomar. Men med förbehåll för de enkla reglerna för odling och vård, kan en trädgårdsmästare odla en medelstor busk med kluster av rosa långsträckta druvor som väger upp till 1500 g.

Beskrivning av druvsorten Gåva till Irina

Beskrivning av druvor:

 • medelstor busk, med en genomsnittlig bladverk;
 • bredbladiga, släta bladplattor, ljus färg, rik grön nyans;
 • skott och vinstockar under normala förhållanden har inte tid att mogna längs hela längden, kanterna förblir gröna;
 • formen på penslarna med bär är konisk, medelvikten är från 800 g;
 • borsten är tätt packad med bär, fall av druvor är uteslutna;
 • bären är tätt och ordentligt fästade i massan, därför faller inte frukten av under transporten.

Kort om ursprungshistorien

Den hybrid druvsorten Irinas gåva uppföddes av Kharkov-uppfödaren Vishnevetsky baserat på föräldrakvaliteterna för Kesha och Elegant vita druvor. Dessa stora fruktiga sorter har gett hybriden alla sina positiva egenskaper.

Vad är bra och vad är nackdelarna

Bland fördelarna, enligt trädgårdsarbetares recensioner, finns det flera egenskaper hos en hybrid:

 • sorten är resistent mot sprickbildning av bär om vattningsregler följs;
 • inte utsatt för krossning, skalning;
 • bär i en borste växer ungefär samma storlek;
 • buskar tål låga temperaturer, men för att skydda vinrankan är det bättre att täcka med sköldar för vintern;
 • resistent mot grå mögel, sällan påverkad av mögel;
 • kan bevara borstets smak och skönhet under långvarig transport och lagring.

Nackdelarna, men mycket kontroversiella, för denna druva inkluderar:

 • när du odlar druvor under en hård vinter, kommer det att vara nödvändigt att täcka buskarna enligt det fulla systemet;
 • sorten är mottaglig för skador av phylloxera;
 • attackeras av getingar och fåglar.

druvor en gåva till Irina

Variationsegenskaper

Bland egenskaperna finns det 3 huvudkvaliteter hos en hybrid.

Avkastning

Avkastningsnivån beror på efterlevnaden av reglerna för genomförande av agrotekniska åtgärder och den snabba kampen mot sjukdomar. Under normala förhållanden tar trädgårdsmästaren bort 12-15 kg bär från en buske.Växten kräver inte ytterligare pollinatorer under blomningen, manliga och kvinnliga blommor blommar på den.

Frostmotstånd

Hybriden klarar korta frost upp till 23 C, men för skydd kräver vinstocken ytterligare skydd. För dessa ändamål rekommenderas det inte att använda polyeten och andra täta material, det räcker med att bygga en tak från skivor eller gamla takfilter. Så här skyddar de buskarna från ruttnande vinstockar under plötsliga tiningar.

druvor en gåva till Irina

Smaksättningsfunktioner

Sorten har utmärkta smakegenskaper. Bärens smak är inte socker, söt och sur, och en svag smak av muskot tillsätts aromen. När det gäller konsistens är fruktmassan tät, saftig, men utan överskott av vatten. Medeltyngden för en druva är från 15 g. Formen är oval, något långsträckt. Bärens täta hud täckt med en vaxartad beläggning har en rosa färg med tillägg av en vinröd nyans.

Bären konsumeras färska, men druvor kan användas för att göra alla typer av sylt eller juice.

Många trädgårdsmästare hävdar att denna druva också är lämplig för att göra vin, men tester av denna kvalitet på sorten har inte genomförts, det anses vara ett bord.

druvor en gåva till Irina

Vad man ska se upp när man landar

Liksom många sorter är det bättre att plantera Gift to Irina-hybrid i ett område med lutande eller svart jord. Syrahalten bör inte överskrida tröskelvärdet på 3%. Växten kräver solljus, så en öppen plats väljs för plantering, men utan konstant drag. Trösklingens maximala höjd är upp till 700 mm.

När du köper måste du vara uppmärksam på förutsättningen för att ympa en gröda på en bestånd. En sådan växt har de bästa egenskaperna när det gäller motståndskraft mot skadedjur och sjukdomar.

Innan man planterar plantor grävs hål på markerade platser vars djup är upp till 600 mm och bredden är från 500 mm. Det övre bördiga jordskiktet blandas med 3-5 kg ​​gödsel, 200 g superfosfat och 300 g ask tillsättes. Botten på gropen är fylld med ett 100 mm skikt av trasig tegel eller expanderad lera för dränering, sedan hälls ett lager näringsjord och hälls med ett objektglas. En planta placeras på berget, varje rot rätas försiktigt och försiktigt och rötterna täcks gradvis med beredd jord.

druvor en gåva till Irina

Hålet hälls med 20-30 liter vatten, plantan höjs något och fylls helt med jord. Låt ett avstånd på 50 mm överst och täck det med ett lager av mulch. Minsta avstånd mellan växter är från 4 m.

Agrotechnics

För att säkerställa normala förhållanden för tillväxt och utveckling av druvbuskar, måste trädgårdsmästaren utföra ett antal obligatoriska växtskyddsåtgärder.

Skära och binda vinrankan

Beskärning av buskar utförs 2 gånger per år. Den första är sanitära, utförs i början av våren, efter att buskarna öppnats. Under denna period avlägsnas skadade eller döda skott. Den andra är den viktigaste. Detta arbete utförs under vinterperioden. Bildningen av vinstockar och skott utförs. Stammarna behålls för fruktning och ersättning och huvudsakliga vinstockar bildas. Denna beskärning påverkar buskens tillväxt och fruktningsnivån.

beskärning av vin

Viktig! En trädgårdsmästare som lämnar långa skott i hopp om en stor skörd riskerar att försvaga växten och få ett stort antal kluster med små, underutvecklade bär.

För utveckling och fruktning av buskarna krävs det att ordentligt binda samman hela växtsäsongen. Vinrankan ska placeras horisontellt, och stjälkarna binds från den med intervaller. Det är oacceptabelt att sänka händerna ner till marken, så skotten är bundna i en nivå av 250-300 mm från marken.

Bevattning

Hybriden tolererar inte vattentät mark - detta leder till sprickbildning av bär, förråtnelse av rötter, skador på växter av skadedjur och sjukdomar. Jorden under växterna ska alltid förbli fuktig, men inte våt. Upprepa vattningen när den torkar.Det rekommenderas att utföra ett droppbevattningssystem under växterna, det gör det möjligt att lägga till näringsämnen i vattnet och tillföra dem direkt till rötterna.

druvor en gåva till Irina

Vattendosen är minst 20-30 liter per växt. Använd endast varmt vatten från tanken. För att säkerställa ventilationen bör ogräs inte tillåtas växa i gångarna och under buskarna; för att förhindra deras tillväxt rekommenderas att klippa jorden med halm.

Smink

Alla stadier av växtfoder utförs enligt ett visst schema:

 • Tidigt på våren är perioden då buskarna driver ut den gröna massan. Just nu är det särskilt viktigt att mata buskarna med kväveföreningar. Gödsel, fjäderfäfall - dessa ingredienser införs i jorden under vinterperioden, och när värmen kommer, går näringsämnena till rötterna.
 • Innan blomningen matas buskarna med potashföreningar. Det rekommenderas att vattna växterna med en lösning av 30 g natriumnitrat utspädd i en hink med vatten.
 • Början av fruktan - växter behöver fosformatning. Lös upp 40 g superfosfat i 10 1 vatten och vattna växterna.

druvor en gåva till Irina

Buskar försvagade av sjukdomar eller skadedjur kan matas med färdiga näringsformuleringar för bladväxtfoder.

Förebyggande och skydd av Irinka-sorten

Förebyggande och sanitära behandlingar av växter bör utföras vid de första tecknen på sjukdom och enligt trädgårdsmästarens kalender.

Sjukdomsprevention

Låt oss titta närmare på sätt att bekämpa druvsjukdomar.

druvbearbetning

Mögel och oidium

Mögel är en sjukdom som måste bekämpas innan de första tecknen visas. Detta hjälps av förebyggande behandling av buskar med lösningar av kopparbaserade fungicider. Enligt trädgårdsmästare är de mest populära drogerna "Ridomil" och "Ordana", men det är bättre att kontakta chefen för en trädgårdsbutik för råd. Branschen släpper nya, effektiva läkemedel varje säsong, så det är nödvändigt att hitta det bästa alternativet för att bekämpa sjukdomen.

För behandlingar mot pulveraktig mögel används svavelbaserade kompositioner, bland dem "Quadris", "Tilt".

Vinlus

Denna sort är mottaglig för skador från en mikroskopisk skadedjur. Underlåtenhet att ge stöd leder till fullständig förstörelse av buskarna på platsen. Skadegörare attackerar alla delar av växten, suger livgivande sap och begränsar näring av busken. För förebyggande behandlingar använd kontakta insekticider "Zolon", "Confidor", "Marshal".

drogen Confidor

getingar

Mot dessa randiga aggressorer måste du täcka varje borste i en trasa eller nätpåse eller behandla dem med en läsklösning. Getingen suger inte sådana bär. Getingar lämnar lukten av rök, därför rekommenderas det att behandla borstar med Sochva eller en annan lösning av flytande rök.

Oerfarna trädgårdsmästare rekommenderar att förstöra insektsbo, men denna behandling kommer inte att göra mycket gott, men mer skada. Wasp är en naturlig fiende för många trädgårdsskadegörare, vilket minskar antalet i trädgården avsevärt. Därför är det bättre att skrämma bort getingarna eller skydda bären med en påse än att förstöra ett gynnsamt insekt.

Fåglar

Situationen är densamma med fåglar. Fåglarna älskar söt juice och bärmassa, men bekämpar aktivt insekter. För att eliminera problemet hjälper alla typer av ärr, bundna band eller en fågelskrämma.

druvscarer

Hur man förbereder och hur man täcker druvor för vintern

För att förbereda vingården på vintern måste buskarna avskuras, hällas med 20-30 liter vatten, en näringsrik organisk lösning är inbäddad i jorden och växterna måste täckas med täckmaterial eller träsköldar. Det rekommenderas inte att använda polyeten eller linoleum som skydd.

Du kan använda säckvävslastning eller täcka buskarna med ett lager halm. Men i halm, kommer möss definitivt att nöja sig med vintern, vilket kan skada den unga barken och rhizomen i busken.

Skörda och använda grödan

Skörden utförs i mitten av augusti, 120-130 dagar efter början av buskens växtsäsong. Borstarna tål lätt transport och lagring, men grödan måste placeras i små lådor. Druvorgåva Irina hänvisar till bordsorter. Därför används det för färsk konsumtion och för beredning av alla typer av fruktdrycker, juice, sylt och konserver.

Slutsats

Hybrid druvsort Irinas gåva gör det möjligt för trädgårdsmästare att odla grödor upp till 15 kg söta rosa frukter. Men det är nödvändigt att följa alla regler och rekommendationer för odling och skötsel av grödan. Arbetet är inte svårt, men det kräver omsorg och ansvar. Endast i detta fall kan du få stora borstar med vackra bär.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa