Bättre att bearbeta druvorna efter långvariga regn i juli under mognadstiden

En viktig punkt i vården av vinrankan är förebyggande behandling. Vid hög luftfuktighet påverkas buskarna av sjukdomar. Därför rekommenderas det att bearbeta druvorna i juli efter regn, särskilt om det finns foci av sjukdomen. Aktuella åtgärder som vidtas hjälper till att förhindra utvecklingen av svampsjukdomar på plantorna och rädda skörden.

Vad behandlas för?

Det verkar som om regn är nödvändig för alla levande saker, men inte allt är så bra som det verkar vid första anblicken. Med långa, oavbrutna duschar, varmt väder och lätthet skapas ideala förutsättningar för utveckling druvsjukdomar... Därför är det viktigt att bearbeta buskarna i tid för att bevara växten och inte tappa skörden.


Svampsporer provocerar många sjukdomar:

 • oidium;
 • ruttna;
 • mögel.

De listade sjukdomarna kan förstöra grödan och hela busken. Den mest gynnsamma avelsmiljön skapas under de varma regniga dagarna i juli.

Runt växten i jorden finns det många sporer som faller med regndroppar på druvorna. Även med variationen i sorten mot sjukdomar är det stor sannolikhet för infektion.

Om det inte sköts ordentligt kommer kraftigt regn att leda till att fukt samlas runt stammen, vilket i sin tur kommer att bilda mögel.... Sporerna blir aktiva och börjar skada växten. Därför är det i juli, före början av växtsäsongen, att jorden runt växten och själva buskarna bringas i rätt skick. För detta behandlas vinrankan i tid mot sjukdomar.

droppar på druvor

Förberedelser för bearbetning av vinstockar

Buskar är särskilt sårbara efter regn. Efter upphörandet av utfällningen behandlas kulturen med speciella beredningar. Kemikalier har ännu inte uppfunnits som kan bota infekterade druvor. Därför är bearbetningen utformad för att utföra grundläggande funktioner:

 1. Förstör patogena mikroorganismer, vilket hjälper till att minska risken för sjukdom.
 2. När en gröda är infekterad är det mindre troligt att de behandlade friska delarna av växten sprider sjukdomen.

De flesta trädgårdsmästare vet inte hur man bearbetar planteringarna. Därför är det nödvändigt att studera informationen på lämpliga sätt innan proceduren. En komplex beredning är lämplig för bearbetning, vilken är avsedd för sprutning efter utfällning. Specialprodukter verkar på olika typer av svampar, skadedjur och mögel.

mögel på druvor

Läkemedlen hjälper bäst:

 1. "Topas". Den komplexa beredningen skyddar mot olika svampsjukdomar, förhindrar mögel från att spridas.Hjälper till att minska möjligheten att få antrasnos. Används för profylax och i början av sjukdomar.
 2. Stroby. Sprutning av produkten efter regn i varmt väder hjälper till att bekämpa utvecklingen av dimmig mögel och förhindrar angrepp av mögel. Den största fördelen är säkerheten för pollinerande insekter, det är tillåtet att användas under blomningen.
 3. "Tiovit". Det förstör olika typer av mögel och hjälper till i kampen mot spindelkvalster.
 4. Ridomil Gold. Den mest effektiva lösningen. Låg toxicitet. Skyddar på ett tillförlitligt sätt kulturen från svamp, omsluter bladen från utsidan och verkar från insidan.
 5. Bordeaux-blandning. Ett effektivt och tidtestat botemedel. Hjälper till de viktigaste sjukdomarna i vingården, men är mycket giftiga. När du arbetar med läkemedlet måste du följa ökade säkerhetsåtgärder och förbereda dig strikt enligt receptet. Överdosering leder till negativa konsekvenser. Bearbetning tillåts vid en temperatur av 25-36 grader. Frekvent användning under mognadstiden koncentrerar den höga kopparhalten i frukten.

Bordeaux-blandning

Alla rekommenderade läkemedel kommer, om rekommendationerna följs, att gynna planteringarna.

Folkrättsmedel

Om det inte finns några uppenbara symtom på sjukdomar eller med mindre skador kan du utföra behandling med folkrättsmedel. De har en ofarlig effekt på planteringar, men är mindre effektiva. De rekommenderas för användning som förebyggande åtgärder för druvbearbetning eller vid det första tecknet på sjukdom. Det är värt att undersöka de grundläggande sprutmetoderna mot bakterietillväxt i regnigt väder.

Soda-lösning

Lämplig för användning i alla stadier av växtsäsongen. I juli hjälper varmt väder till att skapa en film på grödan som är alkalisk. Lösningen tillåter inte svampar att gro. Buskar bearbetas före blomning och efter.

bakpulver

För att förbereda lösningen, använd:

 • vatten - 5 l;
 • tvål - 25 g tvätt;
 • bakpulver - 25 g.

Produkterna löses och sprutas varje vecka.

Kopparsulfat

Det blå preparatet i granuler är ofarligt för kulturen. Men när det löses blir det ett mycket surt medel och kan skada plantorna.

koppar vitriol

Kolloidalt svavel

Behandlingen utförs i början av utvecklingen av sjukdomar. För att inte orsaka irreparabel skada på planteringarna måste du noga följa de nödvändiga proportioner som anges av tillverkaren. Förbered en lösning i varmt vatten. Pulvret är helt upplöst. Endast nyberedd produkt används. Sprutning med lösningen skyddar grödan i två veckor. Buskar behandlas efter regn.

Förebyggande och kontroll av skadedjur

De vanligaste skadedjuren:

Dessa skadedjur kallas också filt kvalster. De representeras av små insekter, vars längd inte överstiger 0,2 mm. De suger juicen från druvbladen genom att sticka dem under. Insekten i sig är svår att se. En gul svullnad visas på punkteringsplatsen, som är synlig från toppen av bladet. En filtbana bildas underifrån. Som ett resultat börjar bladverket att torka ut långsamt.

druvorna lövverk torkar upp

Bekämpa:

 • grenar är bundna högt över jorden;
 • ta bort de drabbade bladen.

För att förebygga och bekämpa skadedjur sprayas plantorna med preparat:

 • "Kleschevit";
 • Fitoverm.

Det är viktigt att ordentligt förbereda för proceduren och genomföra den korrekt.

Förberedelse för arbete

Det finns många olika metoder för bekämpning av skadedjur, men kemiska och biologiska metoder förblir effektiva.

Förberedelseregler:

 • ta bort skadade blad;
 • utföra beskärning;
 • binda en vinstock;
 • bränna sjuka, skadade delar;
 • bryta upp jordkloddar, lossa jorden och jämna jorden.

blad visnar

Används endast för att bearbeta det angivna av tillverkaren.

Bearbetningsstadier

För planerad behandling följs följande rekommendationer:

 • Växter behandlas efter regn på kvällen, efter solnedgången.
 • För att uppnå resultatet måste kompositionen vara kvar på bladen under lång tid. Observera väderprognosen innan behandlingen. Om det är troligt att regnen fortsätter, skjuts sprutningen ut.
 • Vid bearbetning under den brännande solen uppträder brännskador på lakan.
 • I värmen avdunstar lösningen intensivt och reducerar därmed läkemedlets effekt.
 • Skott i kontakt med marken behandlas noggrant. Kemikalien fungerar endast på de behandlade delarna.

Förebyggande är en viktig förutsättning för att ta hand om en vingård efter regn. Även resistenta sorter skapas med gynnsamma förhållanden som hjälper till att förhindra spridning av skadedjur och sjukdomar.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa