Varför måste du klämma druvor i juni och juli och hur du kan ta bort överskott av skott på rätt sätt

Varje trädgårdsmästare planterar flera druvplantor på sin tomt. Men för att få en riklig skörd måste du utföra regelbundna förfaranden. En av dem är druvklämma. Det är lätt att behärska kunskapen om dirigering. Det viktigaste är att ta reda på varför och vid vilken tidpunkt man ska genomföra operationen, hur styvbarn påverkar anläggningens produktivitet.

För- och nackdelar med att fästa

Efter början av växtsäsongen växer sekundära styvbarn från huvudskottet. Specialister utvärderar sekundära skott på olika sätt, belyser inte bara positiva aspekter utan också negativa.

Fördelar:

 • planteringens gröna massa ökar, på grund av vilken processerna för fotosyntes förbättras och näringen blir bättre;
 • unga blad omvandlar solens och koldioxidens energi till användbara ämnen;
 • på laterala grenar, bladen utvecklas senare - detta är en bra ersättning för det gamla lövverket i den viktigaste vinstocken.

Att ha styvbarn hjälper till att nära druvorna när de mognar. Med korrekt skötsel ökar utbytet avsevärt.

Varför måste du klämma druvor i juni och juli och hur du kan ta bort överskott av skott på rätt sätt

minuses:

 • Om tillväxten lämnas okontrollerad blir busken för tät. Ventilationen kommer att försämras, och som ett resultat kommer växten att påverkas av svampsjukdomar.
 • Varje gren vill ta så mycket utrymme som möjligt för god tillväxt. Därför kommer den viktigaste vinstocken att få mindre näring, vilket är nödvändigt för att bilda grödan.
 • En välutvecklad gren av den andra raden hämmar avsevärt processerna för mognad av frukt.
 • En stor mängd löv provoserar skuggningen av frukten. Fotosyntesen och bärmognaden försämras.

Därför är det en nödvändig procedur att klämma in skotten.

Varför behövs detta?

Undvika den andra raden - styvson. Det växer i bladsinus. Grenarna börjar växa i juni och tar upp en betydande del av näringsämnena. Stegsonen växer snabbare än en fruktbar shoot.

klämmer druvor

Om du ignorerar beskärning gör du så:

 • bären blir små;
 • svampsjukdomar kommer att utvecklas;
 • en filt kvalster kommer att bosätta sig på unga bladverk.

Att ta bort styvbarnen stimulerar plantornas vertikala tillväxt.

Datum för förfarandet

Sommar beskärning hjälper till att öka kvaliteten och volymen på grödan. Beskärningen börjar i juni. Ta bort ny tillväxt och binda vinrankan. Undersök skott och rötter. Delar frysta på vintern blir vita och måste tas bort.

Druva betning i juli utförs efter blomningen. Tillsammans med ytterligare gödsling kommer bärens kvalitet och volym att öka.

Överväxt av styvbarn provoserar förlusten av hälften av grödan. När processerna avlägsnas helt förlorar en tredjedel av frukterna. För att upprätthålla och öka produktiviteten finns två blad kvar på styvsonen.

klämmer druvor

Fästningsregler

Innan du fortsätter med proceduren måste du ta reda på hur du ska klämma in rätt.

Processen är indelad i steg:

 1. Nypa. Genomfördes före vinstockarnas blomning. Förfarandet är enkelt, det utförs med två fingrar, klämmer den övre delen av den unga skjuten. Längd 10 centimeter till den ursprungliga delen av den woody vinstocken. Denna manipulation bromsar tillväxten av skott. Resultatet är att krafterna avsedda för de unga grenarna går till blommor. Detta steg hjälper till att öka fruktningen.
 2. Trimma styvsonen. Genomfört efter blomningen. Stepsons i druvor är sidoskott. Du kan inte klippa dem till marken. Busken utvecklas snabbt och efter några dagar växer nya skott från snittarna. Klipp av på två centimeter från det första bladet. Efter förfarandet undersöks plantningarna regelbundet. Nya skott skärs av.
 3. Jaga. Metoden liknar klämma. Huvudskillnaden är att området med skottens överdel är djupt avlägsnat. Hålls i slutet av sommarstugansäsongen. Denna metod gör det möjligt för bär att mogna snabbt. Vid mynning finns 14 blad kvar på fotograferingen. Denna mängd säkerställer normal livslängd och försämrar inte frukten. Proceduren utförs med bara händer.
 4. Klargörande. Detta är att ta bort några blad på fruktplantor. Detta ger nödvändig ventilation. Utför vid tidpunkten för fruktmognad. Trädgårdsmästare kan bedrivas när som helst. Lämna inte löv vid rötter. I den här delen samlas bakterier som attackerar rötterna. Som ett resultat dör vinrankan.

Vid borttagning av styvbarn med beskärningssax förbehandlas instrumentet med väteperoxid.Om du räknar ut hur du tar bort skott på rätt sätt kommer en vinstock att bildas och fruktens kvalitet ökar. Beskärning förbättrar avkastningen och minskar risken för sjukdom.

Det rekommenderas att plocka lövverket runt frukten tre veckor innan bärens tekniska mognad. Tack vare detta kommer sockerinnehållet att öka och mognadsprocessen påskyndas. Om bladen avlägsnas helt, kommer växten inte att få den nödvändiga näringen och kommer att bromsa mognaden. Därför närmar sig alla processer för att bilda buskar ansvarsfullt.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa