Beskrivning av druvsorter i Memory of Negrul och egenskaper, historia och odling

Antalet druvsorter är slående i mångfald, det växer på Krim, i Volga-regionen, det finns en möjlighet att plocka upp plantor för mellersta remsor och södra Ural. Det viktigaste är att hitta en vinstock som kommer att vara bekväm under vissa förhållanden. Det är därför du måste överväga olika alternativ och välja under lång tid. En beskrivning av druvsorten i Memory of Negrul hjälper dig att få en mest fullständig bild av den.

Druvavelhistoria

En hybrid druvsort i Memory of Negrul uppföddes av moldaviska uppfödare, anställda vid NPO Vierul. Förfäderna är sorterna Dantier de Saint-Valier och Korna Neagra. Uppgiften var att skapa en välsmakande hybrid som är motståndskraftig mot sjukdom, frost och som bevarar dess kommersiella egenskaper under transport.

Sorten utnämndes till minne av den berömda sovjetiska genetiken och druvmakare A.M. Negrule. Det registrerades 2015 som en moldavisk druvsort.

Fördelar och nackdelar med Negruls minne

Druvorna är opretentiösa och har en lång lista med fördelar:

 • efter plantering rotar plantorna väl;
 • sorten tolererar torka och frost väl;
 • druvor behåller sina kommersiella egenskaper under transport och kan lagras under lång tid;
 • resistent mot de flesta sjukdomar;
 • stora kluster och bär med utmärkt smak och sockerinnehåll;
 • utmärkt pollinering;
 • inte benägna att ärtor.

funktioner i sorten

Det finns mycket färre nackdelar, men de bör komma ihåg när du väljer Memory Negrul-sorten för plantering på din egen tomt:

 • i många regioner är det nödvändigt att skydda planteringar från frost;
 • antalet kluster på buskarna bör regleras för att säkerställa ett jämnt högt utbyte.
 • plantering bör skyddas från fåglar med ett nät - de gillade särskilt saftiga bär;
 • med lång lång luftfuktighet är bären benägna att spricka.

Buskarna växer bra, med korrekt skötsel ger de ett högt utbyte som lagras väl. Det är därför variationen i Memory of Negrul på kort tid blev kär i trädgårdsmästare.

Beskrivning och korta egenskaper hos sorten

Denna druva tillhör bordssorterna.

typ av sort

Externa uppgifter om busken och skotten

Buskarna är kraftfulla, med utvecklade rötter, sorten är motståndskraftig mot frost och torka, utmärkt motståndskraft mot svampsjukdomar.Unga skott måste knytas till stöden i tid - de har ökat ömtålighet.

Mognadstid

Borstar mognar i 145-155 dagar efter att knopparna blommar. Druvorna skördas under första halvan av september. Grupper håller väl på buskar. Sorten ger höga utbyten. Vid korrekt förvaring kan borstarna ligga i källaren i upp till 4 månader.

Gruppstorlek och utbyte

Stora kluster med mörka långsträckta bär, mycket dekorativa. Buntens vikt är 600-700 gram. Bären i borsten är stora - 7-10 gram, med en tät katrinblomma, som skyddar dem från skador. Borstarna är stora, koniska i form, med måttlig täthet. Från en vuxen buske, med god vård, erhålls cirka 50 kg druvor.

minne Negrul

Smaka på bärens egenskaper

Bärens hud är tät, med en syrlig eftersmak, bären är stora, saftiga, välsmakande och innehåller 2-3 frön. Druvor är bra för kompott, vin, färsk konsumtion.

I vilka områden rekommenderas att plantera

Negruls minne växer bra i de södra regionerna och i Middle Lane. Tack vare uppvärmningen har druvor blivit möjliga att växa i södra Uralregionen. Denna sort tolererar frost ner till -25 ° C, men den är inte skyddad endast i mycket varma klimat.

Landningsregler

Rätt vinodling och druvskötsel är villkoren för en god skörd. Druvor växer på ett ställe under många år, varför du noggrant bör välja en plats att plantera. Genom korrekt vård kan du få den första skörden under det andra odlingsåret.

Sapling val

Välj starka plantor med utvecklade rötter. Ett friskt rotklipp ska vara vitt. Se till att trycka lätt på ögonen - i en planta av hög kvalitet bör de inte vara torra eller falla av. Om druvorna planeras att planteras på våren lagras plantningsmaterialet i en sval källare. Tröskelns rötter placeras i våt sand.

Viktigt: sanden ska inte vara för våt, det kommer att leda till att rötterna förfaller.

odling av sorter

Plantering av buskar utförs när luften värms upp till +15 ° C.

Brunnens djup och bredd

Ett hål för druvor förbereds i förväg, på hösten gräver de ett hål på 80-100 centimeter djup. Storleken är 80x80 centimeter. Välj soliga, djursäkra höga områden för plantering.

Att plantera druvor i låglandet kommer att leda till rotrot och vinstockens död. I gropen krävs ett dräneringsskikt, dessutom införs gödsel eller humus.

Sittdiagram

Druvbuskarna planteras på 1,5-2 meter från varandra och med ett avstånd mellan planteringsrader på 3 meter. Om druvorna planteras i en enda remsa i trädgården är avståndet mellan plantorna 1,5 meter.

spruta druvor

Jordkrav

När du väljer mark ska du vara uppmärksam på grundvattnets placering - druvor tål inte vattendrag. Lerjord är inte lämplig för den här sorten, den är inte planterad på salt myrar.

Det skulle vara att föredra att plantera på chernozem eller lerjord, lös, med god luftgenomsläpplighet.

Vård

Sorten i Memory of Negrul är opretentiös i vård, lämplig för plantering även för nybörjare.

Vattning

På våren och hösten genomförs bevattning med vattenladdning, det bidrar till en ökad utveckling av rötter.

vindruvsblad

Nästa vattning behövs efter att de första bladen har dykt upp, och sedan fukta när jorden torkar, innan perioden när bären börjar hälla. Bevattningen stoppas 1-1,5 månader före skörden.

Blad- och rotbefruktning

På hösten, efter skörd, appliceras organiska gödningsmedel (ruttna gödsel, humus). Tillsammans med vattning introduceras mineralgödsling. Potash- och fosfatgödselmedel behövs.

För bladförband används komplexa preparat, till exempel Plantofol eller Brexil Mix. Blad toppförband kombineras med sprutning mot sjukdomar. I minne av Negrul är den resistent mot sjukdomar, men fortfarande utförs två sprayer.

förberedelse för landning

Kompostering

Byt marken under buskarna för att minska sannolikheten för ogräsutveckling, behålla fukt och mätta jorden med organiskt material. Mölkning ökar utbytet av buskarna och förbättrar druvornas smak. För barkning används halm, torv, sågspån, hackad vass eller hö.

beskärning

Denna sort behöver beskäras. Beskärning utförs för att bilda busken och föryngra den. Buskarna beskärs på hösten innan de täcker druvorna och på våren, efter att täckmaterialet har tagits bort och vinrankan har ventilerats.

Skydd för vintern

Sorten är frostbeständig, men man bör inte glömma att det fortfarande är druvor. Därför måste det i de flesta ryska regioner täckas för vintern.

De täcker med ett speciellt material, använder ofta en film, dessutom strö med jord. Om speciella skyttegravar grävdes under vinläggningen för att skydda vinstockarna för vintern, löses problemet med övervintringsväxter mycket snabbt.

Behandling mot sjukdomar och skadedjur

Till minne av Negrul är den resistent mot odidium, mögel, phylloxera, men 1-3 behandlingar per säsong bör genomföras. De behandlas med fungicider: Fastak, Kinmix, Bordeaux-blandning eller kopparsulfat.

Den första behandlingen utförs efter borttagning av skydd, nästa - efter svullnad av knopparna och efter blomningen. Under bärfyllningsperioden utförs inte bearbetning.

Fåglar är mycket förtjust i dessa druvor - ett metallnät sträckes för att bevara skörden.

För att skydda mot getingar hängs förgiftat bete i trädgården, get-bon hittas och bränns.

Reproduktionsmetoder

Det sprider sig väl av sticklingar, unga skott skärs i en längd av 40-60 centimeter. De fastnar i jorden och lämnar endast den övre knoppen på ytan. Gör detta på hösten, tills våren rotar rotarna.

druvtaglingar

Du kan plantera sticklingar hemma; under vintern kommer plantningen att bli starkare, på våren planteras den på ett permanent ställe i trädgården.

Pollinering och frukt frukt

Eftersom sorten tillhör hybrider, finns både manliga och kvinnliga blommor på växten. Inga ytterligare steg krävs för pollinering.

För en stabil skörd är det nödvändigt att ta bort de extra borstarna. Om det finns ett överskott nästa säsong kommer bär och borstar att bli mindre, avkastningen kommer att minska.

skörd

Skördas i mitten av september, i varma södra regioner, mognar det i slutet av augusti. Om det var mycket regn under säsongen kommer bären i klustret att vara större och mer långsträckta, men de kan spricka i toppen. Skördas på varma, torra och soliga dagar.

Lagring och transportabilitet

Druvorna förvaras i en källare eller källare, åtskilda från andra grönsaker. Borstar rånas regelbundet av bortskämda bär.

vin och druvor

En annan konserveringsmetod är att hänga klasarna i källaren med en stram garn. Ibland förvaras korgarna i lådor, ströda med sågspån.

I alla fall ska förrådet vara svalt, luktfritt och väl ventilerat. Druvor tvättas inte före lagring.

Transportabiliteten för denna sort är hög, håller kvaliteten över genomsnittet.

Trots att många nya sorter har dykt upp nyligen, är druvorna i Memory of Negrul fortfarande populära. Det är lätt att odla, och mörka borstar och stora bär är välsmakande och vackra, dessutom är det perfekt förvarat, lämpligt för vin och kompott.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa