Beskrivning och subtilitet av växande Pervozvanny-druvor

Pervozvanny-druvsorten tillhör hybrider som skiljer sig i smakegenskaper och stor storlek. För att få en skörd måste du känna till alla funktioner i vård och planteringsperioden på en ny tillväxtplats.

Beskrivning och kulturens egenskaper

Denna sort uppstod som ett resultat av korsning av flera arter, till exempel Talisman och Kishmish. För första gången dök sorten upp i Novocherkassk, men spreddes senare snabbt till alla regioner i Ryssland och Vitryssland. Druvor odlas i alla regioner.

Druvorna kännetecknas av deras kluster och ljusa hudfärger på bären. Efter full mognad visas en rosa nyans på skalet. Bären är söta. Massan är saftig, fördelen med sorten är en tät skal som inte lämpar sig för förstörelse av skadedjur. Buskarna är stora, bladen är stora.

Fördelar och nackdelar med sorten

Innan du odlar druvor är det nödvändigt att lyfta fram följande fördelar:

  • frukt mognar tidigt;
  • massan är saftig;
  • det finns mycket socker i frukterna;
  • skalet är tätt, därför är det lämpligt för transport;
  • sällan utsätts för sjukdom.

Nackdelarna inkluderar behovet av att täcka busken före vintern.

druva först kallade

Funktioner av odling av druvor First-Called

För att växten snabbt ska kunna anpassa sig till en ny tillväxtplats och börja bära frukt måste vissa egenskaper beaktas.

När man ska plantera

Planteringskultur utförs i mitten av hösten eller tidigt på våren innan sapflödet påbörjas. På hösten, efter plantering av plantmaterialet, är det nödvändigt att isolera groddan.

vit klass

Webbplatsval och förberedelse

Det är nödvändigt att plantera plantmaterial på avstånd från andra vingårdar. Sorten kan odlas i valfri jord. Landningsplatsen ska vara solig, belägen på södra sidan, skyddad från drag. Grundvatten bör inte ligga nära marken.

Landningsplatsen ska vara på en kulle, ha dränering och inte attackeras av vindar.

Landningsplatsen rensas för ogräs och grävs upp. Det är också nödvändigt att göra ett planthål 60 cm djup. Hålets bredd ska vara minst 70 cm. För plantering är det nödvändigt att förbereda en näringsblandning, som består av 1 del jord, 1 del humus och 0,5 sand, 0,2 del superfosfat.

droppa ett hål

Beredning av plantmaterial

För att plantan snabbt ska anpassa sig till tillväxtplatsen är det viktigt att förbereda plantningsmaterialet ordentligt. För att göra detta blöts sticklingar i Kornevin i 2 timmar.Innan plantering är det också nödvändigt att utföra behandling med en manganlösning.

Landning

Trasig tegel bör placeras längst ner i planteringsgropen; sådan dränering kommer att minska risken för vattenstagnation. Fyll planteringshålet kvart med jord och placera plantan. Sprid ut rötterna, täck med jord och häll med varmt vatten.

grop landning

Regler för grödomsorg

När plantan planterats i öppen mark är det viktigt att sköta ordentlig skötsel.

Vattning och gödsling

Det är nödvändigt att vattna kulturen 2-3 gånger om dagen, för detta är det nödvändigt att göra ett hål runt plantan i vilken vatten hälls. Vattning utförs med varmt vatten. Vätskan måste appliceras regelbundet fram till mitten av september.

Gödselmedel används inte efter plantering. På sommaren bör komplexa gödselmedel appliceras på jorden under bevattning. På hösten ströks druvor med humus, vilket mättar kulturen med alla nödvändiga organiska ämnen.

vattning vid roten

Viktig. För att ämnena ska tränga in är det nödvändigt att lossa marken i tid.

beskärning

Bush beskärning utförs nästa år efter plantering. På våren är det nödvändigt att beskära, lämnar 4 ögon. I framtiden tar trädgårdsmästaren bort de extra skotten och bildar en buske.

övervintring

Innan frosten börjar är det nödvändigt att täcka busken. För unga växter är det nödvändigt att använda grangrenar eller speciell fiber för att täcka rötter. Unga skott är böjda mot jorden och täckta med säckväv. En växt över 4 år behöver inte skydd, men i de norra regionerna kan den täckas med säckväv eller träkonstruktioner.

övervintrar av druvor

Sjukdomar och skadedjur av druvor

Druvsorten är resistent mot sjukdomar och skadedjur. Det kan emellertid ge efter för sjukdomar som rutt, antraknos. Orsaken till uppkomsten av sjukdomar är en felaktigt vald landningsplats.

Bland sjukdomarna kan den attackeras av bladlöss. Druvorna behandlas med tvålvatten.

Skörd och lagring

Skördas i mitten av augusti. Druvorna lagras och kan transporteras över långa avstånd.

skörden är mogen

Slutsats

Odlingen av de först kallade druvorna används för skörd. Rätt skötsel och plantering är viktigt för att odla en frisk växt. Trots behovet av skydd för vintern tolererar sorten en temperaturminskning väl och är inte mottaglig för sjukdom.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa