Beskrivning av druvornas variation och egenskaper Original, odling och utbyte

Ursprungliga druvor kännetecknas av hög produktivitet och icke-kaprisitet. Det kan odlas under klimatförhållandena i Centrala Ryssland. Druvorna har en söt, behaglig smak, utan en specifik eftersmak. Denna sort tillhör bordssorten, det vill säga den ursprungligen var avsedd för färsk konsumtion. Trots detta tillverkar vinodlare framgångsrikt hemlagat vin från originalet.

Beskrivning och sorts egenskaper

Original druvor har flera sorter. De har minimala skillnader i tekniska egenskaper. Erfaren odlare tar hänsyn till särdragen för varje art under plantering och skötsel.

Sorten tillhör medium sent, mognar i genomsnitt 130-145 dagar, beroende på underarten. Bärens surhet är måttlig, sockerhalten når 22% under gynnsamma odlingsförhållanden.

En fullständig beskrivning av varje enskild underart krävs inte. Den viktigaste skillnaden mellan varianterna av Original är skuggan av mogna bär. Det kan vara rosa, svart eller vitt. Rosa druvor, under intensiv exponering för solljus, får en lila färg, vitt blir grönt och svart blir rödaktigt.

Val av variation

Sorten föds upp för mer än 40 år sedan på V.E. Tairov Institute of Viniculture and Winemaking. Denna institution är belägen i Odessa. För att skapa den användes två sorter, varav en är Damaskusros (Turkiet), och den andra är Datie de Saint-Valier (Frankrike). Båda typerna har goda tekniska egenskaper och utmärkt smak.

ursprungliga druvor

Den ursprungliga sorten infördes först i statsregistret 2002. Vid denna tid har druvorna klarat alla sorttest.

Avkastning

Ursprunget tillhör högavkastande sorter på grund av det stora antalet fruktskott på varje buske. Om druvor odlas i industriell skala, kommer en hektar att ge från 80 till 120 centners av skörden. Från en buske kan du i genomsnitt samla 80 kg.

Beskrivning av bär

Bären är stora, väger från 7 till 12 gram och mäter 3x2 centimeter. De har en långsträckt bröstvårtande form, avsmalnande mot spetsen. Fruktmassan är saftig, under ogynnsamma odlingsförhållanden - vattnig. Varje bär har 2-3 små frön. Huden är tunn, när färska druvor konsumeras känns det inte. Mogen fruktfärg beror på variationen.

ursprungliga druvor

Beskrivning av busken

Busken är kraftfull och lång och når 2,5-3,5 meter lång. Kraftig, snabbt utvecklande.Den optimala belastningen per buske är från 30 till 45 ögon under de första åren med odling med ytterligare en ökning till 60 ögon. Blommorna är bisexuella, bladen är fem-lobade, dissekerade. Busken ser dekorativ ut.

Beskrivning av klasar

Klustren är stora, konformade och har en längd på 30-40 centimeter. Druvorna är ordnade löst, löst till varandra. Varje gäng väger från 500 gram till 2 kg. Den lägsta vikten observeras i originalets svarta underarter.

Beskrivning av druvornas variation och egenskaper Original, odling och utbyte

Motstånd mot yttre faktorer

Sorten uppföddes i Odessa och anpassades till förhållandena i denna region. Originalet är en lätt och värmekärlig druva som inte tolererar ihållande och starka frost. Dö vid temperaturer på -21 ° C och lägre. Sorten överlever nederbörden väl, men ändrar dess egenskaper under ogynnsamma förhållanden.

Fördelar och nackdelar med sorten

Druvan har många styvbarn, inte mognad skörd och tål inte transporten väl. Mogna bär smulas ibland. Vattentät mark, på grund av kraftigt regn eller överdrivet vattning, leder till ärter druvor och en minskning av dess smak.

Fördelarna med originalet:

  • hög produktivitet;
  • opretentiös vård;
  • attraktiv presentation av klasarna;
  • lång konservering av grödan i sin ursprungliga form (den kan förvaras till mitten eller slutet av vintern, beroende på planteringstidpunkten).

ursprungliga druvor

Druvornas egenskaper skiljer sig också beroende på underarten. White Original är surare än andra, svart har minst motståndskraft mot flygande insekter (särskilt getingar), rosa, tvärtom, är sällan attackerad av skadedjur. Den senare anses vara den ledande på smak bland alla original.

Växande funktioner

Den optimala platsen för att plantera originalet: leeward, soligt område i trädgården eller vingården. Det är önskvärt att jorden är måttligt fuktig, näringsrik.

Högt grundvatten och brist på spårelement i jorden kommer att leda till dålig skörd.

Vid behov utförs dränering och gödsling av marken under plantering. Som toppförband används: träaska, torv, humus eller speciella blandningar (till exempel Baikal EM-1). Druvorna planteras bäst på våren eller hösten.

plantera druvor

För plantor grävs djupa hål med en längd och bredd av 80 till 100 centimeter. Växter planteras på ett avstånd av 2-6 meter från varandra. Ju mer desto bättre, eftersom druvorna växer snabbt och kraftigt. Efter att plantan har placerats i hålet är jordens översta skikt böjd och vattnat.

Druvvård

Originalet kräver inte mycket underhåll. Druvorna måste beskäras det första året, i slutet av den första sommarmånaden. Minst 10 ögon tas bort på varje fruktbart skott. Detta görs för att minimera energiförbrukningen och förbättra grödskvaliteten.

Aktiv vattning utförs under blomningstiden av busken och de första fruktens utseende på den. I genomsnitt vattnas växten en gång i veckan. En buske tar en hink med vatten. Innan vattning grävs 3-4 hål nära rötter. Samma mängd vatten hälls i var och en av dem.

druvvård

Växten matas, särskilt om marken själv är infertil eller tung. För dessa ändamål används mineralblandningar och organiska gödselmedel (humus, kompost). När det kalla vädret börjar måste druvorna täckas, och ett skyddande lager bestående av pensel och hö läggs runt dess rötter.

Reproduktionsmetoder

Det bästa sättet att sprida denna druvsort är att ympa stjälken på en ständig stam. Det andra alternativet är att plantera en planta som odlas från en skärning av anläggningens rotsystem. Det tredje sättet är att grenas av busken med det största antalet skott.

druvtaglingar

Sjukdomar och skadedjur

Originalet kännetecknas av god motståndskraft mot mögel och oidium, medium - till phylloxera (rotsystemsjukdom) och grå råta. Vinrankor lockar flygande insekter och bladlöss.

Ympning, måttlig vattning och användning av endast mineralgödselgödsel hjälper till att skydda växten från fylloxera. Det rekommenderas också att bränna alla blad som har fallit i mitten av hösten och att genomföra behandling med fungicider. Du kan använda verktyg som Topaz, Shavit. Kopparsulfat har goda skydds- och gödningsegenskaper.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa