Hur och hur man sprayar druvor i juli för behandling mot sjukdomar och skadedjur

Druvor är ett ädelt, smakligt, kost och helande bär som kommer från forntida tider. Druvornas värdighet är produktion av olika sorter av vin och sprit, för vilka de tjänar som råvaror. Trädgårdsmästarnas huvudmål är att odla en rik skörd, som inte kan göras utan att behandla vinrankan från skadedjur och sjukdomar under sommaren, särskilt i juli, under bildandet av den framtida skörden.

Behöver jag bearbeta druvor?

Trots att druvor är en värmeförsörjande växt, finns det många sorter som är zonerade i mellersta remsan och till och med i de norra regionerna i landet. För att få ett stabilt stort utbyte är det nödvändigt med en kompetent metod för jordbruksteknik och metoder för odling av grödor, vidtagande av förebyggande åtgärder mot skadedjur och sjukdomar, och vid sjukdomar - kunskap om åtgärder för att bekämpa växtsjukdomar och skadedjur.

Att spruta vingårdar med kemikalier är det viktigaste sättet att förebygga och bekämpa sjukdomar, en garanti för att odla och skörda en rik skörd.

När ska man bearbeta?

Druvorna bearbetas flera gånger under säsongen. För moderna druvsorter räcker det att bearbeta dem högst fyra gånger, vilket ger ett komplett skydd mot skadedjur och växtsjukdomar.Sommarbehandlingar garanterar bevarandet av grödan utan förluster. Sommarbehandling måste utföras under regnperioden, efter nederbörd, inom 2 timmar.

Under sommaren regnar lyfts patogena sporer av vinden och sprids genom luften, och med regnet sätter de sig på växternas löv, så du måste ha tid att döda dem innan de tränger igenom växtcellerna.

Höstförebyggande åtgärder och desinfektion av druvor gör det möjligt att säkerställa växternas hälsa innan övervintring. Vårsprutning hjälper till att säkerställa en sund vinstockstillväxt.

druvbearbetning

När skörden mognar, när bären passerar in i fasen av att hälla juice och en uppsättning sockerarter, stoppas allt arbete som är förknippat med användningen av kemiska giftiga ämnen. I nödsituationer kan du använda folkrättsmedel som använder bakpulver, kolloidalt svavel, asklösningar eller tvätt tvål, kaliumpermanganat. Före och efter blomningen är förebyggande sprutning med fungicider obligatorisk.

Snabba desinficeringsåtgärder skapar förutsättningar för att få en rik skörd av söta druvor.

För att navigera i tidpunkten för desinficeringsarbetet kan du använda en kalender som beskriver tidpunkten, aktiviteter, läkemedel och behandlingsmetoder. Du kan hitta kalendern på Internet eller använda den i vår tabell.

druvbearbetning

Tabell

Genomför behandling av druvbuskar från sjukdomar och skadedjur.

Säsong, månaderVinskickBehandling mot sjukdomar och skadedjurBearbetningsanläggningarKoncentrationer av lösningar
april

t> + 5 FRÅN

Vilande njurtillståndUtrotande behandling av vinstockar,inkstone3% lösning
behandling av svampsjukdomar,

skadedjur

Nitrafen2% lösning
DNOC1% lösning
MajUtseendet på de första bladen före blomningenSjukdomar: mögel, oidium, antraknos, svart fläck (om det inte var föregående år, då behandlingen inte genomförs).fungiciderEnligt anvisningarna
skadedjurakariciderenligt instruktionerna
juni:

2 gånger

 

1. Innan blomningen

2. När bär är på en ärts storlek

sjukdomar

skadedjur

fungiciderEnligt anvisningarna
Inga bekämpningsmedel!

Död av pollinerare, blommor

juli

1-15

3 veckor efter föregående behandling

 

 

15-31

Tillväxtfas för stjälkar och bärfyllning

 

 

 

 

 

Samling av tidiga sorter

svampsjukdomar: - mjölk i torrt väder

- oidium i regnigt väder

- mögel,

- grå råtta

 

- tång

-os

 

Flint B

 

Quadris

Vinstguld

Topas

kaliumpermanganat

Tiovit Jet

fällor

 

enligt instruktionerna

 

 

 

 

7 gram per 10 liter vatten

Enligt anvisningarna

 

augustiBärens tillväxt och mognadsvampsjukdomar: - oidium,

- mögel,

- grå råtta

 

 

Quadris

 

Kaliumpermanganat

 

Enligt anvisningarna

 

7 gram per 10 liter vatten

septemberMognadfas

 

Om skörden skördas

Samma som i augusti

 

Svampsjukdomar

       —//—

 

Flinta

Blixt

         —//—

 

Enligt anvisningarna

 

Oktober - om det fanns sjukdomar under innevarande årVilolägeBehandling med utrotninginkstone3% lösning

Vad är det bästa sättet att spraya druvor från skadedjur?

Svampmedel är läkemedel relaterade till kemiska föreningar eller biologiskt ursprung, som inkluderar mikroorganismer (svampar eller bakterier), de används i kampen mot växtsjukdomar som orsakar patogena sporer av svampar och mikroorganismer.

druvbearbetning

Svampmedel är uppdelade i systemiska läkemedel och kontaktläkemedel:

 • systemiska fungicider tränger in i växtceller och dödar svampsporer inuti växten, regn försvagar inte läkemedlets effektivitet;
 • kontaktsvampmedel fungerar enligt principen om ytverkan, de täcker växterna med en skyddande höljesfilm, förhindrar inträde och införande av patogena sporer i växten, de tvättas av med vatten;
 • biofungicider innehåller svampsporer eller stammar av mikroorganismer som är starkare än patogen mikroflora;
 • kombinerade fungicider har systemiska och kontaktegenskaper, deras fördelar: de kan användas för sjukdomar och för skydd mot skadedjur.

För skadedjur används läkemedel - akaricider (bokstavligen: läkemedel som dödar fästingar): Mitak, Neoron, Talstar, Aktellik, Fakstak, Mitak, kolloidalt svavel. Järnvitriol är en universell lösning som lindrar växten av sjukdomar och skadedjur.

Förutom direkt skada på blad sprids skott, bär, patogena stammar och svampsporer av insekter. Insekter gör dubbla skador på växter. Den kombinerade fungiciden Nitrafen hjälper till i kampen mot både sjukdomar och skadedjur. Valet av beredningar för insekter måste närma sig selektivt.

 fungicid Nitrafen

Medel för behandling av druvor från sjukdomar

För behandling av druvor från sjukdomar finns det ett brett utbud av preparat - fungicider:

 • systemiska fungicider: Topaz, Strobi, Horus, Quadris;
 • kontaktsvampmedel: Cuprolux, Hom, Sedakol, Bordeaux vätska, Aniga-Peak;
 • kombinerade fungicider: Nitrafen, Sodium polysulfide, Delan, Cuproxat, Penncoceb;
 • biofungicider: Mikosan-V, Trichodermin, Pentafag-S, Planriz.

Dessa är mycket effektiva läkemedel mot sjukdomar orsakade av sporer och stammar av patogena mikroorganismer på växter. Universella och äldsta läkemedel från druvsjukdomar: Bordeaux vätska och vitriol.

bordeaux vätska

Med hjälp av fungicider förstörs patogener av växtsjukdomar, men det är omöjligt att bota sjuka löv och skott. Skadade växtdelar måste tas bort.

Hur hanteras druvor ordentligt?

För effektiv användning av insekticider och fungicider är det nödvändigt att veta inte bara deras egenskaper, utan också reglerna för sprutning:

 • på kvällen, efter solnedgången, som solens strålar, bryter igenom droppar vatten, bränna bladen;
 • i lugnt väder, annars bärs beredningarna av vinden och förångas snabbt, behandlingseffekten minskar;
 • från toppen av busken ner, med fångsten av stam och rotdel;
 • sprutning efter regn - inom 2 timmar efter regnets slut (men fukt från bladen måste avdunsta innan bearbetning);
 • Använd skyddskläder, gummihandskar, skyddsglasögon vid bearbetning.

druvbearbetning

Hur ordnar jag ordentligt skydd mot patogen mikroflora och skadliga organismer? Att vidta personliga register över observationer av beteenden hos druvor i olika väderförhållanden och förekomsten av sjukdomar, vidta åtgärder för att bekämpa. Allt detta kan återspeglas i form av scheman som i framtiden kommer att hjälpa till att snabbt och effektivt utföra förebyggande arbete och bekämpa skadedjur och sjukdomar.

Färdiga druvbehandlingsscheman finns på olika webbplatser på Internet. På nätet kan du hitta "Schema för behandling av vinstockar från sjukdomar, från Syngeta. Druvor 2017 ". Detta diagram visar en detaljerad tidsplan för bearbetning av druvor. Syngenta är det största företaget i Schweiz som producerar frön och växtskyddsmedel mot sjukdomar och skadedjur.

Desinfektion av plantmaterial

När du har köpt plantor eller sticklingar desinficeras plantningsmaterialet, vilket sparar dig från efterföljande problem i kampen mot sjukdomar.

druvbearbetning

För att desinficera skaftet använder de: etylalkohol - 70% lösning, vithetslösning (1/2 kopp per 1 liter vatten), 3% väteperoxidlösning, bekämpningsmedellösning (60 gram malofos per 8 liter vatten). Före plantering doppas axlarna i 5 minuter i desinfektionslösningar, tvättas med vatten och sektionerna uppdateras. Plantorna kan inte motstå en sådan procedur på grund av det känsliga rotsystemet. De rengörs av jorden, doppas i en lermask (beredd med en lösning av karbofos) eller i en vattenlösning av karbofos i några sekunder, placeras i en plastpåse under en dag, planterad i marken. Plantorna är i vila (utan svullna knoppar).

Förebyggande behandling

Snabbt förebyggande arbete med trädgårdsmarker och vingårdar är nyckeln till en rik skörd.

För att förhindra infektion finns det en uppsättning åtgärder, vars genomförande utesluter spridning av sjukdomar och skadedjur:

 • val av en planteringsplats för kultur i ett högt och ventilerat område;
 • vattna druvor vid roten;
 • buskbildning, beskära torkade skott;
 • ogräs och skördar fallna löv;
 • kompetent befruktning;
 • mulching med nålar;
 • förebyggande behandling med fungicider och akaricider.

Förebyggande sprutning utförs oavsett förekomst av skadedjur och sjukdomar:

 • före blomningen - Ridomol Gold (mögel) och Topaz (oidium);
 • efter blomningen - Quadris eller Strobi (svampdödande läkemedel); från grå råtta - omkopplare eller Cantus;
 • från skadedjur väljs specialmediciner.

I slutet av juli stoppas all behandling med bekämpningsmedel och bekämpningsmedel, eftersom det leder till ansamling av giftiga ämnen i bären. Kombinationen av terapeutiska och profylaktiska behandlingar är nyckeln till att förhindra utvecklingen av sjukdomen och skadan av skadedjur.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa