Vad man ska göra om druvor som transplanteras till en permanent plats inte växer bra och vad de saknar

Druvorna älskar varm och bördig jord. Därför är det inte lätt att odla en växt i svala regioner. Många trädgårdsmästare vet inte vad de ska göra när druvor växer dåligt. Även med korrekt skötsel bär inte växten frukt. Det viktigaste är att ta reda på orsaken som leder till stunting. Det är värt att bekanta dig med de viktigaste faktorerna som påverkar vinodlingen.

Möjliga skäl

Det finns flera ogynnsamma faktorer som påverkar tillväxten av en kultur. Huvudsakliga skäl:

 1. Överskottsförband. När jorden är övermättad med näringsblandningar bromsar växttillväxten. Gödselmedel måste appliceras enligt ett specifikt system. Välj förband avsedda för druvor och följa de villkor som anges av tillverkaren. Den övermättade jorden med näringsblandningar tillåter växten att bygga upp vegetativ massa, men tillåter inte druvorna att blomstra och bilda frukt.
 2. Felaktig beskärning. När beskärning av fruktande ögon bildar växten inte fruktkluster. Innan proceduren ska du studera rätt beskärningsteknik.
 3. Pollinering. Övervägande av kvinnliga blommor i kulturen tillåter inte växten att bära frukt. Om sorten inte pollineras, måste andra druvsorter planteras i närheten.
 4. Frysning. Många sorter är inte anpassade till hårda vintrar. Med otillräckligt vinterskydd fryser de fruktbara ögonen något. På våren skärs frostskadade skott till marken. Förfarandet hjälper till att stimulera växten att växa och bilda bär.
 5. Brist på näringsämnen. Med otillräcklig befruktning bromsar växten tillväxten, bladen blir små, döda och som ett resultat faller av.

En viss anledning i tid tillåter dig att vidta nödvändiga åtgärder för att få en riklig skörd.

Vad man ska göra om druvor växer långsamt

Viktiga rekommendationer:

 1. För att plantan ska växa och utvecklas väl måste den ha god belysning vid plantering. Dessutom älskar växten värme. Takmaterial, spridda runt kulturen eller stenar som kastas runt det samlar värme under dagen och ger det till luften på natten. I närheten bör växande planteringar inte skugga plantor. I ett mörkt område kommer vinrankan att växa men inte bära frukt.
 2. Efter plantering på en permanent plats vattnas växten varje vecka. Från andra året genomförs vattning högst två gånger i månaden. Behovet av vattning regleras av själva busken. När du rätar topparna på försommaren bör du fukta jorden. Begränsa vattningen under frukten vid fruktmjukning.
 3. Det rekommenderas att plantera plantor inte djupare än en halv meter. En sådan plantering gör att jorden snabbt kan värmas upp och växten börjar växa snabbare på våren.
 4. Unga druvor kräver gott skydd för vintern.

En buske som transplanteras i marken kräver noggrann skötsel, efterlevnad av rekommendationer och ständig övervakning.

druvor växer dåligt

Plantera plantor kommer att vara framgångsrika om de nödvändiga förutsättningarna är korrekt skapade. Följ rekommendationerna från experter för generös och stabil frukt.

 • innan de köper, studerar de sorts egenskaper och väljer den som är lämplig för odling i regionen;
 • kulturen besprutas med fungicider, strikt enligt instruktionerna;
 • om äggstockarna långsamt bildas, tunnas buskarna ut, lövverk tas bort från klustren, vilket blockerar solens strålar.

Med korrekt skötsel kommer hemlagade druvor att glädja dig med hälsosamma och välsmakande bär under många år.

Druvorna slutade växa

Inspektion av busken hjälper till att avgöra orsakerna till tillväxtstoppet. Parasiter och sjukdomar är ofta orsaken.

druvor växer dåligt

De farligaste skadedjuren:

 • Bladlöss påverkar rotsystemet och markdelarna. Samtidigt störs tillväxten och utvecklingen hämmas. En svullnad av gul färg och sår visas på rötterna. Med sådana manifestationer kan växten inte räddas.
 • Spindelmiter. Med riklig distribution reduceras kulturutvecklingen kraftigt. Och som ett resultat leder det till planteringarnas död. Skadat bladverk skärs av och sprayas med ett preparat som innehåller svavel. Väl lämpad "Bi-58" eller "Storm". Sprejas också med kolloidalt svavel. Behandlingen utförs två gånger. Gapet är två veckor.

Att bekämpa insekter är lätt. Det viktigaste är att se hotet i tid och tillämpa ett effektivt insektsmedel för att behandla vinstockarna.

Om druvorna har slutat utvecklas kan sjukdom vara orsaken. De vanligaste åkommorna som växtsägarna stöter på:

 • Mögel. Med sjukdomen utvecklas fettiga fläckar på skotten, och de nedre delarna av grenarna täcks med en grå blom.
 • Grå råtta. Busken är täckt med en grå blom. När du berör den drabbade frukten börjar deras yta dammas.
 • Svampsjukdomar kännetecknas av utseendet på bruna fläckar på bladverket. Blomställningarna torkar upp och bären är täckta med grå fläckar.
 • Kort nodvirus. Sjukdomen är sällsynt, medan det finns en svag tillväxt blir bladen små och skär. Vid de första symtomen måste busken grävas upp och förstöras. Sjukdomen är obehandlad och infekterar hela vingården.

druvbearbetning

Om du inte omedelbart börjar bekämpa sjukdomar kommer bladen att falla helt från växten. Svampdödande preparat utformade för att spruta druvbuskar kommer att rädda. Det bästa alternativet för god tillväxt är snabb förebyggande behandling av grödan. I detta fall behöver du inte tänka och oroa dig för växtens välbefinnande och utveckling.

Behandlingslösningen måste vara fri från kemikalier.

Det första året efter transplantation växer växten sitt rotsystem, så tillväxten av vinrankan är svag, och du bör inte oroa dig för detta.

Hjälpsamma tips från trädgårdsmästare

Lyubov Morozova: ”Om en buske är något fryst på vintern, kommer den efter en viss tid att återhämta sig och blomma. Men det är bättre att klippa blommorna. Fruktarna har inte tid att mogna, så du bör inte slösa bort druvornas styrka. Det är bättre att ge honom tid att få styrka, och nästa år kommer du att kunna njuta av en riklig skörd. "

druvbearbetning

Petr Kuzovskaya: ”Underjordiska skadedjur påverkar utvecklingen av buskar. Vanligtvis är gruber. Att hantera dem är svårt och ineffektivt. Under vissa år har majbaggar massiva avgångar. I det här fallet fångas de på hallonbuskar. På natten, vid låga temperaturer, minskar aktiviteten hos insekter, och de skakas på sängen. De fångade skalbaggarna kan inte lägga ägg, vilket minskar antalet larver.

Vasily Pavlov: ”Du kan inte plantera en planta i ouppvärmd mark.Busken får stress och fryser under lång tid. I en väl uppvärmd jord skapas gynnsamma förhållanden för rotsystemet, och det kommer inte att bli någon tillväxtfördröjning. Om växten planterades för tidigt, kommer humatbehandling av varje blad att hjälpa till att återuppta tillväxten.

Margarita Vasilyeva: ”Om det inte går att fastställa orsakerna till plantagenas dåliga tillväxt, rekommenderar jag att överlämna jorden för analys. Med ett överskott eller brist på salter slutar tillväxten av vinrankan. Torkan påverkar också. På heta dagar, för att förbättra passagen av fukt till rotsystemet, sticker jag marken djupt med stickor. Denna procedur hjälper vattnet att penetrera marken snabbare och djupare. På hösten värmer jag buskarna väl för att undvika frysning av druvorna. "

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa