Beskrivning och egenskaper hos druvsorter i minne av läraren, historia och fördelar och nackdelar

Vackra saftiga massor av druvor med utmärkt smak, och till och med odlade med sina egna händer, är en fråga om speciell stolthet för människor som arbetar med trädgårdsskötsel och vinodling. För en stabil god skörd bör du noggrant välja material för plantering, med hänsyn till fördelar och nackdelar. Beskrivningen av druvsorten I Memory of the Teacher gör det möjligt att lära känna honom bättre och gör ett val bland de många plantorna.

Variationshistoria

The Teacher's Memory Grape är en ny hybridvariant som genomgår testning idag. Den har redan vunnit ett stort antal entusiastiska recensioner, tack vare dess höga avkastning, smak och utmärkta, långvariga presentation av druvgruppen.


T.EX. Pavlovsky, en amatörförädlare, hade tur att avla mer än 50 druvsorter. I minne av läraren är det en hybrid av kardinal- och Talisman-varianterna, den kombinerar de bästa egenskaperna hos förfäderna. I minne av läraren kan han motstå mögel och odium, lockar vinodlare med frostbeständighet och fantastisk tidig mognad. Testning utförs i Svartahavsområdena, men erfarna vinodlare förutspår hög popularitet för det.

Beskrivning

Särskilda kännetecken för sorten är den snabba tillväxten av vinstockar och förmågan att motstå frost ner till -23 ° C. Starka kraftiga skott, utvecklade rhizom, starka grenar som kan stödja vikten av stora borstar. Det kännetecknas av stora blad med en rik mörkgrön färg med tydliga vener av en ljusare nyans och rödaktiga bladblommor. Druvorna är en riktig dekor av trädgården.

druvor till minne av läraren

Beskrivningen av sorten, som ges av trädgårdsmästare som redan har testat den i trädgårds tomter, betonar den dekorativa effekten av buskarna. Borsternas minnesvärda och tidiga mognad ökar attraktiviteten för lärarnas minne. Den första skörden mognar under det sista decenniet av juli, men de kvarvarande klusterna kännetecknas av ett högre sockerinnehåll.

Karakteristisk

Till minne av läraren tillhör det de mycket tidiga bordssorter med höga utbyten och förmågan att motstå transport utan att förlora sin presentation.

druvor till minne av läraren

Saftiga bär kännetecknas inte av vattnighet, och den täta huden klarar av under lång tid bevara presentationen av druvor... Grupperna är doftande med delikata muskotnoter. Druvorna behöver inte ytterligare pollinering, växten innehåller manliga och kvinnliga blommor. Lämplig för industriell odling.

För- och nackdelar med sorten

Sorten är ny och testas fortfarande, men de tveklösa fördelarna inkluderar:

  • snabb tillväxt av vinstockar;
  • hög produktivitet;
  • utmärkt presentation av druvor;
  • frostsäkerhet för sorten.

druvor till minne av läraren

Det finns få nackdelar, men fortfarande finns det:

  • sorten är känslig för tidig frost;
  • han behöver fruktbar jord;
  • det är nödvändigt att justera antalet borstar så att avkastningen inte sjunker under nästa säsong.

Samtidigt noterar trädgårdsmästare sorten anspråkslöshet. I områden med milt klimat är det redan mycket populärt - både på små privata tomter och för plantering i industriell skala.

Beskrivning av buskar

Buskar med kraftfulla skott av brun eller rödaktig färg, växer snabbt och ger lätt stöd för stora borstar. Vinrankorna kan mogna under hela tillväxtens längd, detta är ett utmärkande inslag i sorten.

druvor till minne av läraren

klasar

Symmetriska koniska kluster med medel densitet. Vikten av en mogen gäng är 1-2 kilogram, med en borstlängd på 40-60 centimeter. Denna sort kännetecknas av vänlig mognad. Grupper kan vara kvar på grenarna under lång tid och behålla sin presentation och få sockerinnehåll.

Frukt

Varje bär väger 10-15 gram, ovala, med nyanser från rosa till mörklila, beroende på rotstocken. Söt och saftig, i frånvaro av överdriven vattnighet, behåller den täta huden ett attraktivt utseende av druvor, bäret innehåller 2-3 frön.

druvor till minne av läraren

Plantera druvor

För att få höga utbyten av druvor och glädja hemgjorda läckra bär och utmärkt vin, bör du vara försiktig när du planterar en vingård.

Sitsval

Druvorna planteras i soliga, vindskyddade, upphöjda områden. Höga träd ska inte blockera det från solen. Vingårdenas placering i låglandet leder till rotrot och spridning av sjukdomar.

druvor till minne av läraren

Pit förberedelse

En hål för att plantera druvor förbereds på hösten. Ett dräneringslager hälls nödvändigtvis på botten och sedan bördig jord med humus eller kompost. För att öka utbytet läggs träaska till jorden.

Viktigt: det är bättre att plantera buskarna på våren, så att plantorna blir starkare och vintern väl tills hösten

Gravstorlek: djup - 70-90 centimeter, diameter - 50-60 centimeter, avståndet mellan planteringar i rad - minst 1,5 meter, avståndet mellan raderna - upp till 3 meter.

Landningsdatum

Planteringsdatum är individuella för varje region, buskar bör planteras när lufttemperaturen stiger till +15 ° C.

plantera druvor

Landning

En hög hälls i det förberedda hålet, buskens rötter räknas försiktigt ut längs denna hög och täcks med jord. Därefter vattnas plantan ut och tämmer lätt runt jorden för att eliminera luftfickor.

Skötselfunktioner

Plantorna vattnas först en gång var sjunde dag. Efter en månad sker vattningen varje månad, från augusti stoppas den. För befruktning används mineralkomplex med kalium och kväve.

Viktigt: överskott av kväve gör växter känsliga för mögel

Vid behov sprutas växten för att skydda mot skadedjur och sjukdomar. Under perioden med att fylla borstarna utförs inte befruktning och bearbetning, druvorna vattnas inte.

Sjukdomar och skadedjur

Odlingen är resistent mot mögel och oidium, men växten lider av fylloxera. För att skydda planteringen sprutas de med Fastak, Kinmiks. Alltför infekterade buskar förstörs. För att skydda vinstockarna från fåglar dras ett starkt nät uppifrån. Filten kvalet förstörs med en lösning av kopparsulfat. Trots att sorten uppföddes nyligen gillade trädgårdsmästare det och druvor i Memory of the Teacher har redan fått popularitet. Utmärkt kompott och vin är gjorda av det, det är bra färskt, vilket betyder att det säkert kommer att hitta beundrare.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa