Hur man behandlar druvor med bakpulver för sjukdomar och för att förebygga, proportioner

Bearbetning av druvor med bakpulver har nyligen genomförts av fler och fler sommarinvånare som är förtjust i att odla denna kultur. Enligt deras åsikt är detta det bästa alternativet till farliga läkemedel som erbjuds av den kemiska industrin. Men är det verkligen så? Och vilka sjukdomar kan detta ämne bota? I synnerhet är människor intresserade av om det klarar vanliga druvproblem.

Vad är det för mening?

Druvor är en gröda som är särskilt mottaglig för de negativa effekterna av olika sjukdomar och skadedjur. Trädgårdsmästaren som odlar det står inför ett dilemma - huruvida man ska använda kemiska växtskyddsmedel eller inte. Jag skulle vilja äta ekologisk mat eftersom frukterna odlas för hand.

Hjälper till att skydda druvor utan skadliga kemikalier, ett ämne som varje person har hemma - bakpulver. Det är absolut ofarligt och samlas inte i frukt. Samtidigt kännetecknas det av en tillräcklig effektivitetsnivå som gör att den kan hantera de flesta problem som sommarinvånare har med druvor.

Fördelarna med bakpulver är mångfacetterade. Kunna hantera olika problem och göra det på ett sätt som är skonsamt för naturen. Kort sagt är de viktigaste fördelarna med detta ämne följande:

 • helt oskadlig för växten och dess frukter;
 • utgör inte någon fara för människor, på grund av vilken de till och med bearbetar mogna frukter strax före skörden;
 • tack vare honom är bären insamlade socker;
 • soda föryngrar växten;
 • kämpar scab.

Som du ser på listan kan läsk ha både terapeutiska och profylaktiska effekter.

läsk i en burk

Indikationer för användning

Som det redan har konstaterats är fördelen med läsk att läkemedlet hjälper till att hantera många sjukdomar i denna kultur, och att det, förutom att behandla druvsjukdomar, stärker och föryngrar vinrankan och gör bären smakrikare. Men ändå är det första skälet det viktigaste för vilket detta ämne används.

Så för behandling av vilka sjukdomar används läsk? Vilka problem blir det av med? Listan innehåller de problem som sommarbeboare i vårt land möter som odlar druvor:

 • pulveraktig mögel;
 • grå råtta;
 • skadedjur;
 • ogräs.

Dessa fyra saker lider i de flesta fall odlarna.

Pulveraktig mögel eller pulveraktig mögel är en extremt vanlig svampsjukdom som påverkar växtvävnad. Det påverkar de flesta trädgårdsodlingar, särskilt på svala, våta dagar. Gråblomma påverkar både blad och frukt. Detta kan orsaka en obehaglig lukt från vingården.

Men den andra sjukdomen, även om den också tillhör svamp, påverkar själva bären och infekterar borstarna även under blomningen. Mogna frukter blir färgade och ruttnar snabbt. Det är extremt svårt att upptäcka råtta innan det mognar.

Bakpulver fungerar bra mot larver som äter växtens löv, såväl som ogräs som påverkar dess tillväxt.

druvsjukdom

Metoder för att förbereda en lösning för bearbetning

Det finns metoder för att framställa olika soda-baserade lösningar, beroende på syftet med deras användning. För behandling av svampsjukdomar används en andel för att bli av med ogräs eller skadedjur - andra. Överensstämmelse med formuleringen är ganska viktigt och påverkar i hög grad effektiviteten hos det tillverkade läkemedlet.

För behandling av grå råta används olika lösningar baserade på infektionsgraden. Proportionerna för var och en av dem beräknas för 10 liter vatten. Så om infektionen just har börjat, och endast enskilda bär påverkas av fläckar, används en svag version av läkemedlet. För honom läggs tre matskedar läsk i den angivna mängden vatten.

läsk i en skål

Om sjukdomen har nått ett avancerat stadium görs en lösning av ytterligare komponenter. För honom tar de på sig en hink med vatten:

 • två teskedar sodapulver;
 • ett kvarter glas smör;
 • ett par glas tvålvatten.

Alla är blandade.

Som redan nämnts behandlas ofta mögel med en sodalösning. De tillverkar olika läkemedel både för behandling och för att förebygga svampinfektioner. I det första fallet bereds lösningen med en hastighet av 5 gram sodapulver per liter vatten. I det andra fallet används tvål dessutom. Här tar de 10 liter vatten:

 • 50 gram bakpulver;
 • 20 gram tvål.

Genom att blanda allt detta får du önskat läkemedel.

Men de är inte skyddade mot skadedjur med lösningar, utan med ett speciellt pulver. För sin beredning blandas soda i lika stora andelar med vetemjöl. Om detta pulver upplöses i vatten, kommer skydd mot oönskade växter ut.

avskum

Hur behandlar man druvor med bakpulver?

Att behandla druvor med bakpulverbaserade ekoberedningar är inte en särskilt svår uppgift. Dessutom talar vi om både behandling och förebyggande. Ibland kräver bakpulverbehandling, för dess effektivitet, rätt timing, men annars finns det inga svårigheter.

Så, för att bota växten från mjölk, sprayade druvor så ofta som möjligt med användning av den ovan beskrivna lösningen. Samtidigt är den förebyggande behandlingen begränsad i tiden - den utförs endast före blomningen, börjar tre veckor innan den planeras.

Vissa lösningar behandlas endast på sommaren på grund av att de uteslutande agerar under vissa väderfaktorer. Till exempel används en lösning mot grå råta för behandling endast i torrt och molnigt väder, under en tid då bären mognar aktivt. Spraya minst en gång var femte dag.

Pulver mot larver är strö med så många blad på vinrankan som möjligt. Detta säkerställer att skadedjuret äter det och dör.

Som du lätt kan se är reglerna för användning av bakpulver mycket enkla. Enbart detta kan inte jämföras med industriell jordbrukskemi.

Hjälpsamma tips från trädgårdsmästare

Det finns ett antal enkla tips som hjälper odlaren att undvika misstag och maximera effektiviteten av sodabaserade beredningar vid bearbetning av druvor.

 • Så, soda, med utnyttjande av det faktum att detta är möjligt, används för att bearbeta denna gröda i nästan vilken mängd som helst, men jordens syrabasbalans kontrolleras ständigt. Om ett överskott av alkali märks reduceras doserna.

druvbearbetning med bakpulver

 • Bearbetning bör endast utföras i torrt väder, när solen inte skiner. Annars torkar lösningen antingen snabbt eller tvättas bort.
 • Druvor behöver bearbetas inte bara i syfte att behandla, utan också förebygga.Förebyggande åtgärder sparar dig från onödiga problem i framtiden.

Sådana enkla tips kommer att vara användbara för varje sommarinvånare.

Slutsats

Soda-behandling av druvor är ett alternativ till användning av kemikalier i kampen mot sjukdomar och skadedjur. Eftersom denna kultur är ganska mottaglig för deras negativa påverkan, är det viktigt att använda preparat baserade på vitt pulver, inte bara för medicinska utan också för profylaktiska ändamål.

Det bästa sättet i båda fallen är lösningar, som ibland tillsätts tvål. De besprutas med dem ganska ofta. Lyckligtvis är de helt säkra för människor och miljö.

druvbearbetning

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa